Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Σοφοκλής Παντικίδης ζητά απαντήσεις


Όποιος μπορεί να μου απαντήσει υπεύθυνα στα παρακάτω ερωτήματα!!

     Παραθέτω έναν συλλογισμό και μια απορία η οποία μετατρέπεται σε σπαζοκεφαλιά και   κατόπιν στον αμέσως επόμενο χρόνο σε σταυρόλεξο για δυνατούς ή πολύ δυνατούς λύτες!!

     Η πρώτη σειρά πλέον των Αστυφυλάκων μέσω πανελληνίων είναι πλέον γεγονός και μετά από 25 έτη προάγονται σε Ανθυπαστυνόμους.  Και τώρα γεννιούνται πλείστα ερωτήματα όπως τα παρακάτω:

Εάν οι συνάδελφοι θέλουν να εισέλθουν στο ΤΕΜΑ μπορούν? Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια διάταξη εκτός από το άρθρο 9 του Ν 3686/08 που τους αποκλείει.

Θα δώσουν πρώτα εξετάσεις για να πάνε ένα βήμα τελικά….παρακάτω με τις εξετάσεις Αρχιφυλάκων Π. Σ.??

Θα δώσουν εξετάσεις σε τυχόν νέα σχολή Παραγωγικής σχολής Ανθυπαστυνόμων?

Οι Ανθυπαστυνόμοι προερχόμενοι από Αρχιφύλακες Π. Σ. θα είναι προφανώς νεότεροι λόγω αρχαιότητας από τουδε και στο εξής?

Η οργανική τους θα παραμείνει ως οργανική αστυφύλακα?? Τώρα είναι.

Πως θα αποκαλούνται σε σχέση με τους Ανθυπαστυνόμους με εξετάσεις? Ανθυπαστυνόμοι Α. Υ.????

Ενδεχομένως έστω και ένας συνάδελφος Ανθυπαστυνόμος πλέον μετά από 25 χρόνια να υπάρχει και να επιθυμεί να δώσει για ΤΕΜΑ γιατί να μην μπορεί? Συνταγματικό ναι ή όχι???

Θα μπορούν να συμμετέχουν στις πρωτοβάθμιες ενώσεις Αξιωματικών???

Τελικά κάποιος συνάδελφος που κοντεύει τα 25 χρόνια και θα γίνει Ανθυπαστυνόμος με τα χρόνια αξίζει να δώσει πλέον εξετάσεις Αρχιφυλάκων??

Πολλά τα ερωτήματα και πόσα ακόμη, τα οποία γεννήθηκαν με τον στρεβλό νόμο 3686/08 και τα οποία πλέον απαιτούν λύσεις έστω και την ύστατη στιγμή. Επίσης σας παραθέτω και το παρακάτω link σε παλιότερη δημοσίευση σχετική με τα παραπάνω που αφορά τις εξετάσεις Αρχιφυλάκων Π. Σ. : (http://www.bloko.gr/2019/11/blog-post_245.html?m=1)

Με εκτίμηση

Παντικίδης Σοφοκλής

Ανθυπαστυνόμος









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
1) ο βαθμός του ανθυπαστυνόμου είναι ΕΝΑΣ και ο μόνος όρος σχετικά με την αρχαιότητα είναι ο χρόνος κτήσης του βαθμου.
(πχ ανθυπαστυνόμος χωρίς εξετάσεις με 5 έτη στο βαθμό είναι αρχαιότερος ανθυπαστυνόμου με εξετάσεις αλλά με 4 έτη στο βαθμό)

2) σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 3686/2008
Οι υπαρχιφύλακες, αρχιφύλακες και ανθυπαστυνόμοι της παραγράφου 1 (προερχόμενοι απο αστυφυλάκων ΑΥ) καταλαμβάνουν οργανική θέση αστυφύλακα και μετατίθενται, αποσπώνται και μετακινούνται ως αστυφύλακες. Οι υπαρχιφύλακες και αρχιφύλακες εκτελούν καθήκοντα αστυφύλακα και οι ανθυπαστυνόμοι καθήκοντα του βαθμού τους.


3) αρχιφύλακας ΑΥ με εξετάσεις και 2 έτη στο βαθμό είναι νεότερος αρχιφύλακας ΑΥ χωρίς εξετάσεις με 3 έτη στο βαθμό αφού και σε αυτή τη περίπτωση η αρχαιότητα ορίζεται πρωτίστως από τα έτη παραμονής στον κατεχόμενο βαθμό.

Ουσιαστικά το μόνο θέμα που δεν ρυθμίζεται από το υφιστάμενο πλαίσιο κανονισμών είναι το εάν θα μπορούν να εξελιχθούν μέσω εξετάσεων ή ΤΕΜΑ...