Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μυκήνες: Πώς προκλήθηκε η φωτιά - Στον εισαγγελέα το πόρισμα


Στον εισαγγελέα Ναυπλίου κατατέθηκε το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στις Μυκήνες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Πυροσβεστικής δείχνει ως αίτιο της πυρκαγιάς που απείλησε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών ένα γυμνό καλώδιο που χρησιμοποιήθηκε για παράνομη χρήση παροχής ρεύματος.


Το 70σέλιδο πόρισμα των εμπειρογνωμόνων έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τότε και έκαναν λόγο για περίπτωση παράνομης ρευματοκλοπής από παρακείμενο αντλιοστάσιο γεώτρησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Με επιφανειακό καλώδιο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ηλεκτροδοτούνταν παράνομα το φυλάκιο στον τάφο του Ατρέα, καντίνες που λειτουργούν στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου και το περίπτερο των ΕΛΤΑ που βρίσκεται στην περιοχή. Τόσο τα οχήματα όσο και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν ώστε να επιχειρήσουν εκείνη τη μέρα, στις 30 Αυγούστου 2020. Οι έρευνες της δικαιοσύνης θα δώσουν απαντήσεις και στη συνέχεια θα αποδοθούν οι ευθύνες.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια