Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο βαθμολόγιο - Ελπίδα και προοπτική για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας


Κοινή ανακοίνωση ΠΟΑΣΥ - ΠΟΑΞΙΑ: Οι Ομοσπονδίες μας χαιρετίζουν τη δήλωση-δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, η οποία έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» και αφορά στην κατάρτιση και προώθηση Προεδρικού Διατάγματος για το νέο βαθμολόγιο του αστυνομικού προσωπικού.

Με την εξέλιξη αυτή, έρχεται να πάρει σάρκα και οστά η πολυετής μας προσπάθεια να πείσουμε την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία, ότι απαιτείται ένα νέο βαθμολόγιο που θα δίνει ελπίδα και προοπτική στην Ελληνίδα και τον Έλληνα Αστυνομικό. Δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα για να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας και να μη διαψευστούν τα όνειρα των χιλιάδων συναδέλφων μας και είμαστε υπερήφανοι διότι απαιτήσαμε και διεκδικήσαμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αντιμετώπισης των αδικιών και των στρεβλώσεων που είχαν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια. Απορρίψαμε την εφαρμογή φωτογραφικών ρυθμίσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση και επιμείναμε σθεναρά σε ένα νέο σύγχρονο βαθμολόγιο που θα ευθυγραμμίζεται με τα σημερινά πλέον δεδομένα.

Ο κ. Υπουργός είπε ειδικότερα στην Ολομέλεια της Βουλής ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο το Προεδρικό Διάταγμα για τη βαθμολογική εξέλιξη του αστυνομικού προσωπικού, δηλαδή ένα νέο ορθολογικό και δίκαιο βαθμολόγιο, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες, στους νέους όρους εργασίας και τα νέα χρόνια υπηρεσίας μέχρι την αποστρατεία του, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.  Το ισχύον βαθμολόγιο έχει ως βάση το ότι ο αστυνομικός συνταξιοδοτείται στα 25 χρόνια περίπου, κάτι που δεν ισχύει πλέον. Σήμερα οι αστυνομικοί αποστρατεύονται μετά από 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, γεγονός που  επιβάλλει την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για την αποκατάσταση του δικαίου στο πεδίο της βαθμολογικής τους εξέλιξης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το νέο βαθμολόγιο θα είναι αντίστοιχο των ρυθμίσεων του νόμου 4662/20 που αφορά το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, κατόπιν της συζήτησης που γίνεται με την Π.Ο.ΑΣ.Υ., την Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς έτσι ώστε να ληφθούν υπόψη κατά σημαντικό λόγο οι απόψεις τους.

Από την πλευρά μας, αναμένουμε το αμέσως προσεχές διάστημα την υλοποίηση της υπουργικής αυτής δέσμευσης, ως έχουμε συμφωνήσει, διότι το οφείλουμε στο αστυνομικό προσωπικό, δικαιώνοντάς το πλήρως με τις προτάσεις μας.

Τέλος, να τονίσουμε ότι με την οριστική επίλυση και αυτής της μεγάλης εκκρεμότητας, το συνδικαλιστικό μας κίνημα αξιώνει από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση και των υπολοίπων χρονιζόντων εργασιακών και οικονομικών μας αιτημάτων.

Με συστηματική εργασία, τεκμηριωμένες προτάσεις και πίστη στον κοινό μας αγώνα, θα το πετύχουμε.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

O Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

O Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια