Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αν η αστυνομία δολοπλοκεί έτσι, τί χρείαν έχομεν άλλων δολοπλόκων; Το backstage μιας σκευωρίας και η κατάχρηση των υπηρεσιακών οχημάτων


Έχετε ακούσει οτιδήποτε περί καββαλιστικού ψευδομορφισμού; Είναι ένα φαινόμενο ψευδοκίβδηλης απάτης, που ενώ φαινομενικά το αντικείμενο διατηρεί το είναι και τη μορφή του, αυτή και αυτό στην ουσία έχει αλλοιωθεί στα συστατικά δομικά του στοιχεία συνθέτοντας ένα αντίγραφο κλώνο. Μια οφθαλμαπάτη. 

Προς τί όλα αυτά; Γιατί μαθαίνοντας τα ονόματα των δύο αξιωματικών που συνελήφθησαν ήταν σα να ξεδιπλώνεται μπροστά μας σαν κανονικό θέατρο σκιών ο ψευδομορφισμός. Και λέμε θέατρο, επειδή υπάρχουν οι μαριονέττες, οι παντομίμες και το ... κινούν ακίνητο που χειρίζεται τις σκιές. Διερευνώντας σχεδόν το αυτονόητο, γίναμε στο bloko.gr αποδέκτες ερμηνειών, τις οποίες θα επιχειρήσουμε να μεθερμηνεύσουμε.
 
Όποιος ανατρέξει στις τελευταίες κρίσεις, διαπιστώνει πως εν μία νυκτί, τη τελευταία ακριβώς ημέρα, άλλαξαν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο δύο θέσεις. Πρόκειται για δύο επίζηλες θέσεις, η μία από τις οποίες ήταν τυπικά κατοχυρωμένη  με φυσική ροή και συνέχεια. Τη τελευταία νύχτα όπως είπαμε, η κατοχύρωση άλλαξε με παρλεμβαση πολιτικού προσώπου της Κατεχάκη. Όχι του κ. Χρυσοχοΐδη, ούτε του κ. Τσουβάλα.

Κατά οξύμωρο σχήμα και τρόπο, η μετακίνηση θεωρήθηκε ως αναβάθμιση και η τοποθέτηση του αντικαταστάτη έκπληξη κι όχι επειδή υπήρξε εξ απορρήτων πρώην κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε. Το ζήτημα ήταν πως δεν διαφαινόταν από πουθενά "πιστοποιητικά" ανόδου. Κι όμως υπήρχαν, εξαιτίας της φιλικής σχέσης με το ... κινούν ακίνητο της Κατεχάκη. Όχι με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ούτε με τον κ. Τσουβάλα.
 
Λίγες ημέρες πριν, ήρθαν στην επιφάνεια και δημοσιοποιήθηκαν από το bloko.gr, οι συντελεστές κρίσης- αξιολόγησης ενός αξιωματικού από τον διοικητή του. Ενώ οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί τον έβρισκαν ικανό, ο άμεσος επικεφαλής του τον έβρισκε ακατάλληλο σε όλες τις κατηγορίες αξιολόγησης. Ο αξιωματικός όπως είπαμε, είχε ακολουθήσει στη σκυταλοδρομία, τον πρώην προϊστάμενο του. Αυτός είναι ο ένας από τους δύο αξιωματικούς που συνελήφθη. Αλλά και ο δεύτερος που πιάστηκε είχε ακολουθήσει με απόσπαση ή μετάθεση την ίδια ακριβώς διαδρομή. Τυχαίο; 
 
Μάλιστα, ο ανώνυμος επιστολογράφος- πληροφοριοδότης της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, εκτός από την επιστολή έστειλε και ... φωτογραφία ντοκουμέντο. Φαίνεται πως η αποστολή του ήταν η παρακολούθηση των συναδέλφων του, για το πότε και ποιες ώρες έκαναν χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, δένοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τα χέρια των εσωτερικών υποθέσεων, που δεν είχαν εναλλακτική. Πολύ δε περισσότερο όταν η εντολή όπως λέγεται προήλθε από την Κατεχάκη. Όχι από τον κ. Χρυσοχοΐδη, ούτε από τον κ. Τσουβάλα.

Και κάπου εδώ ενσκήπτει ο ψευδομορφισμός. Είναι ηλίου φαεινότερο, όπως μεθερμηνεύεται η ερμηνεία, πως άμεσος και αντικειμενικός στόχος δεν ήταν οι δύο αξιωματικοί, αλλά ο πρώην και νυν προϊστάμενος τους. Άλλωστε αυτόν όπως σημειώνουν οι πηγές, πήγαινε να παραλάβει από το σπίτι του ο δεύτερος αξιωματικός που συνελήφθη, καθώς το δικό του όχημα είχε υποστεί βλάβη.

Εάν όλα αυτά ισχύουν, λέμε εμείς, τότε ποια η χρεία δολοπλόκων και απατεώνων ακτός αστυνομίας;

ΥΓ: Φυσικά και δεν είμαστε υπέρ της ατομικής χρήσης των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛΑΣ, απ'
όπου και από όποιον προέρχεται. Έτσι λοιπόν προετοιμαστείτε. Αναμένεται θύελλα. 


του Γιώργου Καραϊβάζ

 
 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια