Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αθήνα: 5.000 αστυνομικοί, εναέρια μέσα και ''Αίαντες'' για την αποφυγή συγκεντρώσεων


Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός την Κυριακή στην Αθήνα. Επίκεντρο είναι τα Εξάρχεια και το σημείο όπου έχασε τη ζωή του Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος του βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008. Πρόκειται για τη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα όπου υπάρχουν καλέσματα για συγκεντρώσεις από το πρωί.

 Με απόφαση του Αρχηγού της αστυνομίας από τις 5 τα ξημερώματα έως και τα μεσάνυχτα θα ισχύσει η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα. 3.000 ευρώ το πρόστιμο σε όσους διοργανώσουν συγκεντρώσεις ενώ 300 ευρώ θα είναι το πρόστιμο σε όσους συμμετέχουν.

 Θα υπάρχει συνεχής επιτήρηση με τα ελικόπτερα και τα drones της ΕΛΑΣ που θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και οι Αίαντες, τα θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού. Σε ορισμένα σημεία θα βρίσκονται και οχήματα της πυροσβεστικής. Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα δίκτυα πληροφορίων ενώ οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν μπορούν να αποκλείσουν καταδρομικές επιθέσεις και σε άλλες περιοχές. 

Στο κέντρο της πόλης θα υπάρχουν και στελέχη της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων που πρωτοεμφανίστηκε την 17η Νοέμβρη. Τα μέλη της έχουν ειδικευμένη εκπαίδευση και αξιοποιούν τεχνικές επικοινωνίας και διαμεσολάβησης με τους υπευθύνους της συνάθροισης, ώστε να αποφεύγονται πιθανές εντάσεις.


Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της περιφέρειας όπου υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο για συγκεντρώσεις.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια