Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στη Δυτική Ελλάδα - Βεβαιώθηκαν 463 παραβάσεις την Παρασκευή


Στο πλαίσιο, πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στη Δυτική Ελλάδα.

 

Οι τροχονομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχονομικής Αστυνόμευσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 

Ειδικότερα, χθες 18-12-2020, στη Δυτική Ελλάδα βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:

 

Παραβάσεις ταχύτητας    107

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας        38

Μη χρήση κράνους        36

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα       15

Φθαρμένα ελαστικά       12

Αντικανονικοί ελιγμοί   11

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη    8

Αντικανονικό Προσπέρασμα        7

Παραβίαση προτεραιότητας        6

Χρήση κινητού τηλεφώνου 4

Αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο    3

Λοιπές παραβάσεις       216

 

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

 

Η Ελληνική Αστυνομία όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας και με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

tempo24.news