Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελληνικό: Έτρεχαν με 247 χλμ/ώρα - Πλήρωσαν τη χειρονομία στους αστυνομικούς


Αποφασισμένοι να σπάσουν τα κοντέρ των δύο μοτοσικλετών-«θηρίων» που οδηγούσαν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ήταν δύο οδηγοί, οι οποίοι έσπασαν την καραντίνα νομίζοντας ότι λόγω της ταχύτητας που μπορούν να αναπτύξουν είναι υπεράνω του νόμου και των «ραντάρ» της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb, όλα ξεκίνησαν στη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν δύο μοτοσικλέτες, μία Suzuki GSX-R 1000 και μία Suzuki GSX1300R Hayabusa, πιάστηκαν από τα ραντάρ της Τροχαίας να τρέχουν μα 247 χιλιόμετρα την ώρα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού.

Οι οδηγοί κινούνταν προς τη Γλυφάδα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όταν οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, ο ένας από τους δύο πέρασε μπροστά από το μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. και έκανε επιδεικτικά χειρονομία προς τους άντρες της Τροχαίας. Στη συνέχεια, όπως και η δεύτερη μηχανή, ανέπτυξε ταχύτητα. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι καμία από τις δύο μοτοσικλέτες δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε καταδίωξη. Οι αστυνομικοί κατάφεραν με ένα συμβατικό όχημα να εγκλωβίσουν τον έναν από τους δύο οδηγούς, που επέβαινε στη Suzuki GSX-R 1000, λίγα χιλιόμετρα παρακάτω στη Γλυφάδα. Ήταν ο οδηγός που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κάνει χειρονομία στους αστυνομικούς. Ο μοτοσικλετιστής άρχισε να κλωτσάει το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. και να αντιστέκεται στη σύλληψη.

Για να καταφέρει να ξεφύγει είχε περάσει συνολικά εφτά κόκκινα φανάρια. Ωστόσο, δεν απέφυγε τις χειροπέδες και τη δικογραφία σε βάρος του για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, παράβαση του νόμου περί αυτοσχέδιων αγώνων, αντίσταση κατά της Αρχής, απείθεια, υπέρβαση το ορίου ταχύτητας, εξύβριση και παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος μοτοσικλετιστής είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κακουργηματικές πράξεις (ληστείες κατά συρροή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση).

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κατηγορηθεί για ληστείες σε βενζινάδικα και για κλοπές οχημάτων.

Πληροφορίες του newsbomb αναφέρουν ότι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους αστυνομικούς το γεγονός ότι δεν είχε πάνω του κινητό τηλέφωνο. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μηχανή του δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας γέννησε πολλά ερωτήματα στην ΕΛ.ΑΣ. Ουσιαστικά ο οδηγός ήταν «φάντασμα», σε περίπτωση που δεν γινόταν η επ' αυτοφώρω σύλληψή του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα στον Εισαγγελέα.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται για τον εντοπισμό του δεύτερου μοτοσικλετιστή, ο οποίος διέφυγε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς αρνήθηκε να βοηθήσει τις Αρχές για να βρεθεί η ταυτότητά του.

 

Αλέξανδρος Καλαφάτης

https://www.newsbomb.gr










Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Και μετά απ' όλα αυτά ο εισαγγελέας θα διατάξει ν αφεθεί ελεύθερος με τακτική δικάσιμο.γνωστο το σενάριο.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Μπραβο στους συναδελφους....
Ο χρήστης Tigrhs1979 είπε…
Κ να ξανακάνει το ίδιο ξέχασες να συμπληρώσεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους! Μπράβο μάγκες!