Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικός σχολιάζει το διεκδικητικό πλαίσιο τής Ένωσης Αθηνών για το 2021


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή το διεκδικητικο πλαίσιο τηςΈνωσης Αθηνών για το έτος 2021...Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι πιθανότατα αποφάσισε η ηγεσία της Ένωσης Αθηνών να το "πάει" μέχρις εσχάτων...Να χτυπήσει τη γροθιά στο μαχαίρι...Να δώσει το νυν και υπέρ πάντων αγώνα...για να πουλήσει καθρεφτακια  και χαντρακια στους ιθαγενείς και πρωτόγονους Αστυνομικούς της Αττικής...
Πραγματικά,η ανακοίνωση τους ήταν σαν να διάβαζα αιτήματα από 15μελες Επαγγελματικού Λυκείου,λίγο πριν την προαποφασισμένη κατάληψη!!

-Επιδομα δυσμενούς διαβίωσης/επίδομα ενοικίου...Γελάνε και οι πέτρες!!Πως θα επιτευχθεί;;Ποια τα επιχειρήματα;;Σε ποιο υπουργείο θα τα θέσετε;;Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη της Ελβετίας;;
-Αποζημίωση για το υπόλοιπο αδείας...Φοβερό!Θα διεκδικήσετε επίδομα για τις πραγματικά αντίξοες,επικίνδυνες και εξουθενωτικές βάρδιες των συναδέλφων από τη μια,αλλά από την άλλη δεν έχουμε ανάγκη άδειας εάν την πληρωθούμε!!Με ένα χιλιάρικο όλα καλά!
-Αστυνομικοι θετικοί στον covid19 θα χαρακτηριστούν "εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής"....Αλλη μια ευφάνταστη διεκδίκηση!!Εδώ τραυματιζομαστε πραγματικά εν ώρα υπηρεσίας και τρέχουμε και δεν 
φτάνουμε με τις ΕΔΕ ...Μέχρι που μας βγάζουν την ψυχή, και δεν έχουμε κουράγιο να διεκδικήσουμε τίποτα απολυτως,πέραν της ησυχίας μας.
-Επιπλεον μοριοδοτηση  των μαχιμων υπηρεσιών.
Κάτω από ποιο πλαίσιο;;Ποιοι θα αποφανθούν την μαχιμοτητα ή μη της εκάστοτε υπηρεσίας;;Πως θα γίνει ο διαχωρισμός;;Ναι,στο μυαλό μου φανταζει πολύ πιθανόν  να μοριοδοτηθουν επιπλέον οι συνάδελφοι στις ΥΑΤ/ΥΜΕΤ και όχι οι συνοδοί αστυνομικοί των Υπουργών και των Βουλευτών...
-Πειθαρχικος έλεγχος Διοικούντων...Σοβαρά τώρα;;Θα αποφύγω τον σχολιασμό...θα σας πω μόνο:"Που τα σκαρφιζεστε ρε μπαγασες;"
Κύριοι συνδικαλιστές ανεξαρτήτως της πολιτικης σας προέλευσης,στόχος σας θα πρέπει να είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αστυνομικών.Στοχος σας θα πρέπει να είναι η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος μας.Στοχος σας θα πρέπει να είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ,εκ μέρους της κυβέρνησης,για την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ  ποιος κυβερνάει και δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές σας βλέψεις.Μην μας θεωρείτε κουτούς ή δεδομένους.
Επιτελους, διεκδικήστε τα αυτονόητα για εμάς και τις οικογένειές μας.
Καλές γιορτές σε όλους!

Με εκτίμηση,
ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα λεει ΑΡΙΣΤΑ ο συνάδελφος. Μα εχει φαει η κακομοιριά, πως θα βάλουμε στη τσέπη ενα φιλοδώρημα (που θα μας το παρει πίσω έμμεσα) και πως θα πάρουμε βαθμούς χωρίς αντίκρυσμα.

Το μόνο θετικό στο διεκδηκητικό πλάισιο είναι το μνημόνιο ενεργειών, που θα κατοχυρώσει θεσμικά τις ενέργειες μας.

-Μνημόνια ενερειών - σαφές και ακριβές καθηκοντολόγιο.
-Αναβάθμιση Σχολών (αστυφυλάκων - αξιωματικών - σχολή εθνικής ασφάλειας) και συνεχής υποχρεωτική δια βίου εκπαίδευση με σψχετική πιστοποίηση).
-Αναγνώριση του επικίνδυνου με σαφή αναντανάκλαση στο μισθολογικό - συνταξιοδοτικό - εργασιακών συνθηκών (με τις αναλογες υλικοτεχνικές παροχές που διασφαλίζουν την υγειηνή και ασφάλεια - ειδάλλως να θεμελιώνει δικαίωμα αρνησης εκτελεσης υπηρεσίας)
- Αναμόρφωση του ΠΔ 141/91: Εναρμόνιση με τη σύγχρονη νομοθεσία και αναβάθμιση του σε νόμο.
-Ενίσχυση κυττάρων της Ασρτυνομίας (ΑΤ και ΤΑ): όχι αλλότρια καθήκοντα ποσοτική, ποιοτική και θεσμική ενίσχυση και όχι να αποτελούν τους παρίες του Αστυνομικού Συστήματος.

ΥΓ: ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσοι αστυνομικοί υπηρετουν ΓΑΔΑ, πόσοι είναι γραμμένοι και ΚΥΡΙΩΣ πόσοι ψηφίζουν; Θα βγάλουμε πολλά συμπεράσματα...
Ο χρήστης Chazy_g είπε…
Αγαπητοί ιθαγενείς μαμελουκοι που είτε ζείτε σε σπηλιές είτε σε γραφεία κρυμμένα από τον ήλιο είτε στην ασφαλή αγκαλιά κάποιοι επίσημου, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο δημοσιοποίησης αυτού του άρθρου...Έχω υπηρετήσει χρόνια Αθήνα,πλέον ειμαι επαρχία και Ναι απαιτώ το επίδομα δυσμενούς διαβιώσεως για τους συναδέρφους που είναι στην πρωτεύουσα,Και ας μην το δικαιούμαι εγω!απαιτώ την πειθαρχική δίωξη διοικούντων καθώς υπηρέτησα στην πρώτη γραμμή 13 συναπτά έτη και το μάρμαρο κυριολεκτικά και μεταφορικά το πληρώναμε πάντα οι χαμηλοβαθμοι για πράξεις ή παραλείψεις ανώτερων!Και προφανώς απαιτώ μοριοδότηση των μαχιμων υπηρεσιών για να καταλάβουν ορισμένοι σαν και εσάς ότι αστυνομία δεν περνάμε όλοι το ίδιο καλά, κάποιοι δουλεύουν κιόλας και είναι καθημερινά στο πεζοδρόμιο για να γράφετε εσείς ανώνυμα αερολογίες για να ικανοποιήσετε τους βολεμένους σας πιθανόν ψηφοφόρους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το πρόβλημα με προτάσεις που δεν έχουν σοβαρή βάση είναι ότι και ο απέναντι δεν σε παίρνει σοβαρά.
Ο ανύπαρκος συνδικαλισμός του σήμερα είναι χειρότερος από το να μην είχαμε καθόλου. Τώρα και περνάνε ότι θέλουνε στο υπουργείο και έχουν ως μαξιλαράκι τις ανύπαρκτες αντιδράσεις.
Και η μεγαλύτερη επιτυχία του υπουργείου? Το διαίρει και βασίλευε" που πέτυχε στον συνδικαλισμό.
Επίσης η ανωνυμία μας προφυλάσει από φράσεις "για να γράφετε εσείς ανώνυμα αερολογίες για να ικανοποιήσετε τους βολεμένους σας πιθανόν ψηφοφόρους" όχι τόσο σε επίπεδο σχολίων εδώ, όσο στοχοποιήσεων από συνδικαλιστές εκεί που δουλεύουμε, καθώς και τυχόν πειθαρχικά κλπ. Όχι δεν είμαι ο 1ος που σχολίασα, αλλά σχολιάζω ανώνυμα (και προσεκτικά)
Διαφωνεί κανένας ότι για το σόου γίνονται τα περισσότερα? Δλδ κανένας εκεί στην ΠΟΑΣΥ που αντί να δουλεύει στον δρόμο κάνει συνδικαλισμό δεν είδε κάτι απλό όπως τα εξάμηνα στις σχολές αστυφυλάκων (δεν ήθελε και καμιά σοβαρή γνώση).