Πάτρα: Είχαν μετατρέψει σε χαρτοπαικτική λέσχη υπόγειο καφενείου-Ακόμη και πορτιέρης έλεγχε την είσοδο-Έφοδος της Ασφάλειας και 17 συλλήψεις


Είχαν μετατρέψει το υπόγειο καφενείου της Πάτρας σε χαρτοπαικτική λέσχη εν μέσω κορονοϊού. Δεν υπολόγισαν όμως οτι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών είχαν άλλα σχέδια και έτσι οδηγήθηκαν όλοι στο Αυτόφωρο.

 

Συνολικά έγιναν 17 συλλήψεις από τους αστυνομικούς που έκαναν έφοδο στο καφενείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, συλλαμβάνοντας τους παίκτες επ αυτοφώρω να παίζουν πόκερ σε δύο τραπέζια στο υπόγειο του καταστήματος.

 

Στην είσοδο υπήρχε ακόμη και αλλοδαπός πορτιέρης ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει στην αστραπιαία εμφάνιση και είσοδο των αστυνομικών στο κατάστημα.

 

Οι τελευταίοι αξιοποιώντας πληροφορίες κατάφεραν όχι μόνο να συλλάβουν τον υπεύθυνο του καφενείου, τον πορτιέρη και τους 15 παίκτες, αλλά και να κατασχέσουν όλα τα πειστήρια όπως τραπέζια, τσόχες, μάρκες, ζάρια και το συνολικό ποσό των 8.000 ευρώ.

 

Στους 16 από τους 17 εκτός των κατηγοριών για συμμετοχή σε παράνομο παιχνίδι, επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ στον καθένα για παράβαση των μέτρων περί covid, ενώ στον ιδιοκτήτη πρόστιμο 5.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο.

 

Οι 15 παίκτες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι, ενώ ιδιοκτήτης και πορτιέρης κρατούνται για να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

 

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ δέκα επτά άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τα παίγνια και παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του Κορωνοϊού.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε καφενείο, στην Πάτρα, όπου συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τον υπεύθυνο του χώρου, έναν αλλοδαπό άνδρα που εργάζονταν στην πόρτα του καταστήματος και δέκα πέντε παίκτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε τυχερά χαρτοπαίγνια.

 

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ως πειστήρια:

 

δύο ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια με τσόχα,

(569) μάρκες

(54) κλειστές τράπουλες εντός χάρτινων θηκών,

(6) ζάρια,

πλήθος τραπουλόχαρτων,

τετράδιο σημειώσεων χρηματικών ποσών,

(7.970)  ευρώ.

 

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς του Ά Αστυνομικού Τμήματος Πατρών επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο του χώρου και από 300 ευρώ σε κάθε έναν από τους παίκτες και στον εργαζόμενο στην πόρτα.

 

Ο διοργανωτής και ο εργαζόμενος θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

tempo24.news