Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε ο 14χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία 87χρονου


Εξαφανίστηκε από το Παπάφειο Ορφανοτροφείο όπου είχε οδηγηθεί μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων, ο 14χρονος που μαζί με την 12χρονη αδελφή του κατηγορείται για ληστεία μετά φόνου, με θύμα 87χρονο.


Τα παραπάνω γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το Παπάφειο και επισημαίνει ότι κατά την εισαγωγή του είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις από τη διοίκηση, εξαιτίας των μέτρων που είχε λάβει για περιστολή της διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 14χρονος εισήχθη στο Παπάφειο στη 1.00 τη νύχτα και τα χαράματα διαπιστώθηκε ότι είχε διαφύγει των χώρων του ορφανοτροφείου.

Το Παπάφειο αναφέρει ότι ο 14χρονος είχε εισαχθεί στο ίδρυμα και παλαιότερα και στις 25 Οκτωβρίου είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένος.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Παπάφειο είναι ορφανοτροφείο "και όχι κάποιο ιδιότυπο “Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων”, όπου υπάρχει υποδομή υποχρεωτικού εγκλεισμού”.

Το Παπάφειο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος, εκφράζει την ελπίδα για γρήγορη ανεύρεση του 14χρονου και για "κατάλληλη αυτή τη φορά αντιμετώπιση της περίπτωσής του από την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης".
4 σχόλια :

Νίκος είπε...

Δηλαδή τι ακριβός περίμεναν να κάνει ένας Ρομά ( Γύφτος) που δολοφόνησε έναν άνθρωπο, να περιμένει το δικαστήριο; Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν, αυτά οι δικαστές και οι εισαγγελείς είναι στον κόσμο τους, νομίζουν ότι ένα 14 χρονο γυφτάκι είναι το ίδιο με ένα 14χρονο μαμμόθρεπτο που ζει με τους γονείς του και έδειξαν επιείκεια μην του πάθει ψυχολογικά αν το προφυλακίσουν. Αρκετά με αυτή την πολιτική απέναντι στις δήθεν ''ευαίσθητες'' κοινωνικές ομάδες. Οι υπόλοιποι άνθρωποι που υφίστατο την συμπεριφορά των Γύφτων, τις ληστείες, τις διαρρήξεις, τους βιασμούς, τις κλοπές, τα ναρκωτικά, τις απάτες, αυτοί αποτελούν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Αν δεν μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία, ας κάτσουν στους καταυλισμούς και στις περιοχές τους ζώντας με τους όμοιους τους και όχι να ζούνε παρασιτικά σε βάρος της κοινωνίας, δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές με το πρόσχημα των δήθεν ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν του είπαν του ανηλίκου να πάει και στο σπίτι των γονιών του και να γίνει το δικαστήριο με τηλεδιάσκεψη πάλι καλά.Ειναι άλλωστε μια διαδικασία που πολλοί την επικροτούν λόγω covid...Για γέλια και για κλάματα...

Ανώνυμος είπε...

Τελικα δεν υπαρχει σωτηρια, πρεπει καταλαβουν μερικοι οτι δεν ειναι ανεγγιχτοι πισω απο τις καρεκλες και τους αθλιους νομους που μονο δικαιωματα στον εγκληματια δινουν, ισως μονο τοτε αυτοι οι φωστηρες αντιληφθουν οταν νομοθετουν και αποφασιζουν τι πρεπει να εξασφαλισουν πρωτα, τον ανθρωπο ή τις πραξεις του ανθρωπου