Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σπίρτζης: Να κάνει δεκτή η κυβέρνηση την τροπολογία για 13o μισθό σε όσους δίνουν από την πρώτη γραμμή τη μάχη κατά της πανδημίας


Συνέντευξη στον Θέμα 104,6 FM και τους δημοσιογράφους Βασίλη Αδαμόπουλο και Γιάννη Μακρυγιάννη έδωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όσους δίνουν από την πρώτη γραμμή τη μάχη κατά της πανδημίας η οποία δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα τόνισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει το ικανό εύρος και τις διαδικασίες εκείνες που επιτρέπουν τη σύνθεση των απόψεων, είναι ένας φορέας με ανοικτά αυτιά και μάτια. Δεν ήταν δυνατόν ένας φορέας σαν τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει καταθέσει τροπολογία για το επίδομα στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, την καθαριότητα και να έχει καταθέσει μόνο για τους αστυνομικούς. Βρέθηκε η λύση και έγινε ομόφωνα αποδεκτή η εισήγησή μου να κατατεθεί μια πλήρης τροπολογία που να περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής άσκησε στη συνέχεια σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη:

«Η τροπολογία αυτή βγήκε χθες στη δημοσιότητα. Είναι πολύ καλό οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνουν δημοσιότητας και κριτικής, το πρόβλημα είναι να μη τυγχάνει κριτικής η ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Έχουμε 100 νεκρούς κατά μέσο όρο την ημέρα και για την κυβέρνηση οι επαγγελματικές κατηγορίες που δίνουν τη μάχη είναι σαν να μην υπάρχουν. Η κυβέρνηση ξεχνάει τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους στους δήμους, δεν ξεχνάει, όμως, για παράδειγμα τις τράπεζες και προχωράει σε κούρεμα δανείων στο 50%. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό τέτοια αντιμετώπιση».

Ο Χρήστος Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι:  «το πρόβλημα είναι ότι πολύ φοβάμαι ότι αυτή η τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Είδαμε ότι δεν έγιναν αποδεκτές στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμες. Λεφτά έχει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ τους άφησε 37 δισ. Αυτά τα χρήματα είναι από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, είναι από τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη, είναι από αυτούς που έχουν κλειστά τα καταστήματα τους, είναι από όσους δεν μπορούν να εργαστούν. Είναι λεφτά και κόπος και πόνος του ελληνικού λαού».

Τέλος και αναφερόμενος στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί δίπλα στην κοινωνία που δοκιμάζεται από την υγεινομική και οικονομική κρίση ανέφερε: «Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε μέσα σε αυτές τις συνθήκες να μπορέσουμε να δώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις σε όλους τους τομείς για την αντιμετώπιση τόσο της πανδημίας όσο και της οικονομικής κρίσης που έρχεται. Αν θες να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, οφείλεις να κάνεις δημόσια την πρόταση σου. Να μπορέσει ο κόσμος να διαπιστώσει αν έχεις κάνει την αυτοκριτική σου για λάθη ή παραλείψεις την περίοδο που ήσουν κυβέρνηση. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται χρόνο. Απέχουμε μόλις ενάμιση χρόνο από τις προηγούμενες εκλογές».










Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νά δωθεί επίδομα 1000 ευρώ σε όλους τους αστυνομικούς εδώ και τώρα και νά αφήσουν τίς βλακείες και τά δήθεν και τά θα θα θα εδώ και τώρα λέμε.