Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Rapid tests και άυλη συνταγογράφηση στο ΚΙΘ μετά από προτάσεις της ΕΑΥΘ


Ανακοίνωση τής Ένωσης Θεσσαλονίκης: Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με το υπ’αριθμ. 114/2020 από 31-10-2020 έγγραφό της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, πρότεινε την εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ) στη διενέργεια τεστ, κι εν συνεχεία, την εφαρμογή τους στο αστυνομικό προσωπικό και στις Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ που έχουν κρούσματα κορωνοϊού.

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι η ανωτέρω πρόταση της Ένωσης υιοθετήθηκε και με απόφαση της Ηγεσίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εφοδιάστηκε με 2000 rapid tests. Ειδικότερα, τα 1500 εξ αυτών παρασχέθηκαν στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, ενώ τα υπόλοιπα 500 χορηγήθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο της ΔΑΕΘ. Ήδη, εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΙΘ εκπαιδεύτηκε στη σωστή χρήση των τεστ και πλέον είναι σε θέση να ξεκινήσει τους ελέγχους.

Οι μόνες εκκρεμότητες, που αναμένεται να διευθετηθούν εντός των επόμενων ημερών, είναι η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του κατάλληλου χώρου για την πραγματοποίηση των ελέγχων και μια ηλεκτρονική διαδικασία που επιβάλλεται να γίνει από πλευράς της Υπηρεσίας.

Για να μην έχουμε υπηρεσιακές εκτροπές και αστοχίες, επαναλαμβάνουμε ότι τα τεστ αφορούν, αποκλειστικά και μόνο, το αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης, στην προχθεσινή συνάντηση που είχαμε με την Ηγεσία της ΓΑΔΘ και τον Διευθυντή του ΚΙΘ, μεταξύ άλλων, θέσαμε και το θέμα της άυλης συνταγογράφησης. Με ταχείς ρυθμούς, η πρότασή μας υλοποιήθηκε και από σήμερα, το ΚΙΘ δύναται να την εφαρμόσει, προσφέροντας στους συναδέλφους μας τη δυνατότητα  έκδοσης ιατρικών συνταγών εξ αποστάσεως, μέσω μιας απλής, ασφαλούς, και προσιτής διαδικασίας για όλους.

Κλείνοντας, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν εφησυχάζουμε και θα συνεχίσουμε τις επαφές με θεσμικά πρόσωπα για την συστηματική παρακολούθηση της υγείας του προσωπικού της ΓΑΔΘ. Η συνεχής επαγρύπνηση και οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας, αποδίδουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και σ’αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε και το επόμενο διάστημα που προβλέπεται κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας και τις συνέπειες που θα επιφέρει στη ζωή όλων μας.

  

Θεσσαλονίκη, 13 Νοεμβρίου 2020

               

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια