Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Noor 1 – Οι ποινές, οι αποφυλακίσεις και τα αναπάντητα ερωτήματα


«Αυλαία» έπεσε πριν από λίγες μέρες στην πολύκροτη δική του Noor 1. Του πλοίου που πριν από έξι χρόνια εντοπίστηκε να κρύβει στα αμπάρια του την μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης στη χώρα μας.

Μια υπόθεση που έδωσε «τροφή» για σενάρια και «εμπλοκή» πολλών γνωστών προσώπων. Μια ακροαματική διαδικασία, που κακά τα ψέματα, δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ όσο της αντιστοιχούσε λες και οι 2,1 τόνοι καθαρής ηρωίνης είναι μικρή ποσότητα ή μικρής αξίας ή θα μπορούσε να την φέρει οποιοσδήποτε. Μια απόφαση που «σήκωσε» πολύ κουβέντα και ακόμα περισσότερους ψίθυρους στην κοινωνία.  

Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Η Ελληνική Δικαιοσύνη, με βάση τα στοιχεία που είχε στα χέρια της, αποφάσισε. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι απάντησε σε όλα τα ερωτήματα. Στην κοινή γνώμη υπάρχουν κενά όπως «ποιος αγόρασε τα ναρκωτικά, που βρήκε τα κεφάλαια, πώς τα μετέφερε, πώς πέρασε τους ελέγχους και κυρίως πώς θα κατάφερνε να πουλήσει «θάνατο» και να κερδίσει εκατομμύρια ευρώ;  

 ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ 

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών και χρηματική ποινή 250.000 ευρώ στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη. Στο σπίτι της πρώην συζύγου του στο Ψυχικό είχε μεταφερθεί ένας τόνος του φορτίου της ηρωίνης.  

Ίδια ποινή και στον άτυπο ναυλωτή του «Noor 1», Γιώργου Μπουρδούβαλη, ο οποίος έχει εκτίσει έξι έτη κάθειρξης, ενώ έχει και 216 μεροκάματα στους φούρνους των φυλακών Πάτρας όπου κρατείται. Αναμένεται να αποφυλακιστεί τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον συνήγορό του. 

Στον Ιρανό Μπονιάντ, ο οποίος συνόδευε το φορτίο των ναρκωτικών στο «Noor 1» και βοήθησε στη μεταφορά της ηρωίνης στη βίλα του Ψυχικού επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ. 

Στον Κωνσταντίνο Καρτσώνη, ιδιοκτήτη της αποθήκης στο Κορωπί όπου είχαν αποθηκευτεί τα ναρκωτικά, επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών και 20.000 ευρώ.  

Στον συνεργάτη του Γιαννουσάκη, Σταύρο Λάγιο επιβλήθηκε φυλάκιση πέντε ετών και χρηματική ποινή 7.000 ευρώ. 

Στον Τούρκο διερμηνέα Εξακάλ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.   

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 

 

Πρωτοχρονιά εκτός φυλακής αναμένεται να κάνει ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, καθώς φυλακίστηκε για 6,5 χρόνια και έκανε 1.500 μεροκάματα εργασίας με αποτέλεσμα τον Δεκέμβριο να συμπληρώνει τα 3/5 της συνολικής ποινής που απαιτείται για να αποφυλακιστεί. Ο γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας και συνήγορος υπεράσπισης του εφοπλιστή Ευθύμιου Γιαννουσάκη, μιλώντας στο astinomiko.gr υποστηρίζει πρόκειται για «μια υπόθεση που έλαβε τεράστιες διαστάσεις από τον Ιούνιο του 2014 και φαίνεται (;) να ολοκληρώνεται στο τέλος του 2020! Κρατάμε τα θετικά που είναι το «σπάσιμο» των ισοβίων, τη διαφαινόμενη μέχρι τέλους του έτους κατάθεση αιτήσεως γι υφ όρων απόλυση και την αναμενόμενη ελευθερία του Ευθύμιου Γιαννουσάκη. Ελπίζουμε στο μέλλον να αναγνωριστεί περαιτέρω, έστω και ηθικά, η συνολική του στάση». 

Το δικαστήριο αθώωσε τους Αιμίλιο Κοτσώνη, Βασίλειο Κουρούβανη και Παναγιώτη Φάρο. 

 

https://astinomiko.gr











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια