Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΞΙΑ: Non velat umbra diem - το σκοτάδι δε θα σκεπάσει την ημέρα


Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας των Αξιωματικών: Η ΠΟΑΞΙΑ, διαχρονικά υπήρξε υπέρμαχος της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της διαφύλαξης του δημοκρατικού δικαιώματος όλων στην έκφραση των απόψεών τους.

Η προχθεσινή ενέργεια κάποιων θρασύδειλων φαστιστοειδών, οι οποίοι διαπόμπευσαν τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έρχεται ευθέως σε αντίθεση με αυτήν την ίδια την ουσία της δημοκρατίας και ειδικότερα με την πεμπτουσίας αυτής που είναι η ελευθερία της έκφρασης.

Ο Καθηγητής Δημήτριος Μπουραντώνης αποτελεί υπόδειγμα ακαδημαϊκού δασκάλου, πνευματικού ανθρώπου με πρωτοπόρα σκέψη και τολμηρό λόγο στα δημόσια πράγματα και στον εκσυγχρονισμό της πανεπιστημιακής λειτουργίας και εκπαίδευσης. Η εκλογή του ως Πρυτάνεως του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σηματοδότησε την απαρχή μιας νέας πορείας της εκπαίδευσης στην κατεύθυνση της αναβάθμισής της σε σχέση με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής.

Η αποτροπιαστική αυτή πράξη εις βάρος του μας ξυπνά μνήμες φασιστικών εποχών τις οποίες πιστεύαμε ότι δεν θα ξαναζούσαμε εν έτει 2020. Ο σκοταδισμός δεν έχει καμία θέση στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η «πινακίδα» τους, είναι θηλιά στο λαιμό όλων μας και οφείλουμε σύσσωμοι, ως κοινωνία, να αντιδράσουμε απέναντι σε εγκληματικές συμπεριφορές τέτοιου είδους και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζουν και να διχάζουν μια κοινωνία που πάλεψε με αίμα και θυσίες προκειμένου να απαλλαγεί από αυτές.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι το ταχύτερο δυνατόν οι δράστες αυτής της φασιστικής ενέργειας θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, προκειμένου να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Καλούμε τους συναδέλφους μας οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με την εξιχνίαση της υπόθεσης, να υπερβάλουν εαυτόν, γνωρίζοντας ότι η αποτελεσματικότητά τους συνιστά μείζονα ανακούφιση για ένα όνειδος διαρκείας που πρέπει να λάβει τέλος οριστικά και αμετάκλητα.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια