Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Kείμενο αναγνώστη για το όριο ηλικίας όσων προσλαμβάνονται σε Σ.Α. και Ε.Δ.


Διαβάστε το κείμενο

Επιστολή προς απάντηση από οποιονδήποτε υπεύθυνο . Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα αναμένονται προσλήψεις προσωπικού τόσο στον Ελληνικό Στρατό όσο και στην Ελληνική Αστυνομία από τα εκάστοτε κάθε φορά υπεύθυνα υπουργεία . Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το νομοθετικό πλαίσιο που καλύπτει τις προκηρύξεις αυτές έχει ως φραγμό το ηλικιακό όριο των 28 ετών ,κάτι το οποίο όχι μόνο είναι παράλογο αφού τα ηλικία όρια ανά τον κόσμο, έχουν αυξηθεί, για πολλούς λόγους τους οποίους θα παραθέσω επιγραμματικά παρακάτω αλλά είναι μη ανθρωπιστικό από κάποιο σημείο και μετά ,αφού πλέον η ανεργία αυξάνεται και με αυτό τον ηλικιακό φραγμό ,ολόκληρες γενιές ανθρώπων δεν έχουν κανένα δικαίωμα προσλήψεις ,πόσο μάλλον μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης.

 Αν υποθέσουμε πως το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου αυξάνεται, τότε είναι μια καλή αρχή ώστε κάθε φυσιολογικός άνθρωπος να καταλάβει πως και τα όρια πρόσληψης προσωπικού θα έπρεπε να αυξηθούν. Δεν είναι όμως μόνο αυτό κριτήριο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή αρχή αναλογικότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το να αποκόπτεις έναν άνθρωπο από τη διαδικασία διαγωνισμού για μια θέση εργασίας ,είναι ξεκάθαρα διάκριση εξουσίας ως προς την ηλικία .κάτι που Ελλάδα το έχει ναι μεν ψηφίσει αλλά το ακολουθεί ανάλογα με το συμφέρον της κάθε φορά. Με το ίδιο σκεπτικό που σας παρέθεσα παραπάνω πήρε αντίστοιχα και η κυπριακή κυβέρνηση την απόφαση το 2016 να άρει τον ηλικιακό περιορισμό των 28 ετών, και να αύξηση το όριο ηλικίας από τα 28 στα 35 έτη έχοντας ως γνώμονα την διάκριση εξουσίας ως προς την ηλικία η οποία απορρέει αναφέρω ξανά ,από την ευρωπαϊκή χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 Ο αριθμός 35 που αναφέρω παραπάνω δε ,δεν είναι καθόλου τυχαίος, αφού τα 35 έτη όχι μόνο είναι τα ηλικιακό όριο για το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών σε προσλήψεις τέτοιου είδους, αλλά είναι μια ηλικία που έχει δικαιωθεί στο παρελθόν και από το ευρωπαϊκό δικαστήριο σε ανάλογες δικαστικές διαμάχες ,ανθρώπων που στράφηκαν σε αυτό ώστε να δικαιωθούν και οι οποίες έχουν τελεσιδικησει. Τέλος όσον αφορά την ειλικρίνεια των όσων αναφέρω παραπάνω ,είναι πολύ εύκολο σε όποιον ανατρέξει στις επίσημες ιστοσελίδες της αστυνομίας άλλων ευρωπαϊκών χωρών να δει πως όντως είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα αυτή τη στιγμή που αποκόπτει από τη διαδικασία διαγωνισμού, ανθρώπους άνω των 28 ετών χαρακτηρίζοντας τους μη ικανούς ως προς το επάγγελμα αυτό ,την ίδια στιγμή που υπάρχουν αρμόδιες επιτροπές ώστε να βεβαιώσουν την ικανότητα των ενδιαφερομένων , εντός των διαδικασιών πρόσληψης υπάρχουν ιατρικές αλλά και αθλητικές δοκιμασίες .

 Εν κατακλείδα σας αναφέρω ξανά πως η Ελλάδα για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστεί αρνητικά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αφού ένα άνθρωπο από 29 έως και 35 ετών τον θεωρεί υπερήλικα. Για να προλάβω όμως και κάποιους που θα έχουν ως πρόφαση το θέμα της σύνταξης και των συντάξιμων χρόνων ,σας ενημερώνω πως ήταν ένα πρόβλημα στο παρελθόν ώστε να ανέβουν τα όρια ηλικίας με σκοπό την πρόσληψη, αλλά πλέον δεν υπάρχει αφού το συνταξιοδοτικό είναι πλέον αναλογικό δηλαδή όσο δουλέψεις τόσα θα πάρεις.

 Ευχαριστώ για το χρόνο σας και περιμένω όπως ενεργήσετε πάραυτα για τη δημοσιοποίηση του θέματος αυτού το οποίο ταλανίζει πολλές γενναίες ανθρώπων που λόγο οικονομικής κρίσης δεν είχαν καμία ευκαιρία συμμετοχής σε αντίστοιχους διαγωνισμούς.









Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πετάει ο κάθε πικραμένος την ανοησία του... Ξεκίνα εσύ στα 35 να δουλεύεις κυλιόμενο ωράριο με νυχτερινή βάρδια, να δούμε αν θα αντέξεις μέχρι τα 60... που δε θα έχεις συμπληρώσει και τα χρόνια υπηρεσίας που απαιτούνται για σύνταξη...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ λέω να ρωτάμε τον καθένα τι όριο ηλικίας θέλει για να βολευτούν όλοι.Αν βολεύει κάποιους να τους προσλάβει το κράτος και στα 60.Έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους να προσφέρουν μετά στην ΕΛ.ΑΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην σχολιάσουμε και το ότι έχουν αρχίσει να αυξάνουν και τα ηλικιακα όρια στις συντάξεις της αστυνομίας σε αξιωματικούς βέβαια αλλά και πάλι.. Απ ότι διάβασα θα υπηρετουν παραπάνω χρόνια!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάθε παιδί μου γράμματα λέει μια παροιμία.. Πως να γίνει αστυνομικός ένας 35αρης;; Δεν γίνονται αυτά. Κατ εμέ κ το 28 υπερβολικό είναι. Maximum 22 έπρεπε και τέλος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να αγιασει το στόμα του.ενα πρόβλημα χρόνων που πρέπει να διορθώσει
Ο χρήστης Unknown είπε…
Μακαρι η τωρινη κυβερνηση να αποφασισει για την αυξηση του οριου ηλικιας και επιτελους να εχουμε μια ακομα ευκαιρια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το όριο πρέπει να είναι 22 χρονων και ένας τρόπος εισαγωγής οι πανελλήνιες εξετάσεις, τέλος. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν αφού ξανάπηρε φρουρούς και συνοριοφύλακες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προφανώς ο κάθε πικραμενος που ανέφερε κάποιος είναι ο ίδιος ο πικραμενος και δεν θέλει την αυξηση γιατί φοβάται ότι θα χει λιγότερες ελπίδες να μπει.. Χαχα!! Να αυξηθεί το όριο όπως ήταν παλιοτερα και μόνο απ αυτό έχουν εξασφαλιστεί παρα πολλες ψήφοι