Ανάπτυξη με τη σφραγίδα του ΟΠΑΠ Forward – Επιχειρηματίες εξηγούν πώς επωφελήθηκαν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα


Μια πιο ισχυρή θέση στην ελληνική αγορά κατέχουν σήμερα οι πρώτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward. Οι εταιρείες οι οποίες, το 2016,  εμπιστεύτηκαν το νεοσύστατο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ και της Endeavor Greece για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, μέσα σε μία τριετία κατόρθωσαν να αναπτυχθούν, να αυξήσουν συνολικά τον τζίρο τους κατά 35,5% και να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Πολλές, μάλιστα, επεκτάθηκαν εκτός των ελληνικών συνόρων και σήμερα έχουν δυναμική παρουσία σε ξένες αγορές.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον πρώτο κύκλο του ΟΠΑΠ Forward την άνοιξη του 2016, συμμετείχαν σε εντατικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνεδρίες στρατηγικής καθοδήγησης, δράσεις δικτύωσης και ήρθαν σε επαφή με εταιρείες και επενδυτές του εξωτερικού. Έτσι, στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν και έκαναν άλματα προόδου. Σήμερα, έχουν αποκομίζει τα απαραίτητα εφόδια και αντιμετωπίζουν πλέον ευκολότερα τις προκλήσεις. 

Στο δρόμο της επιτυχίας με οδηγό το ΟΠΑΠ Forward 

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward δημιουργήθηκε από τον ΟΠΑΠ και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor Greece, με στόχο να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο για δυναμικές και εξωστρεφείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με την υποστήριξή του, από το 2016 μέχρι σήμερα 49 εταιρείες έχουν δημιουργήσει 1.590 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ υποστηρίζουν 10.700 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης. Επιπλέον, έχουν αυξήσει συνολικά τον τζίρο τους κατά 112,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επιχειρηματίες, που παρακολούθησαν τους τρεις πρώτους κύκλους του ΟΠΑΠ Forward, μιλούν για το success story που έγραψαν οι εταιρείες τους, επωφελούμενες από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Δείτε το βίντεο: