Δημήτρης Ραυτογιάννης: Αρκετοί συνάδελφοι μας πλέον νοσούν από τον ιό covid 19


Ανάρτηση τού Δημήτρη Ραυτογιάννη: Με ίδια μέσα, όπως μάσκες, γαντια και αντισηπτικά προσπαθούν να εκτελέσουν την διατεταγμένη υπηρεσία. Λίγες φιλότιμες προσπάθειες από ιδιωτικές πρωτοβουλίες για χορήγηση αναλωσίμων υλικών στους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν μοιάζουν αρκετές ώστε να τους προστατεύσουν.

Η πολιτική ηγεσία έχοντας καθήκον να σταθεί δίπλα σε χιλιάδες αστυνομικούς τους οποίους και έβαλε στην πρώτη γραμμή ώστε να αναχαιτιστει η πανδημία στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων, χτυπώντας φιλικά την "πλάτη" του Έλληνα αστυνομικού και αποστελοντας μόνο ένα τυπικό και άψυχο ευχαριστήριο μήνυμα.

Το χειρότερο όμως δεν ακούει στη φράση "Πολιτική Ηγεσία" αλλά στη φράση "Συνδικαλιστικο Κίνημα".

Το συνδικαλιστικο κίνημα στην πρωτόγνωρη κατάσταση υπήρξε κατώτερο των περιστάσεων. Έχοντας καθήκον και συνάμα υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους που τους έδωσαν την ψήφο τους, αυτοί δεν επέλεξαν το δρόμο της σύγκρουσης ή της διεκδίκησης αλλά αρκεστηκαν σε ενημερώσεις του αστυνομικού προσωπικού λέγοντας τα εξής : "Δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις και δεν είμαστε επαίτες".

Μάλιστα προχώρησαν και σε διθυραμβικές ανακοινώσεις για την αναστολή των αδειών μας για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο έτος.

Συνειρμικά και καλοπροαιρετα σκεπτόμενος θεωρώ ότι η ηγεσία του συνδικαλιστικου κινήματος λειτουργεί " ειν είδει " κυβερνητικών εκπροσώπων.

Ευτυχώς όμως υπήρξαν και συνδικαλιστικες φωνές που δεν υπάκουσαν στα κελευσματα της ηγεσίας της ΠΟΑΣΥ αλλά ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες Έλληνες αστυνομικούς και διεκδικούν τα αυτονόητα.

Να γνωρίζουν όμως τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το συνδικαλιστικο κίνημα ότι ο Έλληνας αστυνομικός έχει και αυτός δικαίωμα ψήφου και θα το εξασκήσει όποτε και όταν κληθεί στις κάλπες.