Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Π.Ο.Λ.: Δωρεάν τα τεστ για covid-19 για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ


Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών: Είναι πασιφανές πλέον ότι η μάχη με το covid-19 δεν θα αποτελέσει εύκολη υπόθεση ούτε φυσικά θα λήξει τους προσεχείς μήνες .

Σε κάθε περίπτωση η προστασία από το φονικό ιό αποτελεί πρωτίστως ζήτημα ατομικής υγιεινής αλλά και θέμα σεβασμού στο συνάνθρωπό μας .

 

Για το λόγο αυτό ως στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ οφείλουμε να εφαρμόζουμε επακριβώς τα όσα προβλέπονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς  προστατεύοντας τους εαυτούς μας , τις οικογένειές και τους συναδέλφους μας .  

 

Όμως η φύση του επαγγέλματός μας προϋποθέτει την επαφή με συνανθρώπους μας, απαιτεί την έκθεσή μας σε συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία μας, συνυπολογίζοντας ταυτόχρονα και το αντικείμενο εργασίας που δεν μας δίνει πάντα τη δυνατότητα να αποτρέψουμε το κίνδυνο μόλυνσης από τον covid-19.

 

Θα εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας στους συναδέλφους μας στα σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και σε αυτούς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που αυτή τη περίοδο καλούνται να διαχειριστούν το τεράστιο πρόβλημα με το μεταναστευτικό.

 

Θεωρούμε ότι στο σύνολο των μέτρων προστασίας των συναδέλφων θα πρέπει απαραιτήτως να προστεθεί και η κάλυψη του κόστους των τεστ για covid-19 τουλάχιστον μία φορά ανά μήνα. 

 

Παρά το γεγονός ότι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ γίνονται τεστ σε όλη την Ελληνική επικράτεια διαπιστώνουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις συνάδελφοι υποχρεώνονται να καταβάλουν ποσό της τάξης 50-70 ευρώ για μοριακό τεστ προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι θετικοί ή όχι στον ιό.

 

Ως εκ τούτου και επειδή για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ η μεγαλύτερη επένδυση είναι η υγεία μας θεωρούμε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα η πολιτεία μέσω της πολιτικής μας ηγεσίας θα πρέπει να εξασφαλίσει ως ελάχιστη προστασία των συναδέλφων την ΔΩΡΕΑΝ κάλυψη ενός (01) μοριακού τεστ ανά μήνα τα οποία θα είναι υποχρεωτικά ώστε σε περίπτωση που το στέλεχος βρεθεί θετικό στον ιό να ενεργοποιούνται άμεσα οι προβλεπόμενες υγειονομικές διαδικασίες για τη προστασία των ιδίων ,των οικείων και των συναδέλφων .

 

Σε αυτό το εγχείρημα το μεγάλο βάρος θα πρέπει να δοθεί στους υπηρετούντες στα νησιά του, στα πληρώματα των σκαφών ,σε αυτούς που εργάζονται ως αποσπασμένοι στα νησιά του Αιγαίου και επιστέφουν στις υπηρεσίες τους, και εν συνεχεία στις υπόλοιπες υπηρεσίες τις χώρας μας.   

 

Η υγεία μας απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια της πατρίδας.

 

 Για την Π.Ο.Λ.

                       

                                         Ο Πρόεδρος                             Η Γ.Γραμματέας

                                       Κυράνης Κων/νος                        Μπέη Χαριτίνη

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια