Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στην ΕΛ.ΑΣ.


Την ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπογράφουν οι κύριοι Παφίλης και Παπαναστάσης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες από αστυνομικούς, γίνεται γνωστό ότι η κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, στα αστυνομικά τμήματα και τις υπηρεσίες, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.
Πιο συγκεκριμένα οξυμμένη παρουσιάζεται η κατάσταση σε διάφορες περιοχές  όπως της Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Φλώρινας, στη Μαγνησία καθώς και στην Αττική.
Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες ανακοινώσεις από Ενώσεις αστυνομικών από όλη τη χώρα, όπου επισημαίνουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις αστυνομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, με την καθυστέρηση των απολυμάνσεων, την έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, τις απαράδεκτες συνθήκες στα κρατητήρια, καθώς και σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και υλικά για την προστασία του προσωπικού από την πανδημία.
Στις ανακοινώσεις τους επισημαίνουν την αναγκαιότητα της άμεσης πραγματοποίησης δωρεάν τεστ για όλους τους αστυνομικούς, καθότι είναι εκτεθειμένοι κατά την υπηρεσία τους, στον κορονοϊό.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες διότι στη διάρκεια του εορτασμού του Πολυτεχνείου, μετακίνησε αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα το συνωστισμό χιλιάδων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.
Επιπρόσθετα αυτές οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπηθεί η συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, παρά το γεγονός ότι είχαν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τους συγκεντρωμένους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού από την πανδημία; 

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι οι ίδιοι βουλευτές που κάνανε πορεία την 17Ν, κρατώντας αποστάσεις και μάσκες (άρα κατά την άποψή τους, δεν χρειάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας αν κρατάς αποστάσεις και φοράς μάσκα)????

Σωστές τέτοιες ερωτήσεις που σίγουρα χρήζουν απαντήσεων, αλλά ας καταλάβουν οι 300 ότι μερικά θέματα (εθνικά - υγείας πχ) δεν θα πρέπει να είναι για το σόου και τις φωτογραφίες γιατί δίνουν αντικρουόμενα μηνύματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι βουλευτές του ΚΚΕ βγήκαν στο δρόμο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όχι για πάρτυ. Αν δεν είχε υπάρξει η εξέγερση του 1973 και είχαμε ακόμη χούντα δεν θα υπήρχαν βουλευτές να προβάλλουν τα προβλήματά μας και να ζητούν λύσεις από τις κυβερνήσεις. Οπότε ας μην μπλέκουμε τα γένια με τα χτένια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στις εθνικές παρελάσεις τιμούμε κάτι ακόμα μεγαλύτερο, γιατί χωρίς την θυσία εκείνων των ατόμων, δεν θα υπήρχε πολυτεχνείο. Παρόλαυτά, αβαβα.... Άρα για πάρτυ βγήκανε.
Γιατί δεν πιστεύω ότι υπήρχε άτομο το '73 που θυσιάστηκε για να πεθαίνουμε το 2020 από μια ίωση (ήταν ιδιαίτερα πιο ευφυείς από πολλούς σημερινούς "επαναστάτες"), ούτε πιστεύω ότι τιμάς κάποιον όταν κινείσαι σε βάρος των πολλών (και η υγεία ανήκει σε ΟΛΟΥΣ).

Επαναστάσεις να γίνονται όπου υπάρχει άδικο, όχι να γίνονται για δελτία τύπου.

Μάλλον άλλοι έχουν μπερδέψει τα γένια με τα χτένια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα...! Χθες έτυχα σε τυπικό έλεγχο μιας ομάδας Δίας...Αρχικά νόμιζα ότι ήταν έλεγχος μετακίνησης, τελικά μου έψαξαν όλο το αμάξι το πορτοφόλι και μου έκαναν καλό σωματικό έλεγχο...Έχω μια απορία .... Κανένας αστυνομικός δεν φορούσε γάντια, ο ένας την ώρα που με έψαχνε στο μπουφάν με το άλλο χέρι κρατούσε τσιγάρο και κάπνιζε,ενώ προφανώς δεν φορούσε μάσκα, τέλος δεν είδα κανένα αστυνομικό να βάζει αντισυπτικο ή κάτι τέτοιο μετά τον έλεγχο (έκατσα στο σημείο 5 λεπτά γιατί ήθελα να δω αν θα βάλουν αντισυπτικο)... Υπάρχει κάποια διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιους ελέγχους λόγω covid ? Άμα είχα μάρτυρα θα είχα προχωρήσει σε καταγγελία, καθώς και οι δύο μου γονείς είναι σε ευπαθείς ομάδες