Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βασίλης Αντζάς: Νομοτελειακά η απαγόρευση θα φέρει συγκρούσεις


Ανάρτηση του Βασίλη Αντζά: Η πρακτικη της απαγορευσης των δημοσιων συναθροισεων,με αιτιολογικο το φοβο διασαλευσης της ταξεως, αναγεται σε αλλες εποχες. Και στην πραξη ουδεποτε επετυχαν το προσδοκωμενο αποτελεσμα.

Ο απολογισμος ηταν :Διαρκεις συγκρουσεις Αστυνομιας -διαδηλωτων,τραυματισμοι,ακομα και θανατοι (Β.Σοφιας θανατος Φοιτητη Κουμη και εργατριας Κανελλοπουλου "80).

Για δεκαετιες η τακτικη αυτη εγκαταλειφθηκε και αποτελεσε παρελθον

Χθες Σαββατο ,αργα το βραδυ ο Αρχηγος της Αστυνομιας ,κατα προτροπη του Υπουργου ΠΡΟ.ΠΟ ,εξεδωσε διαταξη απαγορευσης των συναθροισεων σε ολη τη χωρα εν οψει της επετειου του πολυτεχνειου,επικαλουμενος λογους δημοσιας υγειας.

Ειναι αποριας αξιο ,ποιος διεκδικει πραγματικα την πατροτητα αυτης της προτασης η οποια νομοτελειακα θα φερει συγκρουση Αστυνομιας διαδηλωτων με αγνωστες συνεπειες.Γιατι ειναι απολυτως βεβαιο οτι το ΚΚΕ το οποιο ουδεποτε υπαναχωρησε

σε παρομοιες αποφασεις του ,θα επιμεινει και τωρα στην πραγματοποιηση της εξαγγελθεισας πορειας.

Δεν αρκουσε η γενικη ρυθμιση (ΚΥΑ) για τους περιορισμους?

Σε τι χρησιμευει η διαταξη του Αρχηγου,η οποια ειναι και μειωμενης τυπικης ισχυος εναντι της ρυθμισης για το Lockdown ?

Περαν των οσων προβαλλονται περι της αντισυνταγματικοτητας της εκδοσης της,η αποφαση του κ Αρχηγου θα εγκλωβισει την Αστυνομια για ακομα μια φορα στο διλημμα νομιμοτητα -αρα ριξη και επομενωςσυγκρουση και υπονομευση των υγειονομικων μετρων η αδρανεια και πραγματοποιηση της πορειας με το ιδιο αποτελεσμα.

Αρα ειναι εκτος λογικης η επιλογη της απαγορευσης,αν σκεφτει κανεις σε πανελληνια κλιμακα τι μπορει να συμβει αν

δοθει σιωπηρη κομματικη γραμμη για πραγματοποιηση πορειων.

Δεν χωραει κανενας εγωισμος.

Η αποφαση πρεπει να ανακληθει

Το καθε ΚΚΕ και ο καθε Βαρουφακης που εκμεταλλευονται ακομα και τον Κορωνοιο για να ταισουν την πολιτικη τους υπαρξη , θα παρουν την ευθυνη τους εναντι της κοινωνιας

η οποια τιμωρει καμμια φορα νωριτερα κι απ το Γεναρη.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια