Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς έκρυψαν τα ίχνη τους οι διαρρήκτες των θυρίδων τράπεζας


Τα στελέχη του "Διαρρηκτών" έχουν αναλάβει να δώσουν λύση στο μυστήριο με τις διαρρήξεις σε τουλάχιστον τέσσερις θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας, στην περιοχή του Χαλανδρίου. Η έρευνα των αστυνομικών ξεκίνησε, πριν από δύο εβδομάδες, όταν η ενοικιάστρια θυρίδας κατέβηκε στο υπόγειο τής τράπεζας, την άνοιξε και είδε ότι είχαν εξαφανιστεί πενήντα χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ (κατά τη δήλωσή της). 
Τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής πήγαν στο υποκατάστημα και αρχικά δεν παρατήρησαν ίχνη παραβίασης τής θυρίδας. Όταν την εξέτασαν πιο προσεκτικά, όμως, είδαν ότι ο δράστης είχε παρέμβει με "χειρουργικό τρόπο" σε συγκεκριμένο σημείο του αφαλού, προκειμένου να ανοίξει τη θυρίδα, χωρίς η ενέργειά του να γίνει αντιληπτή αργότερα.
Στις αμέσως επόμενες ημέρες οι καταγγελίες από ενοικιαστές θυρίδων αυξάνονται και ήδη ερευνώνται τέσσερις (όλες με μεγάλα ποσά και ακριβά κοσμήματα), ενώ η υπόθεση από το τμήμα ασφαλείας πήγε στην Υποδιεύθυνση και από εκεί στην ΥΔΕΖΙ.

Ίσως η μεγαλύτερη δυσκολία, που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ερευνητές της Ασφάλειας, είναι το γεγονός ότι ο χώρος, όπου είναι οι θυρίδες, δεν βιντεοσκοπείται. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ενοικιαστές των θυρίδων είχαν μήνες να ελέγξουν το περιεχόμενό τους, κάνει δύσκολο τον προσδιορισμό του χρόνου τέλεσης της κλοπής.

Μανώλης Ασαριώτης








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια