Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων-Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Διαβάστε την ανακοίνωση

Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων φέτος, λόγω της πανδημίας, θα εορταστεί με τρόπο περιοριστικό. Αυτό σε τίποτα δεν μειώνει την έντονη φόρτιση που έχει το μήνυμα αυτής της ημέρας. Γιατί είναι μέρα, τιμής και αναγνώρισης στην προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν αφορά μόνο τις ίδιες αλλά συνδέεται άμεσα με τους αγώνες και τις επιδιώξεις του ελληνικού λαού, για ελευθερία, δημοκρατία, ειρήνη, ανεξαρτησία και κυριαρχία.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα, μετά και από τις οδυνηρές και επώδυνες εμπειρίες του παρελθόντος, στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση για την Άμυνα της χώρας, αλλά και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας.
Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες μάλιστα, η Άμυνα και η ακεραιότητα της χώρας, εξαρτώνται πάνω απ' όλα από την κοινωνική συνοχή, αναπόσπαστο τμήμα της οποίας είναι η ενότητα λαού και στρατού. Δεν είναι διόλου τυχαίο άλλωστε, ότι ιδιαίτερα από το 2015 και έπειτα, τόσο στο προσφυγικό όσο και σε άλλα κρίσιμα πεδία των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εμπιστεύεται, τιμά και στηρίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, την ηγεσία, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατευμένους στρατιώτες, ναύτες, σμηνίτες, αλλά και το πολιτικό προσωπικό, που επικουρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κρίσιμα και χρήσιμα πεδία. Εύχεται σε όλες και όλους, χρόνια πολλά και δύναμη. Η σημερινή Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων να τους γεμίζει με υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση, ώστε με την αναγνώριση και τη στήριξη του ελληνικού λαού την οποία δικαιούνται, να είναι πάντα πηγή δημοκρατικής έμπνευσης και ευθύνης, για την υψηλή αποστολή τους.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια