Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση τής ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας για το ΔΣ και τη συνάντηση με τον Αρχηγό


Ανακοίνωση τής ΕΑΚΠ: Στα πλαίσια της ενημέρωσής σας που εφαρμόζει ανελλιπώς η Ε.Α.Κ.Π. όλα αυτά τα χρόνια με αμεροληψία και συνέπεια, σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από το προεδρείο της Ένωσης τον περασμένο μήνα Οκτώβριο.

Αποτελέσματα Διοικητικού Συμβουλίου της 20ης Οκτωβρίου 2020

Όσον αφορά το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις 20/10/20 ημέρα Τρίτη, τέθηκε από την Ε.Α.Κ.Π. ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης η « Διεξαγωγή    κινητοποιήσεων » και αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του      Ν. 4662/2020. Όπως η κατάσταση των επιφυλακών, της απλήρωτης εργασίας, η αλλαγή του κανονισμού μεταθέσεων που οδήγησε στην κινητικότητα των πυροσβεστικών υπάλληλων, η μη εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, η μη αναγνώριση του επαγγέλματος σαν Β.Α.Ε.

Τονίστηκε ότι πρέπει να παρθεί άμεσα η απόφαση από το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο για να προβούμε σε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ( βλέπε site eakp.gr ).

Για άλλη μια φορά όμως και οι δύο παρατάξεις Α.Ε.Π.Π. & Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. επιχειρηματολογώντας με φθηνές δικαιολογίες του τύπου  « ότι δεν θα ακολουθήσει ο κόσμος ».

Η παράταξη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. πρότεινε σαν λύση και την στήριξε η Α.Ε.Π.Π., την αποστολή διεκδικητικών υπομνημάτων, τον διάλογο με την κυβέρνηση και την φυσική ηγεσία και την αξιοποίηση νομικών συμβούλων μέσω της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ..

Για την ικανοποίηση των αιτημάτων ( π.χ. επιφυλακές ) ειπώθηκε ότι χρειάζεται διευκρίνηση των άρθρων του Νόμου με συμπληρωματικές διαταγές από το Αρχηγείο και εάν δεν γίνει αυτό τότε να προβούμε σε κινητοποιήσεις. Το ίδιο δηλαδή παραμύθι που έλεγαν κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις και αντί να αλλάξει η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς με τους ίδιους να είναι απλοί θεατές.

Η συνάντηση με τον Αρχηγό τώρα στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου, που όποια υπόσχεση και να δοθεί από την πλευρά της φυσικής ηγεσίας θα κριθεί την επόμενη αντιπυρική περίοδο, επιλέχθηκε ακριβώς ως προπέτασμα για να δικαιολογήσουν την άρνηση για κινητοποιήσεις.

Στο 3ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης « Προγραμματισμός Γενικής Συνέλευσης » αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για τις 19/11/2020 χωρίς όμως να κατατεθεί ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός. Είχε μοιραστεί στο προηγούμενο συμβούλιο στο οποίο δεν είχαμε παραβρεθεί λόγο μη ενημέρωσής μας, ο απολογισμός που είχε προκύψει από τον έλεγχο της εξελικτικής επιτροπής στις αρχές του χρόνου αναφερόταν για τις ημερομηνίες  1/4/2019 έως την 29/2/2020, η γενική συνέλευση δεν έγινε τότε λόγο Covid-19 και δεν θα γίνει και τώρα για τον ίδιο λόγο. Έχουν περάσει 8 μήνες χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει με τον οικονομικό & διοικητικό απολογισμό!!!

Ο απολογισμός δράσης που μοιράστηκε επιβεβαιώνει την κριτική της Ε.Α.Κ.Π. για την συνδικαλιστική τους ανυπαρξία και την αναποτελεσματικότητα των επιλογών τους. Από την αρχή μέχρι το τέλος είναι γεμάτος μόνο από κοινοποιήσεις ενεργειών της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., ευχετήρια, ευχαριστήρια, χοροεσπερίδες, προσφορές και κάποιες ενέργειες του προεδρείου μέσω υπομνημάτων. Πουθενά δεν περιγράφεται  πιο ουσιαστικό πρόβλημα έλυσε με ενέργειές του το προεδρείο ή ποια παράβαση εργασιακών δικαιωμάτων και συνθηκών αντιμετώπισε αποτελεσματικά υπέρ των εργαζομένων. Σας καλούμε συνάδελφοι να κάνετε την σύγκριση με τους απολογισμούς δράσης, όταν στο τιμόνι της ένωσης ήταν τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π., για να μάθουν οι νέοι συνάδελφοι και να θυμηθούν οι παλιοί, τι σημαίνει αγωνιστική και αποτελεσματική συνδικαλιστική δράση. (βλ eakp.gr)

Η  παραίτηση του αντιπροέδρου της Ένωσης.

Επιβεβαίωση των όσων καταγγέλλει η παράταξή μας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ένωση από την αδράνεια του προεδρείου, παρά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4662/2020 και της έντονης δυσαρέσκειας που εισπράττει από τους συναδέλφους, ήταν η  παραίτηση που υπέβαλε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης από την θέση του Αντιπροέδρου, το μέλος του Δ.Σ. Φωτόπουλος Γιώργος, επικαλούμενος ο ίδιος την απραξία του προεδρείου! 

Αντί όμως το προεδρείο να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα και να αλλάξει ρώτα όσο ακόμη υπάρχουν κάποια περιθώρια για να οργανωθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, πριν γίνει πράξη στο σύνολό του ο κυβερνητικός σχεδιασμός που είναι σε πλήρη εξέλιξη, το προεδρείο επιλέγει την γνωστή τακτική της συκοφάντησης της παράταξης μας.

Για την συκοφαντική ανακοίνωση του προεδρείου σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π. 

Στην συνέχεια του συμβουλίου ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. έβαλε το ζήτημα της ανακοίνωσης που εξέδωσε το προεδρείο της ένωσης με αριθ. πρωτ. 86 στις 12/10/2020. ( βλ. eakp.gr )

Είναι πάγια τακτική του προεδρείου κάθε φορά που η Ε.Α.Κ.Π. αναδεικνύει το συμβιβασμένο ρόλο του ( βλ. site eakp.gr την ανακοίνωση για τις προσφορές καταστημάτων ), κάνοντας κριτική για την ανύπαρκτη συνδικαλιστική του δράση, για τις αυτόνομες ενέργειες του προέδρου, η αναδεικνύει ένα υπαρκτό πρόβλημα των συναδέλφων, με επιχειρήματα και στοιχεία, να επιλέγει την κατασυκοφάντηση και την διαστρέβλωση των γεγονότων, εκφράζοντας μάλιστα για να δημιουργήσει και κλίμα περιχαράκωσης « βαθυστόχαστα » πολιτικά επιχειρήματα του πιο ακραίου και πρωτόγονου αντικομουνισμού.

Επιμένει λοιπόν το προεδρείο σε αυτήν την προβοκατόρικη τακτική παρά το φιάσκο που έπαθε με μία άλλη παρόμοια ανακοίνωσή του και την πληρωμένη απάντηση που πήρε, ( βλ. eakp.gr ) στην προσπάθεια του να χρεώσει στην Ε.Α.Κ.Π. όταν ήταν στο προεδρείο της Ένωσης το 2012, απόφαση που στηρίχτηκε πάνω σε πρόταση μέλους της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και πάρθηκε ομόφωνα, για να δοθεί οικονομική ενίσχυση για τον αγώνα των απεργών εργαζόμενων στην  Χαλυβουργική.

Λοιδορούν τις δύο κινητοποιήσεις στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και την Βουλή που οργάνωσε μόνη της η Ε.Α.Κ.Π., για να μην περάσει ο Νόμος 4662/2020, για τον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτές. Προσπερνώντας το γεγονός ότι ανεξάρτητα από την συμμετοχή που φυσικά δεν ήταν αμελητέα, ήταν και οι μοναδικές που έγιναν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων χιλιάδων πυροσβεστών και οργανώθηκαν από μία παράταξη και μόνο, την στιγμή που δεκάδες Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα του Π.Σ. κρύφτηκαν στα λαγούμια τους και έγιναν απλοί χειροκροτητές του κυβερνητικού σχεδιασμού, που τώρα υποκριτικά διαμαρτύρονται για τις συνέπειες του.

Τολμούν να αμφισβητούν την αγωνιστικότητα και την ανιδιοτέλεια των εκλεγμένων μας και κουνάνε το δάκτυλο στην παράταξή μας, αφήνοντας υπονοούμενα για συνδικαλιστικές άδειες και μεταθέσεις.

Στην ουσία με τα υπονοούμενα αυτά, δεν υπονομεύουν μόνο τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π., αλλά γενικότερα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, ως άλλοι « λαγοί » επώνυμοι αυτή την φορά και όχι ανώνυμοι, των προθέσεων και της σημερινής κυβέρνησης, να βάλει στον γύψο την δυνατότητα που δίνει ο αγωνιστικός συνδικαλισμός και όχι αυτός των διαδρόμων, για να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους τις αντεργατικές πολιτικές.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο να πετάνε από το πουθενά χονδροκομμένα ψέματα χωρίς τίποτε συγκεκριμένο και όποιος τσιμπήσει.  Ο γκαιμπελισμός για ακόμη μία φορά στο μεγαλείο του!      

Οι λάτρεις όμως αυτού του είδους συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης, πρέπει να πάρουν υπόψη τους ότι αποτελεί αλάνθαστο κριτήριο για την ηθική του καθενός μας, η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της υπεύθυνης κριτικής με επιχειρήματα και του γκαιμπελισμού!

Αυτό άλλωστε απέδειξε και η ίδια η ζωή με την « κατάληξη » ενός πρώην προβεβλημένου συναδέλφου συνδικαλιστή, φανατικού λάτρη της μεθόδου του  Γκαίμπελς ως πάγια τακτική του σε βάρος εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών της παράταξή μας.      

 Το ζήτημα όμως είναι ότι όλα αυτά τα ψέματα και οι αθλιότητες, γράφονται μέσα σε ανακοινώσεις που φέρνουν τον τίτλο και την σφραγίδα της Ένωσης. Της πρώτης περιφερειακής ένωσης στο συνδικαλιστικό κίνημα του Π.Σ. που στήθηκε, οργανώθηκε και σήκωσε το βάρος των διεκδικήσεων και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών με τον ανιδιοτελή και ακούραστο αγώνα των στελεχών της παράταξης μας. Των στελεχών της που αρκετές φορές εξ αιτίας της αγωνιστικής τους δράσης βρέθηκαν αντιμέτωποι με διώξεις και μεθοδεύσεις αλλά στάθηκαν όρθιοι. 

Αυτής λοιπόν της ένωσης που από το 2012 μέχρι και τις μέρες μας, με ευθύνη της παράταξης της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και του σημερινού της προεδρείου, κατέληξε να έχει γίνει το μακρύ χέρι της διοίκησης και νεροκουβαλητής των εκάστοτε αντεργατικών πολιτικών και γι’ αυτό άλλωστε στις εκλογικές αναμετρήσεις έχει την αμέριστη « συμπαράσταση »  όλων όσων τους προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες με το να κατευνάζει και να χειραγωγεί τις αντιδράσεις και τις διαθέσεις των εργαζομένων.

Συνέπεια αυτής της « συνδικαλιστικής » δράσης  είναι και τα εκλογικά αποτελέσματα που διαμορφώνουν τις  πλειοψηφίες της για τις οποίες επαίρεται και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό η παράταξη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.!           

Όπως ήταν αναμενόμενο μέσα στο Δ.Σ. δεν όρθωσαν λέξη ως απάντηση σε όσα τους καταλόγισε ο εκπρόσωπος της παράταξής μας. Η στάση τους αυτή είναι αποκαλυπτική για τις αήθειες τους και για τον λόγο που χρησιμοποιούν τα προβοκατόρικα « πυροτεχνήματά τους ».  

Για την συνάντηση με τον Αρχηγό του Π.Σ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το προεδρείο προκειμένου ως αντιστάθμισμα για την αδράνεια του και για να ρίξει στάχτη στα μάτια των συναδέλφων για την κριτική που του ασκούν, μετά το συμβούλιο της 20/10/20, ζήτησε συνάντηση με την φυσική ηγεσία η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/10/2020 στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Σ. παρουσία και του κυρίου Επιτελάρχη.

Απέναντι στον εκπρόσωπο της παράταξής μας που ήταν παρόν στην συνάντηση, για άλλη μια φορά έγινε προσπάθεια παρεμπόδισης από το προεδρείο στο να εκθέσει τις απόψεις του για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους πυροσβέστες.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης όμως παρά τις συνεχόμενες διακοπές που επιχειρούσε το προεδρείο στις τοποθετήσεις του, αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι υπάλληλοι του Π.Σ. και στην περιφέρειας μας, κυρίως από την έλλειψη σε προσωπικό.

Τόνισε πως οι 130 περίπου προσλήψεις που γίνονται κάθε χρόνο μέσω πανελληνίων, δεν λύνουν το πρόβλημα και δεν καλύπτουν τα τεράστια κενά στον αντιπυρικό σχεδιασμό. Πρότεινε να αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των εισακτέων και πρέπει να γίνει μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των πενταετών πυροσβεστών για την κάλυψη των αναγκών της Πολιτικής Προστασίας γενικότερα.

Κατήγγειλε ότι μέσω των διατάξεων του πρόσφατου νόμου 4662/2020 αυτά τα προβλήματα επιχειρείτε να μπαλωθούν και γι’ αυτό το λόγο έσπασε το αμετάθετο, καλούμαστε σε επιφυλακές όχι μόνο για την αντιμετώπιση συμβάντων αλλά και με τον χάρτη επικινδυνότητας, δουλεύουμε ατελείωτες ώρες χωρίς να πληρωνόμαστε την υπερεργασία μας.

Ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Νομού Λακωνίας όπου εκεί επιχειρείται να εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια το νέο μοντέλο του σχεδιασμού στην πυροπροστασία, με την ανάπτυξη εθελοντικών πυροσβεστικών σταθμών και εποχικών κλιμακίων, αλλά παρ’ όλα αυτά η Λακωνία όπως και φέτος πλήττεται κάθε χρόνο από μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές γιατί κύρια αιτία είναι η έλλειψη πρόληψης σε συνδυασμό με το αντιδασικό νομοθετικό πλαίσιο. Ούτε φυσικά ωφελήθηκε στην αντιμετώπιση των συμβάντων από την πληθώρα των μετακινήσεων πυροσβεστικών δυνάμεων από όλη την επικράτεια και τις αλλεπάλληλες επιφυλακές, όπως φυσικά και κάθε άλλη περιοχή που εκδηλώθηκαν μεγάλες πυρκαγιές.

Αναφέρθηκε στην μη εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας κυρίως με την έλλειψη ουσιαστικής καθαριότητας και στην μη θέσπιση των απαραίτητων Π.Δ. για τα συμβάντα.

Επεσήμανε την έλλειψη προληπτικών εξετάσεων και την καταγραφή των επαγγελματικών ασθενειών καθώς και στην μη αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως Β.Α.Ε., παρά τους αλλεπάλληλους θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς πυροσβεστών. Τόνισε πως από το 2009 μέχρι και σήμερα η χρηματοδότηση προς το Π.Σ. και γενικά για τη πυρασφάλεια της χώρας σωρευτικά είναι μειωμένη κατά 1.200.000.000 ευρώ περίπου. Στηριζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας για Μ.Α.Π., τα οχήματα, τον ρουχισμό, τα ελαστικά, στις δωρεές.

Σχολίασε ότι τα εποχικά κλιμάκια εξυπηρέτησαν το επικοινωνιακό κομμάτι και έγιναν για λόγους εντυπωσιασμού και κατέληξαν να είναι συστεγασμένα περιπολικά, αφού οι δήμοι αδυνατούν λόγο χρηματοδότησης να επωμιστούν το κόστος συντήρησης και επισκευής των κτιρίων αυτών. Παράλληλα είπε πως έρχεται στο προσκήνιο ένα από τα βασικότερα προβλήματα αυτό της πρόληψης που έχει περάσει στους Δήμους από 1998. Τόνισε πως πάνω από μία 20ετία με την υποχρηματοδότηση την υποστελέχωση την έλλειψη σε μέσα και εξοπλισμό, τα ποσά που δίνονται στους δήμους και τις δασικές υπηρεσίες για τον καθαρισμό την αποξήλωση την συντήρηση του επαρχιακού δικτύου, τις αντιπυρικές ζώνες, δεν επαρκούν και δίνονται στην μέση της αντιπυρικής περιόδου και τα δασικά οικοσυστήματα που καλούμαστε να ενεργήσουμε είναι ακαθάριστα και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο πυροσβεστικό μας έργο.

Στο τέλος της τοποθέτησης του έθεσε δύο ερωτήματα προς τον Αρχηγό:

Ερώτημα 1ο : Αν η φυσική ηγεσία μας θα προτείνει στην πολιτική ηγεσία να πάρει μέτρα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων; 

Η απάντηση του αρχηγού ήταν ότι το έχει πράξει ήδη.

Ερώτημα 2ο: Με αφορμή την απόφαση με αριθ. πρωτ.: 64963 Φ.Α.14960 με θέμα « Επιβολή πειθαρχικής ποινής προστίμου » σε συνδικαλιστή, πως είναι δυνατόν να εμπλέκετε η φυσική ηγεσία και να κρίνει επιβάλλοντας ποινές, στο πως λειτουργούν μεταξύ τους τα συνδικαλιστικά όργανα μέσα στους χώρους των συνδικαλιστικών οργάνων; 

Η απάντηση δόθηκε από τον επιτελάρχη ότι οι συνδικαλιστές δεν εξαιρούνται από τα πειθαρχικά παραπτώματα! 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η ουσία των δύο απαντήσεων υποδηλώνει ότι:

1ον Μέσα από τα υπομνήματα, τις συναντήσεις και τις ατέρμονες επαναλαμβανόμενες συζητήσεις για τα χρονίζοντα και πλέον και πολύ γνωστά προβλήματα σε όλους, που επιλέγουν οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού ως άλλοθι συνδικαλιστικής δράσης, δεν πρέπει οι πυροσβέστες να προσδοκούν καμία λύση. Η μόνη δυνατότητα που έχουμε είναι μέσα από την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στο Π.Σ., εποχικοί, πενταετής, χαμηλόβαθμοι και Αξιωματικοί, να διεκδικήσουμε ότι μας πρέπει και ότι μας ανήκει. Μόνο με αυτόν τον τρόπο κερδίσαμε στο παρελθόν τα όποια δικαιώματα μας που σήμερα με την βοήθεια των κυβερνητικών συνδικαλιστών καταργούνται ένα - ένα.

2ον Η συνδικαλιστική δράση έχει πλέον στοχοποιηθεί με την περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών να είναι προ του πυλών, με μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών σε ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος πλαισίου που βάζει εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας και την οργάνωση των διαδηλώσεων και πρέπει όσο είναι καιρός να διαφυλάξουμε ότι κέρδισαν με σκληρούς αγώνες  οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές στο Π.Σ. . 

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ συνάδελφοι από αυτήν τη συνάντηση είναι ότι η φυσική μας ηγεσία ενώ μας άκουσε προσεκτικά με σεβασμό και με υπομονή δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, κινήθηκε στα πλαίσια των νόμων και αυτό αποδεικνύεται και από την ανακοίνωση του Προεδρείου που εκδόθηκε μετά την συνάντηση με Θέμα: « Ενημέρωση μελών για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον κ. Αρχηγό Π.Σ. και τον Επιτελάρχη Α.Π.Σ. » στις 30/10/20. ( βλ. eakp.gr  )

Στην ανακοίνωση αυτή γράφουν μάλιστα χαρακτηριστικά « Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη - συναδέλφους της Ένωσης πως θα αγωνιζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων, θα είμαστε φύλακες των δικαιωμάτων μας, με  κινήσεις ουσιαστικές και όχι εντυπωσιασμού » .

Αλήθεια το ποια προβλήματα επέλυσαν μέσα και από αυτή την συνάντηση, πραγματικά μόνο αυτοί το ξέρουν!!!

Σε όλα τα ερωτήματα του προεδρείου που αφορούσαν παρεμβάσεις για αλλαγές του νόμου, η απάντηση από την φυσική ηγεσία ήταν αφοπλιστική: « Ο ν. 4662/2020 ψηφίστηκε και δεν αλλάζει, ο νόμος είναι νομός και θα παρανομούσαμε σε αντίθετη περίπτωση ».

Έπεσε λοιπόν στο κενό η δικαιολογία που λάνσαρε το προεδρείο όταν καθησύχαζε τους συναδέλφους στην αρχή του χρόνου κατά την ψήφιση του νόμου, αλλά και στο προηγούμενο συμβούλιο Ένωσής μας όταν έμπαινε θέμα για κινητοποιήσεις από την Ε.Α.Κ.Π., ότι « με διευκρινιστικές διαταγές και με την συνάντηση με τον αρχηγό θα επιφέρουμε αλλαγές στις παθογένειες του νόμου ».

Από την άλλη το προεδρείο της Ένωσής μας αναλώθηκε στα ζητήματα που αφορούσαν το βαθμολόγιο, την σχολή επιμόρφωσης και την σχολή Αρχιπυροσβεστών, ειπώθηκε πως πρόθεση του Αρχηγείου είναι η ίδρυση και λειτουργία όλων αυτών των Σχολών με το νέο έτος.

Για τις επιφυλακές και τις δομές των προσφύγων που φυλάσσονται από το Π.Σ., ειπώθηκε ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο για τους χάρτες επικινδυνότητας που προϋποθέτουν επιφυλακή να γίνετε ορθολογιστική κρίση και θα κηρύσσεται επιφυλακή μόνο στις περιοχές που υπάρχει το πρόβλημα και όχι όλος ο Νομός.  Φυσικά η ερώτηση και η απάντηση έγινε και δόθηκε τώρα που η αντιπυρική περίοδος και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις ανεξέλεγκτες επιφυλακές, έχει τελειώσει. Είναι το καθησυχαστικό φάρμακο μέχρι την έναρξη της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.   

Για την φύλαξη των δομών των προσφύγων θα συνεχίσουν να φυλάσσονται  και τον επόμενο μήνα από τους πυροσβέστες στις μικρότερες δομές και δεν καθορίστηκε πότε θα σταματήσει αφού δεν είναι στο χέρι τους, ενώ με σιγουριά είπε ότι θα παραμείνει η φύλαξη από το Π.Σ. των δομών στα νησιά που το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο.

Για τον Covid 19 τα τεστ και τα Μ.Α.Π., ειπώθηκε ότι περιμένουμε μέχρι τέλη Νοεμβρίου που θα έρθουν οι προμήθειες.

Σε ερώτημα για τα Κλιμάκια Εθνικών οδών, ειπώθηκε πως πρέπει να λειτουργήσουν μέσα στο 2021, πρέπει να αποφευχθούν προβλήματα στέγασης  και το προσωπικό θα αναζητηθεί από το ήδη υπάρχον. Ήδη όμως, όπως πληροφορηθήκαμε και κατά την συνάντηση με τον Αρχηγό, έχει εκδοθεί στις 23/10/2020,  η υπ. αριθ. 66729. Φ. 531.35 διαταγή για την μεταστέγαση του Π.Κ. Αταλάντης από τις 05/11/2020 στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού κεντρικού οδικού άξονα, με ότι σημαίνει αυτό για ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας και της πόλης της Αταλάντης σε σχέση με την πυροπροστασία της, από την στιγμή που δεν έχει δημιουργηθεί νέα πυροσβεστική υπηρεσία όπως είναι και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. 

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας όμως δεν θα σταματήσει να παλεύει για να προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων στο Πυροσβεστικό Σώμα, σε συνδυασμό με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για πυρασφάλεια γενικότερα.

Η τακτική του προεδρείου να ενεργεί, να διεκδικεί μέσω υπομνημάτων, διαλόγων με την φυσική ηγεσία, την κυβέρνηση και να προσφεύγει σε δικηγόρους, δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα βάζει τους συναδέλφους σε λάθος τρόπο διεκδίκησης που στόχο έχει την εκτόνωση της δυσαρέσκειάς τους και όχι για να ανατρέψει την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τους προκαλούμε έστω και τώρα να αφήσουν τα τεχνάσματα και να οργανώσουν των αγώνα για την ανατροπή του Ν.4662/2020 και την διεκδίκηση λύσεων των πάγιων και χρόνιων προβλημάτων μας, αξιοποιώντας τον μοναδικό δοκιμασμένο και αποτελεσματικό τρόπο για την αντιμετώπιση της εργασιακής κόλασης που ζούμε, που είναι ένας και αναντικατάστατος.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μέχρι την τελική δικαίωσή μας!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαθήκαμε στην ανάγνωση πάλι, έκθεση χωρίς επίλογο...
Ο χρήστης Γραμματέας Ένωσης Στερεάς είπε…
Ας πει ο κ.Κεκης πόσο ασχολήθηκε με τα προβλήματα συναδέλφων της Περιφέρειας , κ πόσο με συνάδελφο συνδικαλιστή άλλης Περιφέρειας.
Αυτό του είχαν πει να πει αυτό είπε.