Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Πειραιά: Ίχνος ντροπής για την καταστρατήγηση νόμων


Ανακοίνωση τής Ένωσης Πειραιά: 17 Νοέμβρη 2020, όλο το Αστυνομικό προσωπικό που αποτελεί την παρούσα δύναμη των Αστυνομικών Υπηρεσιών τίθεται σε επιφυλακή, λόγω της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου. Χιλιάδες Αστυνομικοί, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων γενικού lockdown σε όλη τη χώρα, διατάζονται να «στοιβαχτούν» σε Αστυνομικές Υπηρεσίες ή στους δρόμους, «ως πρόβατα επί σφαγή», αφού αφήνονται στο έλεος του χειρότερου εχθρού, του Sars-Covid-19.

Ως να μην έφτανε αυτό, δεκάδες μέλη της Ένωσής μας, καταγγέλουν ότι αργά το βράδυ της, 16-11-2020 και περίπου στις 22:00', ενημερώθηκαν για αλλαγή του ωραρίου έναρξης της διατεταγμένης υπηρεσίας τους για τα μέτρα στο πλαίσιο της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου την 17-11-2020, με ένδειξη, έως πέρατος.

 Ίχνος ντροπής για την καταστρατήγηση νόμων, προεδρικών διαταγμάτων κ.ά, τα οποία αφορούν τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των Αστυνομικών!

• Μήπως προβλέπεται αποζημίωση για την 14ωρη πιθανόν εργασία των συναδέλφων μας και δεν το γνωρίζουμε;;;

• Μήπως η πολύωρη συνεχόμενη εργασία και μάλιστα στο κόκκινο, μειώνει την αποδοτικότητα ή εγκυμονεί άλλους πιο σοβαρούς κινδύνους;;;

• Μήπως η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός δεν έχει προσωπική ζωή, οικογένεια ή δεν χρειάζεται ξεκούραση;;;

• Ή μήπως με την λήξη των μέτρων θα δωρίσετε ημερήσιες αναπαύσεις που η πλειοψηφία των συναδέλφων μας δεν θα κάνει χρήση ποτέ, αφού ήδη υπάρχουν αρκετές οφειλόμενες λόγω έλλειψης προσωπικού ;;;

Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε με σθεναρή φωνή την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας και Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της διαταγής για επιφυλακή του Αστυνομικού προσωπικού εν μέσω πανδημίας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΟΤΣΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                ΜΑΛΑΧΙΑ ΑΡΓΥΡΩ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια