Πρόεδρος Ένωσης Ηλείας : Τον πήρε ο πόνος και ο καημός !!!


Παραθέτουμε κείμενο τού προέδρου της Ένωσης Ηλείας: Δημοσιεύτηκε σε κάποια ΜΜΕ, ότι Ηλείος αστυνομικός  επέβαλε ένα «άδικο»  πρόστιμο σε ηλικιωμένο άνδρα στην περιοχή των Κρεστένων . Παράλληλα, με αφορμή  δημοσίευμα το οποίο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις , κάποιοι έγραψαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ύβρεις κατά των αστυνομικών της Ηλείας.

Κατ’ αρχάς, το πρόστιμο επιβλήθηκε για μη τήρηση των μέτρων της Πολιτείας κατά της πανδημίας του Covid-19και όχι από μέρους  ηλικιωμένου άνδρα αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία ταυτότητας  του άντρα με ημερομηνία γέννησης  το έτος 1965 δηλαδή  55 ετών o οποίος δεν έφερε καθόλου προστατευτική μάσκα. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι πρέπει να φέρουμε προστατευτική μάσκα, εφ’ όσον θέλουμε να θεωρούμαστε ως ευσυνείδητοι και κοινωνικά υπεύθυνοι πολίτες που προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συνανθρώπους μας από την πανδημία. Θα ήθελα να τονίσω πως οι νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας πρέπει να τηρούνται από όλους ανεξαιρέτως, και να ενημερώσω όσους κόπτονται και απασχολούνται με το θέμα, καταφερόμενοι μάλιστα με ύβρεις κατά των αστυνομικών, πως εφ’ όσον κάποιος πολίτης διαφωνεί με την επιβολή προστίμου, μπορεί να υποβάλει ένσταση ενώπιον των Αρχών και να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Επιπρόσθετα, μόνο υποκριτική, χαλκευμένη, κίβδηλη και υποκριτική μπορεί να είναι η ευαισθησία κάποιων, που επ’ αφορμή του δημοσιεύματος, καταφεύγουν σε ανήκουστες ύβρεις δημοσίως κατά αστυνομικών, την αναπαραγωγή του γνωστού σλόγκαν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», την ομαδική εξύβρισή μας ότι δήθεν έχουμε «έλλειψη παιδείας και λογικής» και ότι προκαλούμε το «κοινό περί δικαίου αίσθημα»  και ότι οι ταγοί της αστυνομίας είναι «κατώτεροι των περιστάσεων». Θα ήθελα να θυμίσω πως ένας εκ των καταγγελλόντων στο facebook που σήμερα καθυβρίζει τους αστυνομικούς, από εντελώς παράδοξη ευαισθησία προς τον ηλικιωμένο στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο διότι δεν φορούσε μάσκα, ένας λοιπόν εκ των υβριστών συλλήβδην των γενικά άξιων Ηλείων Αστυνομικών, πριν λίγες μέρες ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, στο oποίο ταυτοποιήθηκε να οδηγεί δίχως την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ οι αστυνομικοί εφάρμοσαν σε βάρος του υποχρεωτικά την προβλεπόμενη κατά νόμο διαδικασία, επιβάλλοντας διοικητικές ποινές και χρηματικό πρόστιμο στον παραβάτη οδηγό. Καταλαβαίνει κανείς εύλογα πως δεν τον πήρε τυχαία ο πόνος και ο καημός και μπήκε στην διαδικασία εξύβρισης με ομαδικούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των Ηλείων αστυνομικών, οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω αξιοπρεπώς εκτελούν καθημερινά το καθήκον τους παρά τον κίνδυνο να νοσήσουν από κορωνοϊό. Καταλαβαίνει κανείς  εύλογα πως ο υβριστής καταγγέλλων βγάζει την εμπάθεια του απέναντι στην αστυνομία!

Καλέ μου κύριε καταγγέλλοντα και υβριστή των Ηλείων αστυνομικών, όλοι κρινόμαστε αλλά και οι κρίνοντες κρίνονται! Αφήνω στους πολίτες την αξιολόγηση της δικής σου μόρφωσης και παιδείας, όταν ισχυρίζεσαι πως οι Ηλείοι αστυνομικοί είναι «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», ότι δήθεν έχουμε «έλλειψη παιδείας και λογικής», ότι προκαλούμε το «κοινό περί δικαίου αίσθημα»  και ότι οι διευθυντές μας είναι «κατώτεροι των περιστάσεων».

Ως  Ένωση Αστυνομικών επιθυμούμε η συμπεριφορά αυτή να αξιολογηθεί από την έννομο τάξη και την Δικαιοσύνη. Ας κριθεί εάν μπορείς να υβρίζεις ομαδικά τους Ηλείους Αστυνομικούς παρά το γεγονός ότι βρίσκεσαι σε ιδιαίτερο επαγγελματικό πόστο σαν Διευθυντής δημόσιας υπηρεσίας της Ηλείας, και εάν οι ύβρεις που εξαπολύεις κατά των Αστυνομικών που φροντίζουν για την εφαρμογή των νόμων της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνάδουν με την φερόμενη δημοκρατική σου ευαισθησία. Ας κρίνουν οι πολίτες οι ίδιοι εάν απωθούνται ή όχι από αυτού του είδους την διχαστική και υβριστική φρασεολογία σου. Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον νομικό μας σύμβουλο προκειμένου να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια ενώπιον των Αρχών και της Δικαιοσύνης εφ’ όσον χρειαστεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

                         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΖΩΝΤΟΣ