Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΕΥΠΣ: Ενημέρωση σχετικά με την χορήγηση Εφάπαξ στην ενέργεια στους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους


Ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών: Η Χορήγηση Εφάπαξ βοηθήματος στην ενέργεια, στους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους μετόχους του Τ.Π.Υ.Π.Σ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, είναι πάγιο αίτημα της Ομοσπονδία μας.

Το τελευταίο διάστημα οι προσπάθειές μας εντάθηκαν και ενόψει επικείμενης αλλαγής των καταστατικών διατάξεων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., με το υπ’ αριθ. 116/1-6-2020 έγγραφό μας, ζητήσαμε από το Ταμείο την εξέταση σύνταξης νομοθετικής ρύθμισης, σε ότι αφορά την δυνατότητα χορήγησης στην ενέργεια, του εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος και για τους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους μετόχους του Τ.Π.Υ.Π.Σ., όπως ισχύει από το έτος 2014 για τους αστυνομικούς μετόχους των  Τ.Π.Α.Σ. και Τ.Π.Υ.Α.Π. του Τ.Ε.ΑΠ.Α.Σ.Α..

Μετά το έγγραφό μας, ακολούθησε σχετική εισήγηση από το αρμόδιο Γ’ Τμήμα Παροχών και τον αρμόδιο Διευθυντή του Ταμείου για εκπόνηση αναλογιστικών μελετών, οι οποίες μεταξύ άλλων θα εξετάσουν τη δυνατότητα του Ταμείου για την υλοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματός μας.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ταμείου, συμφωνώντας επί της πρότασης, την ενέκριναν ομόφωνα  και δεδομένης της σχετικής θετικής  εισήγησης της Εποπτεύουσας του Ταμείου Αρχή (ΓΔΟΥΕΣ), επετεύχθη η έγκριση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  (ΑΔΑ: ΩΘΒΟ46ΜΤΛΒ-989) για την διενέργεια αναλογιστικής μελέτης που θα εξετάσει μεταξύ άλλων το εν λόγω θέμα.

Το Ταμείο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία διαγωνισμού για την εκπόνηση της αναλογιστικής μελέτης και μετά το πέρας της μελέτης και δεδομένης της βιωσιμότητας του Τ.Π.Υ.Π.Σ., όπως και της θετικής στάσης επί της εισήγησης του σχεδίου νόμου που θα συνταχτεί, τόσο του Δ.Σ. του Ταμείου, όσο και της Προϊστάμενης Αρχής, θα προωθηθεί η ρύθμιση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για Υπογραφή.

Η Ομοσπονδία και το Οικονομικό μας επιτελείο, κινείται μεθοδικά στα οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα, θέτοντας συνεχώς στόχους, τους οποίους προωθεί τεκμηριωμένα  προς υλοποίηση, για την πορεία των οποίων θα σας ενημερώνουμε αδιαλείπτως.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                       ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια