Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το Ειδικό Προσωπικό Ασφαλείας ως λύση για την Ασφάλεια των ΑΕΙ


Η ασφάλεια-φύλαξη των ΑΕΙ είναι ενα διαχρονικό πρόβλημα που ταλανιζει την Πανεπιστημιακη κοινότητα και γενικά τη κοινωνία. Με τις επίκαιρες εικόνες του Πρύτανη του ΟΠΑ να αμαυρώνουν για άλλη μια φορα το ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Σε επικοινωνία που είχε το Bloko.gr με το Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, μας ενημέρωσε για τη πρόταση της ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΆΣΦΑΛΕΙΑΣ ν1339/83, για την οριστική λύση του προβλήματος. Συγκεκριμένα, " Θα πρέπει οι Πρυτάνεις, μέσω Συγκλήτου, να κάνουν χρήση της Υ.Α. με ΦΕΚ 20 Ιουλίου 2020, αρ.φυλ.2965, τεύχος Β, για προσληψη Προσωπικου Ασφαλείας για τις ανάγκες Ασφαλείας των εγκαταστάσεων τους και του Προσωπικου. Η πρόσληψη γίνεται μετα απο προκήρυξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εκπαιδεύεται στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

 Το ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ έχει αρμοδιότητες εντός συγκεκριμένης χωρητικης ενότητας και η αποστολή του είναι η αποτροπή καθε εκνομων ενεργειών. Επίσης θα ανήκει οργανικά στο οργανόγραμμα του εκάστοτε ΑΕΙ. Καταλήγει λέγοντας ότι είναι η μοναδική λύση αφού αφενός σε περίπτωση Αστυνομικου προσωπικου ή ιδιωτικών εταιριών φύλαξης θα οξύνει το πρόγραμμα απο τις γνωστές ομάδες που προβαίνουν σε εκνομες ενέργειες και αφετέρου η πιο οικονομική αφού δε προκαλεί υπερογκα ποσα στο κρατικό προϋπολογισμό.








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ε.Π είπε…
Ο Θεοδωρόπουλος Δημήτριος δεν είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικού Προσωπικού Ασφαλείας εδώ και χρόνια πολύ κακός αναφέρεται εκ μέρους μας, ουδεμία σχέση έχει μαζί μας... Παρακαλώ όπως αφαιρεθεί το δημοσίευμα πρόκειται για προσωπικές απόψεις του συγκεκριμένου ατόμου και δεν έχει την έγκριση μας...Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικού Προσωπικού Ασφαλείας ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.