Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Πιερίας: «Άγνοια» της πραγματικότητας επιδεικνύει η Ηγεσία


Ανακοίνωση των Αστυνομικών Πιερίας: Τους τελευταίους  μήνες οι υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία ζήσαμε και ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις σηκώνοντας στις πλάτες μας αδιαμαρτύρητα, σχεδόν εξολοκλήρου το βάρος της επιβολής των μέτρων για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού. Με έκπληξη όμως διαπιστώνουμε την «άγνοια» της πραγματικότητας που επιδεικνύει η Ηγεσία, αδιαφορώντας για την υγεία των συναδέλφων μας. Και ενώ έχουν απαγορευτεί πορείες και συναθροίσεις και ενώ έχουν διαταχθεί υπεραρκετές δυνάμεις,  στην Δ.Α. Πιερίας όπως και στις Υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια για την εφαρμογή της εν λόγω απαγόρευσης, εκδόθηκε και στάλθηκε σε όλες τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., διαταγή που είναι πιστή αντιγραφή μέτρων τάξης της επετείου του Πολυτεχνείου προηγούμενων ετών, μη λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβλήθηκαν για την αποφυγή της διασποράς της.

  Έτσι, μεγάλος αριθμός αστυνομικών απο διάφορες υπηρεσίες της Δ.Α.Πιερίας θα κληθούν για την συγκρότηση της Διμοιρίας, θα στοιβαχθούν σε ένα λεωφορείο και θα μετακινηθούν για εκτέλεση υπηρεσίας στην Θεσσαλονίκη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των συναδέλφων μας. Και μιας και δεν φτάνουν όλα αυτά μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας, πέραν αυτών που θα διατεθούν σε μέτρα τάξης, μετά την εκτέλεση της βάρδιας τους καλούνται σε επιφυλακή στις έδρες των υπηρεσιών τους. Αλήθεια που θα εκτελέσουν υπηρεσία αυτοί οι συνάδελφοι; Θα συνωστιστούν στις υπηρεσίες τους, με κίνδυνο της αύξησης των κρουσμάτων covid 19,  ή θα κληθούν να εκτελέσουν εξωτερική υπηρεσία αναιρώντας την επιφυλακή;
  Σας υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε αστυνομικούς της Δ.Α. Πιερίας έχει  αυξητική τάση και σας γνωστοποιούμε ότι οι συνάδελφοι μας λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την αποφυγή της διασποράς τόσο ανάμεσα μας όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία. Μια προσπάθεια που ακυρώνεται με μία διαταγή του Αρχηγείου.
  Καλούμε την Ηγεσία έστω και τώρα να διαφυλάξει την υγεία των συναδέλφων μας επανεξετάζοντας την διαταγή των μέτρων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

                                                           Για το Δ.Σ.
                      Ο Πρόεδρος
            ΦΩΤΗΣ Δημήτριος
Ο Γεν. Γραμματέας
ΛΙΜΠΑΝΟΒΝΟΣ Παναγιώτης









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Νόμος και Τάξη είπε…
Οι αστυνομικοί δεν κολάνε κορονοϊό.
Δεν ισχύουν γι' αυτούς υγειονομικοί κανόνες προστασίας αρκεί να μας κάνουν τη δουλειά, βεβαίωση προστίμων, μέτρα τάξης σε πορείες κ.α.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί ρε μεγάλε θα σε κάνουν τεστ νομίζεις να δούνε αν έχεις κορώνα; Ασυμπτωματικός δεν τους πειράζεις...μόνο να πηγαίνεις για δουλειά κατά τα άλλα ας κολλάς τη μάνα σου και τον πατέρα σου.