Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα συμβόλαια υπηρεσιακού θανάτου αξιωματικών της ΕΛΑΣ - Οι "πληροφορίες", οι βυζαντινισμοί και τα σάιτ


Υπήρξε μία περίοδος στην αστυνομία, η οποία ευχόμαστε ν' αποτελεί ζοφερό παρελθόν αλλά δυστυχώς δεν είναι, που το παρασκήνιο έβραζε. Υπήρξαν κάποια σάιτ που προφανώς διένυσαν τον κύκλο της υπηρεσίας τους προς τη διαυγή ΚΥΠ και κάποιους σούπερ αξιωματικάρες, που βυσσοδομούσαν κατόπιν συμβολαίων υπηρεσιακού θανάτου συναδέλφων τους. Το όλο σκηνικό είχε ππεριγράψει μονολεκτικά πολλά χρόνια ένας υπουργός δημόσιας τάξης. Ο Γιώργος Ρωμαίος με τη λέξη βυζαντινισμοί.Υπήρξε εκείνη η περίοδος που αδελφός διέκοπτε πάσα σχέση κι επικοινωνία με αδελφό, κουμπάροι και στενοί φίλοι πέρασαν στην άλλη όχθη. Αυτή του μίσους και αντιπαλότητας. 
 
Η συνταγή γνωστή, αλλά άκρως αποτελεσματική. Το παρασκήνιο, που ουσιαστικά λειτουργούσε ως σκιώδες συμβούλιο κρίσεων, που όμως επέβαλε τη βούληση του στο οιονεί αυθεντικό, καρατομούσε αξιωματικούς που είτε βρισκόταν σε κατά φαντασία ή πραγματικότητα αντίπαλα στρατόπεδα, είτε εμπόδιζαν την ιεραρχική εξέλιξη των δικών τους παιδιών. Ο στόχος; Προφανώς ιδιοτελής.
 
Η μέθοδος; Απλή κι εξίσου αποτελεσματική. Επιστολές λίβελλοι προς της ηγεσία ή προς τους αδιάφθορους, στη συνέχεια παροχέτευση στα συνεργαζόμενα σάιτ και στο τέλος γκιλοτίνα. Ήταν μια οργανωμένη βιομηχανία με παντός είδους σπιλώσεις υπολήψεων και με σύνηθες μεταξύ άλλων στόχο, τον πυρήνα της οικογενειακής συνοχής. Για τέτοια ξεδιάντροπη εξαθλίωση ψυχών και συντελεστών επρόκειτο.
 
Το πως και με ποιους τρόπους γινόταν η εξόντωση, περιγράφεται ανάγλυφα από έναν πρώην επικεφαλής των αδιάφθορων, τον κ. Αναστασάκο, σε σχετική ανάρτηση του κ. Μπλάνη στο facebook, με αφορμή την ηθική αποκατάσταση του κ. Κουζέλη μετά από χρόνια διαδικτυακού διασυρμού. Ο κ. Αναστασάκος έγραψε τα εξής: "ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ".
 
Στον κ. Αναστασάκο είχαμε αναγνωρίσει, μεταξύ άλλων, πως δεν είχε γίνει και αυτός μοχλός στη μανιφακτούρα των ατιμωτικών εξώσεων και ίσως υπήρξε από τους πρώτους που δεν επέτρεψαν να μετατρέπονται οι εσωτερικές σε αθυρματικό πτυσσόμενο υποπόδιο για τις εκποδών εξώσεις. 
 
Κάπως έτσι λειτούργησε το σύστημα, όπως τουλάχιστον λέγεται αλλά δεν αποδεικνύεται, την περίοδο που στην ΚΥΠ βασίλευε και διαίρει ικανότατος για το θετικό και το αρνητικό πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ, σε αγαστή σύμπνοια με επίσης -όχι τότε- πρώην σούπερ ντούπερ αξιωματικό, επίσης με τεράστιες μανιχαϊστικές ικανότητες.
 
Κάπως έτσι κληρονομήθηκε το σύστημα στην αλήστου μνήμης εποχή Ρουμπάτη στην αγία ΚΥΠ και κάπως έτσι διαφαίνεται ότι το σύστημα ανθεί κι επιβιώνει στην μετά Παπαχρήστου εποχή. Δύσκολες λέξεις, δύσκολα ονόματα. 
 
Για την ανάρτηση του κ. Μπλάνη και τη δικαίωση δικαστική και ηθική του κ. Κουζέλη θα διαβάσετε σε λίγο όταν θα αναρτήσουμε το κείμενο του κ. Μπλάνη. Για όλα τα υπόλοιπα και κυρίως για τις δύσκολες λέξεις κι ονόματα, το σύντομο διαφαινόμενο αύριο της ΕΛΑΣ, πολύ σύντομα.
 
 
του Γιώργου Καραϊβάζ 




Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παλιά γνώριμη και κατακριτέα τακτική. Πλέον δε χρειάζεται. Πλέον υπάρχει το συνδικαλιστικό μας κίνημα που ανεβάζει και κατεβάζει διοικήσεις όποτε το επιθυμεί σαν άλλος εκτελεστής συμβολαίων θανάτου. Σε μια αστυνομική πραγματικότητα όπου κάθε διοικών τυγχάνει εκ προοιμίου υπόλογος ως προς τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού (εβδομαδιαία υπηρεσία, χρωστούμενες ημερήσιες αναπαύσεις κλπ) το συνδικαλιστικό κίνημα επιλέγει ποιον και πότε θα χτυπήσει είτε με κάποια ανακοίνωση είτε στο περιθώριο. Μάλιστα όταν δεν συντρέχουν τέτοιες προυποθέσεις απλά μετακινεί ή αποστρατεύει τον στοχευμένο αξιωματικό προβάλλοντας ανεπιθύμητες κομματικές ή συνδικαλιστικές ταυτότητες. Γι αυτό και οι "έξυπνοι αξιωματικοί", οι "γάτοι" παίρνουν από νωρίς στις Υπηρεσίες τους (διοικητές τμημάτων) τους εργατοπατέρες, προσφέροντάς τους απλόχερα εργασιακά προνόμια (του δεν πατάω για υπηρεσία ποτέ) προκειμένου να έχουν μια σίγουρη καριέρα και να εξολοθρεύσουν στην πορεία όποιον συνάδελφό τους θεωρούν απειλή. Καλά τα λέει ο Μπλάνης λοιπόν αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...και συνεχίζεται και σήμερα...θα δούμε την υπηρεσιακή πορεία των Αξιωματικων που ενέπλεξε στην ‘’έκθεση ιδεών ‘’η ΕΥΠ στην ‘’τεραστια’’υποθεση Παπαχρηστου Καμμένου Μάλαμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...και συνεχίζεται και σήμερα...θα δούμε την υπηρεσιακή πορεία των Αξιωματικων που ενέπλεξε στην ‘’έκθεση ιδεών ‘’η ΕΥΠ στην ‘’τεραστια’’υποθεση Παπαχρηστου Καμμένου Μάλαμα.