Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενισχύστε τα σημεία διέλευσης των συνόρων με όλο το απαραίτητο προσωπικό και μέσα


Kείμενο αναγνώστη του bloko.gr

Γειά σας, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα ζήτημα που δημιουργεί πολλά και αναπάντητα ερωτηματικά. Θα γίνω σαφής αναφέροντας τα εξής : Πρόσφατα η Κυβέρνηση αυστηροποίησε τη διέλευση από τα βόρεια σύνορα της χώρας, παίρνοντας μια σειρά από πολύ σωστά μέτρα. Γεγονός είναι όμως ότι το να κρατήσει στα Ελληνοβουλγαρικα σύνορα κάποια σημεία διέλευσης μόνο για μεταφορά προϊόντων έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα. Η έννοια του νόμου είναι γενικόλογη και ασαφής. Αφήνει ένα τεράστιο παράθυρο στην κινητικότητα ενός κομματιού του πληθυσμού που διασχίζει καθημερινά τα σύνορα. 

Οι επιχειρηματίες που καθημερινά μπαινόβγαιναν από τα σύνορα, στην πλειοψηφία τους με πολυτελή οχήματα, τώρα ως δια μαγείας έχουν γίνει όλοι οδηγοί φορτηγών. Προμηθεύονται με τα απαραίτητα έγγραφα που ζητάει ο νόμος, φορτώνουν για το τυπικό μέρος ένα εμπόρευμα , διασχίζουν τα σύνορα, αφού υποτίθεται ότι κάνουν μεταφορά και μετά πηγαίνουν σπίτια τους και συναναστρεφονται με τον πληθυσμό των πόλεων που βρίσκονται κοντά  στα σύνορα.Το ίδιο σχεδόν εμπόρευμα κάνει καθημερινά την ίδια διαδρομή, η διαδικασία με βάση το νόμο είναι σωστή, αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. 

Υπ' όψιν, πηγαινοέρχονται στη Βουλγαρία που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από τη διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα. Στα σημεία διέλευσης δεν υπάρχει κανένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να τους κάνει τεστ κορονοιου ή να ελέγξει τα απαραίτητα έγγραφα συμπλήρωσης της φόρμας του υπουργείου. Δεν υπάρχει κλιμάκιο Τελωνειακών υπαλλήλων, δεν υπάρχει κανένα κλιμάκιο καμίας δημόσιας υπηρεσίας, παρά μόνο αστυνομικοί υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι με τον διαβατήριακο έλεγχο. Όποιος περνάει τα σύνορα μετά κινείται όπως θέλει στην επικράτεια....

Θερμή παράκληση: 

Ενισχύστε τα σημεία διέλευσης των συνόρων με όλο το απαραίτητο προσωπικό και μέσα, έτσι ώστε να γίνουν σωστοί έλεγχοι για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού. Αλλιώς κλείστε τα μικρά σημεία διέλευσης όπως κάνατε το καλοκαίρι πολύ πετυχημένα,με πολύ λιγότερα κρούσματα και νεκρούς. 
Ευχαριστώ πολύ.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια