Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μασόβκα: Επίθεση στο Δημαρχείο Ιλίου - Ριπές από καλάσνικοφ στα σώματα ασφαλείας


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: «Σίγουρα τώρα, όπως ακριβώς και οι παλιοί μου φίλοι από το σχολείο, θα ήμουν παντρεμένος, με παιδιά, αναγκασμένος να δουλεύω δέκα ώρες τη μέρα για να συντηρώ την οικογένειά μου. Κουρασμένος τη νύχτα μετά τη δουλειά, θα βούλιαζα στον καναπέ φορώντας παντόφλες, θα κοίταζα το χαζοκούτι και λίγο αργότερα, θα πήγαινα στο κρεββάτι συντετριμμένος και ψόφιος για ύπνο….

Αυτή ήταν η πραγματικότητα που αντιμετώπιζαν όσοι φίλοι είχαν επιλέξει την κοινωνική ειρήνη του συστήματος. Πιθανώς τώρα δεν θα βρισκόμουν στη φυλακή, αλλά ακόμα και να γινόταν να γυρίσω το χρόνο πίσω, δεν θα άλλαζα ούτε ένα χιλιοστό της πορείας που είχα επιλέξει. Αυτοί οι φίλοι, ακόμα και χίλια χρόνια να ζούσαν, δεν θα πραγματοποιούσαν όλα αυτά τα όνειρα που πραγματοποίησα εγώ, προσδεμένοι καθώς βρίσκονταν στις υποχρεώσεις τους διαμοιράζοντας τη ζωή τους ανάμεσα στο διαμέρισμα, το αμάξι και μια ολοκαίνουρια τηλεόραση.»

-Claudio Lavazza

Αυτές τις μέρες που κύριο γεγονός ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της Ν.Δ. εφάρμοσε για ακόμη μία φορά πρακτικές βγαλμένες από μια άλλη εποχή, θυμίζοντας μια σύγχρονη χούντα μόνο που στη θέση των τανκ υπήρχαν οι «αύρες». Η προκλητική απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων από τις 15 μέχρι τις 18 Νοέμβρη όχι μόνο ταυτίζεται με απαγορεύσεις εποχής χούντας αλλά παράλληλα αποδεικνύει και τον φόβο της κυβέρνησης αναφορικά με τη συσπείρωση του λαού και των καταπιεσμένων απέναντί τους ύστερα από όλες τις απροκάλυπτα σκανδαλώδεις αποφάσεις περί διαχείρισης της πανδημίας Covid-19 και όχι μόνο.

Η απαγόρευση των συναθροίσεων αλλά και η ολική απαγόρευση των διαδηλώσεων για τις 17 Νοεμβρίου μπορεί να παρουσιάστηκαν ως αναγκαία υγειονομικά μέτρα από τους παπαγάλους των Μ.Μ.Ε., δεν είχαν όμως καμία επιστημονική βάση ή τεκμηρίωση αφού μέχρι και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και επίκουρος καθηγητής Ιατρικής, Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε πως ναι μεν χρειάζονται ατομικά μέτρα όπως μάσκες, αποστάσεις κ.ο.κ. αλλά η απαγόρευση της συγκέντρωσης πρόκειται για μία πολιτική απόφαση και όχι αναγκαίο υγειονομικό μέτρο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Χαρακτηριστικά ερωτήθηκε αν μετά τις 18 Νοεμβρίου θα πάψει ο ιός να μεταδίδεται σε συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων. Μία ερώτηση που εύκολα θα απαντήσει ακόμη και με τον απλουστευμένο συλλογισμό που μπορεί να έχει, ένα παιδί 8 ετών.

Παράλληλα, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους αφού είναι οφθαλμοφανές πως οι διαδηλωτές τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας, αν εξαιρέσουμε τις στιγμές που γίναν οι δολοφονικές επιθέσεις με χημικά και ξυλοδαρμούς ή τις στιγμές που οι ίδιοι μπάτσοι που κόβουν τα πρόστιμα για παραβίαση υγειονομικών μέτρων, στοιβάζανε 15 και 20 διαδηλωτές δίπλα δίπλα σε πεζοδρόμια ή προσήγαγαν κόσμο και τους βάζαν όλους/ες μαζί σε δωμάτια με ανεπαρκή εξαερισμό αλλά και αποστάσεις.

Σαν να μην έφτανε η κοροϊδία περί αναγκαιότητας απαγόρευσης, είδαμε όλοι και όλες το ακραίο ρεσιτάλ βιαιοπραγίας από τους δολοφόνους των σωμάτων ασφαλείας χωρίς καμία πρόκληση. Πριν καν καταφέρουν οι διαδηλωτές να προσεγγίσουν τα σημεία προσυγκέντρωσης σε όλη την επικράτεια χτυπήθηκαν και κυνηγήθηκαν από τους σαδιστές των ΜΑΤ και των ομάδων ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ για ώρες. Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, δακρυγόνα με το τσουβάλι σε κόσμο που έτρεχε να σωθεί και ζητούσε να σταματήσουν τα χημικά με ψηλά τα χέρια, εισβολές σε πυλωτές σπιτιών και ξυλοδαρμούς ολόκληρων οικογενειών, φτυσίματα, ρατσιστικές και σεξιστικές χυδαιότητες ήταν μερικά από αυτά που βιώσαμε όλοι και όλες που ήμασταν στο δρόμο με σκοπό να σπάσουμε τον φόβο και την εξαθλίωση.

Την ίδια ώρα που το Ε.Σ.Υ ψυχορραγεί και ζητά ενίσχυση με κάθε πιθανό τρόπο, η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να μας παρουσιάσει τα καινούρια μαλακισμένα που βάλανε στην ΕΛ.ΑΣ. ως Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων ενώ ταυτόχρονα η ίδια μπατσο-ομάδα δεν διατηρούσε αποστάσεις ασφαλείας (με καταγγελίες ότι αποκρύπτονται τα κρούσματα στα σώματα της ΕΛΑΣ ενώ βρίσκονται στα ύψη με αποτέλεσμα αυτοί εν τέλει να διασπείρουν τον covid-19). Δηλαδή όλα αυτά τα χρήματα «δεν υπάρχουν» για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας αλλά υπάρχουν για να ταΐζουν τους παπαγάλους των Μ.Μ.Ε. και να ενισχύουν τα σώματα των μπάτσων. Γιατί όπως πολύ σωστά κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες, ΜΑΤ παντού, ΜΕΘ πουθενά.

Συνεχίζοντας, είναι ξεκάθαρο πως η Ν.Δ. αυτή τη στιγμή πειραματίζεται και προσπαθεί να γονατίσει τον κόσμο του αγώνα με πρόφαση την πανδημία αφού αποτελεί την καλύτερη συγκυρία ώστε να επιχειρήσει να πάρει με το μέρος της κάθε λογής νοικοκυραίο και απολιτικό ον ακόμη κι αν εφαρμόζει απάνθρωπες κατασταλτικές πρακτικές όπως αυτές που βιώσαμε. Αποποιείται την κρατική ευθύνη ρίχνοντας το μπαλάκι στους νέους και την ατομική ευθύνη αλλά το μήνυμα που πήραν ήταν άλλο. Αψηφώντας τις γελοίες απαγορεύσεις συναθροίσεων σύντροφοι και συντρόφισσες κατέβηκαν στους δρόμους σε όλο τον ελλαδικό χώρο με μόνο σκοπό να δείξουν ότι η κοροϊδία τους είναι καιρός να τελειώσει. Ο κόσμος ξυπνάει ολοένα και περισσότερο και η οργή μεγαλώνει. Οργή για τους εξουσιαστές μας και τους δολοφόνους των ονείρων μας. Καιρός να πάψουν να αποφασίζουν αυτοί για το μέλλον μας.

Συνεπώς, αποφασίσαμε να επιτεθούμε στο δημαρχείο Ιλίου επιστρέφοντας στο ελάχιστο την αλόγιστη βία που δεχθήκαμε σαν κίνημα στις 17 Νοεμβρίου, υπενθυμίζοντας στα σκουλήκια του κράτους πως η αντίσταση δεν πεθαίνει. Αυτή η κίνησή μας αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο μας Κώστα Γουρνά (που προσπαθούν τόσο λυσσαλέα να φορτώσουν με γελοίες, αβάσιμες κατηγορίες επειδή βρέθηκαν στη κατοχή του σημαίες, μάσκες και κάποια καθημερινά εργαλεία), στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της 17ης Νοέμβρη και όλο τον κόσμο του αγώνα που μάχεται για ένα καλύτερο αύριο χωρίς εξουσιαστές και καταπίεση.

Όσο κι αν μας πνίξετε στα χημικά, όσο ξύλο και να μας ρίξετε, όσα δικαστήρια κι αν βάλετε στον φάκελό μας, εμείς θα είμαστε εκεί κάθε φορά όπως μπορούμε, με νέους τρόπους αντίστασης και πάλης.

Αλληλεγγύη στον Κώστα Γουρνά και όλους τους συλληφθέντες/είσες της 17ης Νοεμβρίου.

Είτε είναι ΜΑΤ, είτε είναι ΔΙΑΣ, ριπές από καλάσνικοφ στα σώματα ασφαλείας.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κλαστε μας τα αρ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συλλογικότητα μασοβκα. Καινούριο φρούτο πάλι. Τα σώματα ασφαλείας ευτυχώς και υπάρχουν. Θέλω να σας δω σε λίγο διάστημα όταν θα έχουμε πόλεμο στην Ελλάδα πόσο πατριώτες και δημοκράτες είστε. Θα πολεμήσετε ρε ιδεολόγοι του κ.λου??? ή θα λουφαξετε σα κοτουλες?? Εσύ που τα γράφεις αυτά, ούτε στα όπλα ούτε στα μπράτσα ούτε στο μυαλό, δεν μας φτάνεις. Βάλτα με αυτούς που σε μεγάλωσαν στα πούπουλα.... Μπορώ και γω να σε βρίσω αλλά θα χάσω τα λόγια μου. Υγεία και δύναμη εύχομαι σε όλα τα φτωχοπαιδα αστυνομικούς που καθημερινά κινδυνεύουν από κάτι ύπουλους φασίστες σαν εσένα και την παρέα σου. Εσείς όλοι είσαστε οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Άλλωστε πανελλαδικά είσαστε η ελάχιστη μειοψηφία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και μόνο η τελευταία πρόταση είναι λόγος να μην αναπαράγετε τέτοια εμετικά κείμενα.Εκτος αν συμείιζεστε και εσείς αυτές τις απόψεις.