Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Ως πότε αναλώσιμη η αστυνομική οικογένεια;


Ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Με την δραματική εμπειρία των προηγούμενων μηνών, καθημερινής ανάδειξης των προβλημάτων και παρεμβάσεών μας για την επίλυσή τους, όπου τούτο ήταν εφικτό, είμαστε σήμερα υποχρεωμένοι, να θέσουμε κάθε αρμόδιο αξιωματούχο προ των ευθυνών του, προκειμένου να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να σώσουμε τον Έλληνα Αστυνομικό από το θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει περισσότερο από ποτέ πλέον.

Τα εκατοντάδες καταγεγραμμένα κρούσματα μολυθέντων συναδέλφων μας, άγνωστο πόσα άλλα ασυμπτωματικά, υπάρχουν για να σπέρνουν τον τρόμο και την αγωνία στην αστυνομική οικογένεια και στην κοινωνία ολόκληρη, αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα της ανεπάρκειας του σχεδιασμού και της προετοιμασίας της Ελληνικής Αστυνομίας για τη θωράκισή της όλο αυτό το διάστημα. Ενώ όλοι ασχολούνται  με τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας και ανακοινώνουν μέτρα σε επίπεδο πρόληψης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άραγε, θεωρούν τους Αστυνομικούς -τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους- αναλώσιμους ή άτρωτους; Δεν γνωρίζουν τις εκατοντάδες καταγγελίες για ελλείψεις και παραλείψεις ανά την επικράτεια, αναφορικά με τις «υφασμάτινες μάσκες», τα plexi glass, τα rapid test, την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τη διοίκηση κ.λπ.;

Παρά ταύτα, οι συνάδελφοί μας από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου για την αντιμετώπιση και αυτής της υγειονομικής κρίσης, ενώ γνωρίζουν ότι τα εργασιακά τους δικαιώματα συνθλίβονται παντού και ποικιλοτρόπως. Δεν μπορούν όμως πλέον να λοιδορούνται για την υπεύθυνη στάση που ακολουθούν, αλλά ούτε και να υπομένουν στωικά τις επιπτώσεις της ανεπάρκειας της διοίκησης.

Γι’ αυτό απαιτούν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να συναισθανθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να εξαγάγουν τα συμπεράσματά τους με βάση και την εμπειρία της πρώτης φάσης της πανδημίας όσον αφορά την εφαρμογή των προβλεπομένων πρωτοκόλλων για το αστυνομικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται επιβεβλημένη η λήψη μέτρων όπως η αριθμητική μείωση των διμοιριών, η εφαρμογή μέτρων πρόληψης της πανδημίας, η έγκαιρη εξασφάλιση εμβολίων, η επαρκής διάθεση ατομικών εφοδίων και βεβαίως ο αυστηρός έλεγχος της διοίκησης για την υλοποίηση των διαταγών των αρμοδίων Διευθύνσεων του ΑΕΑ.

Η Ομοσπονδία μας αφουγκράζεται τις αγωνίες όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Ομοσπονδία, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας και ανακούφισης του γενικού πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων, θα πράξει και πάλι το χρέος της.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι κοίτα μην σκίσετε καμία γάτα. Για καμιά ανακοίνωση καλοί είστε. Μέχρι εκεί. Για σοβαρά θέματα όπως επικίνδυνο κ επίδομα κουβέντα. Αλήθεια ρε μαγκες που είναι το βαθμολογιο που θα το υπέγραφαν απο εβδομάδα; Σαν δε ντρέπεστε