Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στρατιωτικοί Ηπείρου: Αποζημίωση επιφυλακής σε όσους ήταν


Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου  γίνεται  δέκτης μηνυμάτων μεγάλου αριθμού συναδέλφων μελών μας αλλά και  των οικογενειών τους μετά τις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους συναδέλφους(Στρατού-Αεροπορίας –Ναυτικού) των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την αποζημίωση   για τις υπηρεσίες αυξημένης επιφυλακής του προσωπικού  που υπηρετεί και διαμένει στην περιοχή μας. .

                 Με έκπληξή μας βλέπουμε ότι υπάρχει πολύ λιγότερη αποζημίωση στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς το οποίο αν και ήταν σε συνεχή αυξημένη επιφυλακή, όπως έγινε και στην περιοχή μας, λαμβάνει κάτω από το μισό  από την αποζημίωση , με ποσά πολύ λιγότερα από την συνολική προσφορά των Στρατιωτικών οι οποίοι λαμβάνουν λιγότερα ακόμη και από το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ.

                   Πέραν τούτου κρίνεται σκόπιμο να υπομνησθεί ότι τα στελέχη Στρατιωτικών Υπηρεσιών της Ηπείρου που υπάγονται απευθείας στο ΓΕΕΘΑ (Σ.Γ. Ηπείρου, Στρατοδικείο Ιωαννίνων) αποζημιώθηκαν με 5 ημέρες εκτός έδρας σε αντίθεση με την Διοίκηση της 8ης Ταξιαρχίας, των στελεχών που υπηρετούν στο Επιτελείο και τις Μονάδες της. Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα την άνιση αντιμετώπιση των στελεχών που υπηρετούν στην 8η Μ/Π ΤΑΞ όχι μόνο με αντίστοιχα στελέχη που υπηρετούν σε άλλες Μονάδες του ΕΣ αλλά και με στελέχη που υπηρετούν στην ίδια γεωγραφική περιοχή. Η επιφυλακή στην οποία τέθηκε ολόκληρος ο Ελληνικός Στρατός δεν είχε «εκπτώσεις» στα καθήκοντα και την αποστολή των στελεχών και δεν χρειάζονται τέτοιου είδους εκπτώσεις όταν αναφερόμαστε σε ευσυνειδησία προσωπικού και αγάπη για την πατρίδα, όμως η διαφορετική αντιμετώπιση κάθε άλλο παρά από ερωτηματικά και αίσθημα άνισης αντιμετώπισης γεμίζει τα στελέχη αυτά.    

                 Να υπενθυμίσουμε ότι:

                  Oίδιος ο Υπουργός κ Παναγιωτόπουλος ανέφερε στην βουλή για τους Στρατιωτικούς:Το πρώτο ερώτημα είναι αν τηρήθηκε το 40ωρο κατά τη διάρκεια της επιφυλακής. Μα αν η επιφυλακή αυτού του τύπου, με παρούσες συγκεκριμένες απειλές ασφαλείας έναντι της χώρας, αντιμετωπίζεται με όρους εργασιακού οκτάωρου; Καταλαβαίνετε ότι δεν έχει καν νόημα να το απαντήσω. Επιφυλακή σε διάρκεια 24ωρης βάσης για όσο χρειάστηκε. Αυτή ήταν η κατάσταση που επικράτησε σε όλο το σύνολο του Στρατεύματος.

                 Ή Ένωση μας ζητά εκ νέου μέσω και της Ομοσπονδίας μας να αποκατασταθεί η αδικία που αφορά στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς ,ειδικά της περιοχής μας και  να ζητήσει να υπολογιστούν όλες οι ημέρες-ώρες που ήταν σε διαρκή 24ωρη επιφυλακή με αυξημένες υπηρεσίες – συνεχής υπερωριακή απασχόληση το Στρατιωτικό προσωπικό από την  21 Ιούλιου όπως έχει γίνει και στην Ήπειρο  και να λάβει την ανάλογη αποζημίωση. Να τονίσουμε εδώ ότι το Στρατιωτικό  προσωπικό που υπηρετεί στην Ήπειρο έχει  παραμείνει σε επιφυλακή με αυξημένες υπηρεσίες για διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών οπότε πρέπει να λάβει την ανάλογη αποζημίωση με τους συναδέλφους που έλαβαν την αυξημένη αποζημίωση.                

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Θεοδώρου Γεώργιος

Ταγματάρχης (ΠΖ)

 

 

-Ο-

Γενικός Γραμματέας

 

Στρατσιάνης Παναγιώτης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια