Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παράταση Βραχείας Άδειας Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος


Ανακοίνωση της Δημιουργικής Συμμαχίας Πυροσβεστών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

   Ως συνέχεια της υπ. Αρίθμ. 68500 οικ. Φ.215.4  διαταγής του Α.Π.Σ. σχετική με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις του ωραρίου εργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού, λόγω της πανδημίας Covid-19, από τις 5/11/2010, αναστέλλονται όλες οι άδειες και οι ημερήσιες αναπαύσεις με την υπ. Αρίθμ. 69708. Φ.204.1, απόφαση Α.Π.Σ.

   Τα παραπάνω μέτρα αν και αναμενόμενα εν όψη του δεύτερου κύματος έξαρσης των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την πρόσφατη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, στέρησαν από τους πυροσβέστες το δικαίωμα χρήσης της βραχείας άδειας τους. Άτυπα οι βραχείες άδειες (συνολικά 11 ημέρες) χορηγούνταν στους υπαλλήλους κάθε χρόνο το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και «χάνονται» με το τέλος του έτους, αν αυτές δεν έχουν εξαντληθεί.

   Τα έκτακτα μέτρα εξυπηρετώντας τις επιχειρησιακές ανάγκες, έγιναν αποδεκτά από το σύνολο των πυροσβεστών ανά την επικράτεια, παρουσιάζοντας αυξημένο αίσθημα ευθύνης προς το Κράτος, το Σώμα και τον Έλληνα πολίτη. Αυτό όμως που προκύπτει είναι, να χαθούν 11 μέρες αδείας από τον οικογενειακό προγραμματισμό κάθε υπαλλήλου.

   Καλούμε το σεβαστό Αρχηγείο να δώσει ΠΑΡΑΤΑΣΗ στο χρονικό διάστημα ισχύος των βραχίων αδειών, πέρα του 2020, στα πρότυπα ανάλογης απόφασης της Διοίκησης της ΕΛ.ΑΣ. (τρείς μήνες), ως πράξη συμπαράστασης και ανταμοιβής του πυροσβέστη που δοκιμάζεται από τον περασμένο Μάρτιο. Εναλλακτικά, μπορούνε αυτές οι μέρες να ενοποιηθούν με τις μέρες κανονικής αδείας. 

   Το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων, δεν επιβαρύνει την εύρυθμη λειτουργεία της Υπηρεσίας, αφού πρόκειται για προγραμματισμένες άδειες που θα χορηγούνταν κάτω από κανονικές συνθήκες.                 

 

  

Με εκτίμηση,

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια