Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας στο γιορτασμό του


Ανακοίνωση: Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου,  τους βασανισθέντες, τους φυλακισθέντες, τους αγωνιστές που στάθηκαν ενάντια στη χούντα. Ιδιαίτερα τιμάμε τους αντιχουντικούς αγωνιστές των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Πρέπει να είναι πρότυπα για τους σημερινούς αστυνομικούς που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

 

Tιμάμε φέτος την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και αντλούμε διδάγματα από τον αγώνα των φοιτητών και των εργατών ενάντια στη χούντα, σε ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες. Είναι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη χώρα μας κάτω και από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού. Από την αρχή της πανδημίας, η κυβέρνηση προτάσσοντας την ατομική ευθύνη και λειτουργώντας με κριτήριο τη σχέση κόστους-οφέλους στην υγεία, δεν πήρε τα μέτρα που πρότειναν οι επιστήμονες και άφησε το λαό εκτεθειμένο. Παράλληλα, η κυβέρνηση αξιοποιεί την έξαρση της πανδημίας για να συνεχίσει το πετσόκομμα εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.  Φορτώνει το κόστος της οικονομικής κρίσης που επίσπευσε η πανδημία, στις πλάτες του λαού. Επιχειρεί να επιβάλλει σιωπή κοιμητηρίου για όσα απεργάζεται σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, βαθαίνοντας την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Σ’ αυτές τις συνθήκες τα συνθήματα του Πολυτεχνείου “ψωμί, παιδεία, ελευθερία”,    “έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ’’, παραμένουν επίκαιρα αδικαίωτα. Η ανεργία, η φτώχεια, ο υποκατώτατος μισθός των 200 ευρώ, η αναστολή εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, η εργασία και την Κυριακή, οι κουτσουρεμένες συντάξεις, η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, είναι η νέα κανονικότητα που επιβάλλει η κυβέρνηση.  Οι ΗΠΑ, το δολοφονικό ΝΑΤΟ και η λυκοσυμμαχία της Ε.Ε παρουσιάζονται από την κυβέρνηση της Ν.Δ, τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, ως παράγοντες ασφάλειας για τη χώρα μας, προκαλώντας την ιστορική μνήμη και τα αισθήματα του λαού μας. Την ώρα που το Τουρκικό σεισμογραφικό με τη συνοδεία του πολεμικού στόλου της Τουρκίας κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, οι δήθεν σύμμαχοι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κάνουν λόγο για “ δυνητική δικαιοδοσία’’  και καλούν τη χώρα μας να συμβάλλει στη συνοχή της συμμαχίας  και με τίμημα σε βάρος της κυριαρχίας της.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικά μηνύματα ενάντια στην κοινωνική ανισότητα, το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Η δικτατορία ετοιμάστηκε και επιβλήθηκε σε μια εποχή που η κοινωνική ανισότητα ήταν ο κανόνας. Η χούντα των συνταγματαρχών ήταν ένα φασιστικό αυταρχικό καθεστώς που στήριξε την επιβίωσή του στις δολοφονίες, στις φυλακίσεις, στους βασανισμούς, στις εξορίες, στις διώξεις, στην καταπίεση. Συγκροτήθηκε από διεφθαρμένους αξιωματικούς, κρατικούς λειτουργούς και παράγοντες που  πρωταγωνίστησαν σε οικονομικά σκάνδαλα. Υπηρέτησε τους εφοπλιστές και την πλουτοκρατία και ξεπούλησε τον πλούτο της χώρας. Η στρατιωτική δικτατορία μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τους ιμπεριαλιστές υποστηρικτές της, ευθύνονται για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, την καταστροφή και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Τις συνέπειες της προδοσίας της χούντας πληρώνει και σήμερα ο ελληνικός και ιδίως ο κυπριακός λαός.  Πρόκειται για μια μαύρη περίοδο για το λαό της πατρίδας μας.

 

Όσο και αν επιχειρούν οι χουντικοί να αρνηθούν τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η λαϊκή συλλογική μνήμη και ο σεβασμός στη θυσία τους θα τους διαψεύδει. Στο λαό μας είναι βαθιά ριζωμένη η απέχθεια έναντι στη χούντα και τους φασίστες θιασώτες της. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στην παλλαϊκή κινητοποίηση για την καταδίκη της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας και η φυλάκιση των ηγετικών στελεχών της, αφαιρεί κάθε επιχείρημα από όσους αναζητούν δικαιολογίες για την εγκληματική φύση του φασισμού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι αγώνες του λαού ενάντια στο φασισμό έχουν σταματημό. Αντίθετα, επιβάλλεται διαρκής επαγρύπνηση και οργανωμένη συλλογική πάλη σε όλους τους χώρους ενάντια στο ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, το φασισμό, με όποιο πρόσχημα και αν εμφανίζονται.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει σήμερα τους αγώνες των εργαζομένων και της νέας γενιάς, τους μαθητές και τους φοιτητές. Έχει βαθύ αντιϊμπεριαλιστικό περιεχόμενο που δεν συμβιβάζεται με τη μετατροπή της χώρας σε αμερικανονατοϊκή βάση και τη συμμετοχή της στις επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. Γι’ αυτό ο γιορτασμός της επετείου γίνεται καρφί στα μάτια των νοσταλγών της χούντας αλλά και της κυβέρνησης και των κομμάτων που επιδιώκουν να  δώσουν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου “μουσειακό’’ χαρακτήρα. Έφτασε μάλιστα η κυβέρνηση να επιχειρεί να απαγορεύσει το γιορτασμό της επετείου, με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού.

 

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνουν πηγή προβληματισμού και άντλησης διδαγμάτων για τα στελέχη σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων. Η περίοδος της χούντας των συνταγματαρχών υπήρξε περίοδος ντροπής και μελανού στίγματος για όλους. Έχουν λοιπόν, υποχρέωση να απομονώσουν τους υμνητές της χούντας στο χώρο τους, να απομονώσουν τους φασίστες που εξακολουθούν και χύνουν το δηλητήριο του μίσους ενάντια στο λαό. Να σεβαστούν, ιδιαίτερα οι αστυνομικοί, τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των γυναικών, των φοιτητών και μαθητών, καθώς και των προσφύγων και των μεταναστών, που έφεραν ως τη χώρα μας οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να αρνηθούν να σηκώσουν γκλομπ ή να ρίξουν χημικά ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Συνεχίζουμε με επιμονή τον αγώνα στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού μας, για να βρουν δικαίωση τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.

Διατρανώνουμε αγωνιστικά την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας μας στους  ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που γίνονται για το γιορτασμό της, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του κορονοϊού. Φοράμε τις μάσκες μας, έχουμε τα αντισηπτικά μας, τηρούμε τις μεταξύ μας αποστάσεις και ενώνουμε στα συνθήματα του αγώνα τις φωνές μας.

            Στην Αθήνα συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου και την Τρίτη (17-11-2020) στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

 









Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχεις σε πορεία και να λες "τηρώ τα μέτρα για τον κοροναϊό". Από τη στιγμή που απαγορεύεται η πορεία, τα παραβιάζεις τα μέτρα. Ουστ βρε τιποταδες κομμουνιστές που καπηλεύεστε το ότι είστε απόστρατοι αστυνομικοί, και με τη συμπεριφορά σας προσβάλλετε τους αστυνομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία, καθως και τη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τρέλα πουλάτε?
Ο χρήστης Νίκος είπε…
Τα απολιθώματα του ΚΚΕ με ένα προπαγανδιστικό άρθρο που μόνο το γέλιο προκαλεί προσπαθούν με να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ελπίζοντας ο κόσμος να πιστέψει ότι υπάρχουν και συνεχίζουν την αντίσταση στο κακό σύστημα και τον ιμπεριαλισμό. Αν δεν δημοσίευε το bloko κανένα άρθρο τους ο κόσμος θα πίστευε ότι το ΚΚΕ δεν υπάρχει πια σαν κόμμα.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Όταν την Πρωτομαγιά οι εργάτες έκαναν διαδήλωση στο Σύνταγμα, δόθηκε απάντηση αν μπορεί να γίνει με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Την αστυνομία την εξευτέλισε η χούντα και η σχέση της με τη Χρυσή Αυγή.Για το ΚΚΕ ας απαντήσουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί ποιο κόμμα τους στηρίζει ως εργαζόμενους. Αν ένα άρθρο προκαλεί γέλιο, προς τι οι αντιδράσεις; Χαλλλαρά και να φοράτε τις μάσκες...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΓΡΑΜΜΉ, ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΠΡΏΤΟ ΣΧΌΛΙΟ. ΤΣΙΟΔΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΊ ΣΧΙΣΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΤΟΡΑ ΣΑΣ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΓΡΑΜΜΉ, ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΠΡΏΤΟ ΣΧΌΛΙΟ. ΤΣΙΟΔΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΊ ΣΧΙΣΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΤΟΡΑ ΣΑΣ!!!