Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι κρίσεις- αξιολογήσεις αξιωματικών και η εμπάθεια - Ποια περίπτωση προκάλεσε αντιδράσεις και γιατί - Δείτε τα κριτήρια


Πριν από λίγα μόλις χρόνια ως αρχηγός, ο κ. Τσουβάλας "αναβαθμολόγησε" το κανονιστικό πλαίσιο αξιολόγησης και βαθμολόγησης των αξιωματικών της αστυνομίας πριν από τις κρίσεις, με γνώμονα, αφενός τον τερματισμό της βιομηχανίας του 10 αλλάζοντας το άριστα σε 100, αφετέρου βάζοντας τρεις ανώτερους του αξιολογούμενου προκειμένου ν' αποτραπεί το φαινόμενο της εμπάθειας.

 Μόλις χθες, η ένωση αξιωματικών Αττικής, εξέδωσε μία ανακοίνωση καταγγελίας και διαμαρτυρίας, για περιπτώσεις βαθμολόγησης αξιωματικών υπό την επίδραση του φαινομένου της εκδοκητικής εμπάθειας. Όπως αποδεικνύεται, κανένα σύστημα δεν είναι πανάκεια και δεν μπορεί να θεραπεύσει ανήκεστα σύνδρομα ψυχοπαθογένειας, πλην όμως όπως επίσης θα διαπιστώσετε, μπορεί όπως το παρόν, να λειάνει και να περιορίσει το μέγεθος της καθοριστικά αρνητικής επίδρασης στο μέλλον ενός αξιωματικού που βρίσκεται στο επίκεντρο της μήνιδος του βαθμολογητή.

Το bloko.gr διερεύνησε τα πως και τα γιατί μιας τουλάχιστον, πρόδηλα προφανούς περίπτωσης κατάχρησης του δικαιώματος του βαθμολογητή που αναγόρευσε  βαθμό και αιτία όχι στην κανονικά επιβεβλημένη ανεπηρέαστη από τυχόν προσωπικές διαφορές αξιολόγηση, αλλά σε μέσο υπονόμευσης κι εν ολίγοις καταδίκης της μελλοντικής εξέλιξης του κρινόμενου. 

Όπως ενημερωνόμαστε, ο ταξίαρχος ο οποίος στις τελευταίες κρίσεις τοποθετήθηκε σε ελίτ υπηρεσία της Αττικής, απέκτησε υποκειμενικό ζήτημα με υφιστάμενο του αξιωμαικό, ο οποίος τρεις μόλις μήνες μετά την έλευση του επικεφαλής, ζήτησε και πήρε απόσπαση στην υπηρεσία που ανέλαβε ο πρώην διοικητής του. Αυτό, όπως ερμηνεύεται, υπήρξε casus belli για τον ταξίαρχο, ο οποίος εμφανίζεται πως περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Αυτή της βαθμολόγησης.

Ανεπίτρεπτο ή όχι, επαφίεται πλέον στη δική σας κρίση, καθώς σας παραθέτουμε τον πλήρες φάκελο με τις τοποθετήσεις, ερμηνείες και διερμηνείες των τριών αξιολογητών. Επισημαίνουμε πως ούτε σε μία διαδραστική αξιολόγηση ο ταξίαρχος δεν βρήκε κάποιες επαρξείς ικανότητες του αξιωματικού, η περίπτωση του οποίου προκάλεσε τις αντιδράσεις.

 
 

 
 

 
 

 
 
 

 
 

 
 

 
 
 

 

 

 
 
 





Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτος οκ βαθμολογησε οπως βαθμολογησε. Καποιοι ομως εκριναν και αυτον ( εκ του αποτελεσματος λαθος) και εγινε και ταξιαρχος για βγαλτε και τις βαθμολογίες αυτων που τον εκριναν οι οποιοι καταφανεστατα εχουν ευθυνη για αυτο το χαλι που βλεπουμε .
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Δηλαδή είναι νόμος ολοι οι αξιωματικοί να βαθμολογούνται με άριστα? Ας έδιναν το δικαίωμα και στο προσωπικό να βαθμολογεί τους διοικητές και θα έβλεπες κάτι βαθμολογίες μετά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είναι ο μόνος που το έχει κάνει δυστυχώς έχει συμβεί και σε μένα, συγκεκριμένα σε ειδική υπηρεσία την οποία δεν θα αναφέρω καθώς θα κινηθώ δικαστικά ο Ταξίαρχος διοικητής της με πρόταση του οποίου πήγα σε αυτήν, όταν ήρθα σε σύγκρουση μαζί του με έβγαλε άχρηστο για να με διώξει με τον τρόπο αυτό,πιστεύω το Αρχηγείο θα του ζητήσει λόγους που με πρότεινε και μετά με έβγαλε άχρηστο και θα κρίνει και αυτόν για την μια ή άλλη ενέργεια του καθώς είτε έτσι είτε αλλιώς όσο αφορά την επιλογή μου κάπου έχει λάθος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ως προς την αξιολόγηση από το προσωπικό των προϊσταμένων του, ως προς όλοι οι αξιωματικοί πρέπει να παίρνουν άριστα έχω την εξής παρατήρηση, αυτοί κρίνονται από μια κακή βαθμολογία ενώ το υπόλοιπο προσωπικό Όχι, οπότε κάποιοι τέτοιοι προϊστάμενοι όπως τον ταξίαρχο που δεν είναι αντικειμενικοί πρέπει να ληφθούν μέτρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν τοποθετήθηκε στο Εσωτερικών όλοι λέγατε καλός ήταν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ότι σε επέλεξε και δεν αποδείχτηκες αντάξιος των προσδοκιών του σε τέτοιο βαθμό που σε έδιωξε, δείχνει πολλά...κάπου έχεις κάνει λάθος εσυ λοιπόν...κάνε αυτοκριτική και σταμάτα να κρίνεις ανωτέρους σου...ΥΓ το ότι σε διάλεξε για την υπηρεσία δεν σημαίνει ότι έχεις ασυλία στις βαθμολογίες.