Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς μία λέξη διαστρεβλώνει την αλήθεια και κάνει "στόχο" τους αστυνομικούς (ΕΓΓΡΑΦΑ)


Το πρωί της Πέμπτης σε ενημερωτική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης έγινε ανάρτηση, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός βεβαίωσε πρόστιμο 300 ευρώ σε άστεγο. Στην ανάρτηση, μάλιστα, υπήρχε και η φωτογραφία τής κλήσης, που έλαβε ο άστεγος:

Όπως βλέπετε στον κόκκινο κύκλο υπάρχει η λέξη "ΑΣΤΕΓΟΣ", μόνο που εάν παρατηρήσει κάποιος πιο προσεκτικά θα δει πως ο γραφικός χαρακτήρας σε αυτήν τη λέξη δεν ταιριάζει με εκείνον του υπόλοιπου εγγράφου. Εκεί ξεκινούν οι απορίες.

Το bloko.gr αναζήτησε τα πραγματικά στοιχεία. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές λοιπόν, υπάρχει εντολή προς τους αστυνομικούς να βεβαιώνουν πρόστιμα σε όσους παραβαίνουν τα μέτρα, που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή διασποράς του ιού. Σε περίπτωση, που ο πολίτης είναι αγνώστου διαμονής, τότε οι αστυνομικοί αφήνουν ΚΕΝΟ το σχετικό πεδίο.
Φαίνεται, αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, πως κάποιος πήρε το χαρτί και συμπλήρωσε μόνος του τη λέξη "ΑΣΤΕΓΟΣ", προκειμένου να δημιουργήσει θέμα, όπως και έγινε. Ως απόδειξη, μας απέστειλαν αντίγραφο τής κλήσης, στο οποίο θα δείτε πως στο ίδιο πεδίο δεν υπάρχει καμία λέξη:

Ύστερα από παράπονα αστυνομικών, μάλιστα, η ιστοσελίδα με νέα ανάρτησή της αναφέρει ότι εξετάζεται ως πλαστό το πρώτο έγγραφο.





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάντε καταγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων.