Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στέφανος Κολοκούρης για πεσόντες Πυροσβέστες: Θα υπάρξουμε συνεχιστές του έργου τους


Δημοσιεύουμε την ανάρτηση τού Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη: Με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης, τελέσθηκε σήμερα μνημόσυνο υπέρ των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, έτσι και φέτος, με αίσθημα συγκίνησης, δέους και περηφάνιας αποδίδουμε τον πρέποντα φόρο τιμής αλλά και τον προσήκοντα σεβασμό, στους ΗΡΩΕΣ συναδέλφους μας, οι οποίοι δυστυχώς, δε βρίσκονται ανάμεσά μας.

Η Πυροσβεστική οικογένεια, πληρώνει βαρύ τίμημα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Πρώτος στη λίστα των δικών μας ηρώων, ο Δόκιμος Πυροσβέστης Κων/νος Πούλιος, που έχασε τη ζωή του 78 χρόνια πριν, ενώ στην ιστορική μας διαδρομή μέχρι σήμερα, άλλοι 61 συνάδελφοι θυσίασαν τη ζωή τους.

Τελευταίοι, στο μακρύ κατάλογο των πεσόντων, ο Εθελοντής Πυροσβέστης Πλεξίδας Παναγιώτης και ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Δεσποτόπουλος Γεώργιος.

Ακόμα και φέτος, που οι συνθήκες λόγω της πανδημίας δε μας επιτρέπουν να συγκεντρωθούμε όλοι, συγγενείς και συνάδερφοι, να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες συναδέλφους, υποσχόμαστε ότι δε θα τους λησμονήσουμε και η θυσία τους δε θα πάει χαμένη.

Θα υπάρξουμε συνεχιστές του έργου τους, με γνώμονα πάντα τον επαγγελματισμό, την κοινωνική προσφορά και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα πολίτη.

Η ψυχή τους θα δικαιωθεί και θα αισθάνονται από εκει ψηλά που μας βλέπουν, ότι δε χάθηκαν άδικα !

Τιμώντας τη μνήμη των συναδέλφων, αντί στεφάνων θα δοθεί ένα χρηματικό ποσό στους πληγέντες από το σεισμό συμπολίτες μας, στη Σάμο.

Έτσι, ακόμα και τώρα που δεν είναι κοντά μας, βοηθάνε τους συμπολίτες μας. Όλοι, στέκοντε πάντα εδώ αγέρωχοι ανάμεσα μας, ως φύλακες άγγελοι.

Στις οικογένειες των συναδέλφων που έπεσαν στο καθήκον, εύχομαι ο χρόνος να απαλύνει τον πόνο τους και ο Θεός να τους δίνει κουράγιο και δύναμη να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής, μετά την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια