Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών για την Επέτειο τού Πολυτεχνείου


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ τιμάει τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τιμάμε τους φυλακισμένους, εξορισμένους και βασανισθέντες της Χούντας. Έχουμε ως φάρο για την πορεία μας και παράδειγμα για την αγωνιστική τους στάση όσα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων αντιστάθηκαν στη Χούντα μαζί με το λαό. Το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» του εξεγερμένου λαού και των φοιτητών το 1973 αντηχεί ως επίκαιρο και σήμερα και εκφράζει τις απαιτήσεις των εργαζομένων, φοιτητών και όλου του ελληνικού λαού.

Η φετινή επέτειος βρίσκει το λαό μας και εμάς τους αστυνομικούς κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η κρίση στο σύστημα υγείας οφείλεται στην απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που άφησε τους πολίτες απροστάτευτους απέναντι στο αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η κυβέρνηση περιστέλλει κονδύλια από τη δημόσια υγεία και «πλασάρει» το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης για την προστασία απέναντι στο ιό, αντί να πάρει δραστικά μέτρα ενίσχυσης των δομών υγείας με κλίνες νοσηλείας και ΜΕΘ, με πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού κ.ο.κ.
Την άσχημη αυτή πραγματικότητα τη συναντάμε και εμείς οι αστυνομικοί στις υπηρεσίες μας όλο αυτό το διάστημα. Δυστυχώς η ανοργανωσιά και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης και της φυσικής ηγεσίας, φαίνεται στους συναδέλφους που νόσησαν, στις κλειστές υπηρεσίες λόγω καραντίνας, στους κρατούμενους που νοσούν ή είναι ύποπτα/ πιθανά κρούσματα και στη αδυναμία διαχείρισης τους. Ως αστυνομικοί κληθήκαμε να ελέγξουμε την εφαρμογή και τη τήρηση των κανόνων προστασίας από την πανδημία και το lockdown. Η κυβερνητική πολιτική απέναντι στις οξυμένες υγειονομικές ανάγκες είναι η αύξηση των προστίμων στους παραβάτες των μέτρων και η αυταρχικότητα/καταστολή στις κινητοποιήσεις των γιατρών.

Διότι το μήνυμα του «Πολυτεχνείου» είναι και ενάντια στη καταστολή και στη αυταρχικότητα απέναντι στο λαό και σε όποιον διεκδικεί τα αναφαίρετα δικαιώματά του. Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας νομοθέτησε σειρά διατάξεων που είναι αντιδραστικές και αυταρχικές, που καταργούν αυτονόητα δικαιώματα των πολιτών. Να θυμηθούμε τον χουντικής έμπνευσης νόμο για τον περιορισμό και κατάργηση ουσιαστικά των διαδηλώσεων και της απεργίας, βάζοντας μας απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο, θυμίζοντας σκοτεινές εποχές για τα σώματα ασφάλειας. Να θυμηθούμε το νομοσχέδιο υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας που το έφερε στη Βουλή με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, το νόμο που επιθυμεί να φέρει τώρα μέσα στο lockdown για το συνδικαλισμό που στη ουσία τον καταργεί ή το εργασιακό νομοσχέδιο που καταργεί το οχτάωρο κ.α. Αυτές είναι οι μέρες και τα έργα της κυβέρνησης της Ν.Δ. αντιδραστικοί νόμοι που καταργούν δικαιώματα ουσιαστικά για τη ζωή των εργαζομένων.
Η απάντηση στις ανάγκες μας θα είναι καταστολή, διότι συνάδελφοι αυτά τα μέτρα αφορούν και εμάς είτε άμεσα είτε έμμεσα, επηρεάζουν τις οικογένειες μας, η καταστολή θα γυρίσει και στα δικά μας κεφάλια.
Σε αυτό το πλαίσιο μας βάζουν απέναντι από τον λαό όταν αυτός θα είναι στο δρόμο για να διαδηλώσει. Αυτόν το σκοπό έχουν, προχωρώντας μάλιστα και στην απαράδεκτη απόφαση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας για απαγόρευση της συγκέντρωσης για το Πολυτεχνείο.

Επίσης οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές των πρωτοβάθμιων οργανώσεων και της Π.Ο.ΑΣ.Υ., είναι εκπρόσωποι των αστυνομικών ως εργαζόμενοι ή της κυβέρνησης; Από το πρωί ως τα μεσάνυχτα ως άλλος περιφερόμενος θίασος «παλιάτσων» -τα κοινά μπουλούκια που λέγαν παλιά- εξευτελίζουν το ρόλο τους και τους συναδέλφους με τη κολακεία στη κυβέρνηση, αναλύοντας γιατί δεν πρέπει να γίνει η πορεία και συγκέντρωση στις 17 του μήνα (!) την ώρα που οι αστυνομικοί έχουμε μια σειρά από προβλήματα και άμεσες διεκδικήσεις που για αυτές δεν λένε κουβέντα.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο και δείχνει το δρόμο, πως ο αγώνας, η διεκδίκηση για καλύτερες μέρες, δεν σταματάει όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν, όσα εμπόδια και αν βρίσκουμε μπροστά μας, πρέπει να τα υπερπηδάμε και να τραβάμε προς τα μπρος.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Νοέμβρης 2020

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τους νεκρούς από τους συμμορίτες ελασιτες τίποτα έτσι ?
Ουστ ορφανά του Στάλιν και του Βελουχιώτη