Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Ελιτίστικη και αντισυναδελφική η ομάδα ΔΡΑΣΗ” – Καταγγελία αστυνομικών


Αποδέκτης μια καταγγελίας που προκαλεί πολλά ερωτηματικά έγινε η συντακτική ομάδα του astinomiko.gr. Αφορά στην συμπεριφορά αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ απέναντι σε συναδέλφους τους οι οποίοι χρειάζονταν την βοήθεια τους και εκείνοι απλά αδιαφόρησαν!

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις δέκα χθες το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Λούρου, ακριβώς απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής.

Αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, εκτελούσαν «στατική υπηρεσία» όταν σταμάτησαν για έλεγχο μια ομάδα 5-6 ατόμων που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ήταν μέλη του ΠΑΜΕ που ήθελαν να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα και με τις διαταγές που είχαν λάβει, δεν μπορούσαν να επιτρέψουν στα άτομα να προχωρήσουν καθώς οι συγκεντρώσεις απαγορεύονταν, δεν είχε στείλει βέβαια ανάλογο μήνυμα ούτε υπήρχε κάποιο έγγραφο από τον… εργοδότη τους. Τα αίματα άναψαν και η κατάσταση ξέφυγε.

Μάλιστα, αστυνομικοί με και μέλη του ΠΑΜΕ ήρθαν στα χέρια, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ένταση κράτησε για αρκετά λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που υπηρετεί στη Βορειοανατολική Αττική τραυματίστηκε στο πόδι ενώ ένας άλλος που υπηρετεί στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης χτύπησε στο πρόσωπο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρών στο περιστατικό ήταν και ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, επικεφαλής στο σημείο για τα μέτρα τάξης.

Αυτό όμως που προκαλεί ερωτηματικά και αλγεινή εντύπωση, είναι πως, σύμφωνα με την καταγγελία, σε απόσταση λίγων μέτρων ήταν μια ομάδα με αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗ.

« Ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού αλλά δεν αντέδρασαν καθόλου. Δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους ούτε να συλλάβουν τα μέλη του ΠΑΜΕ. Έδειξαν επιδεικτική αδιαφορία χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει την στάση τους και άγνωστο παραμένει αν ενημέρωσαν μέσω ασυρμάτου τους ανωτέρους τους», αναφέρει η καταγγελία που έφτασε στο astinomiko.gr.

Το γεγονός βέβαια ότι η ομάδα ΔΡΑΣΗ υπάγεται στις υπηρεσίες της Ασφάλειας και όχι της Άμεσης Δράσης δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την στάση της. Εκτός εάν είχαν τέτοιες εντολές από το Κέντρο επικοινωνιών τους! Κάτι που θα θύμιζε την «ελιτίστικη» συμπεριφορά των προκατόχων τους της ΔΕΛΤΑ, εντός της Άμεσης Δράσης!

Μένει να διερευνηθεί από τους αρμοδίους το περιστατικό «συναδελφικής αλληλεγγύης» που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και κάποιοι συνάδελφοι τους απλά… γύρισαν την πλάτη τους.

 

https://astinomiko.gr










Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ένα αξιόπιστο άρθρο, βγαλμένο από τα βάθη του παχέος εντέρου του-δειλου από πολλές πλευρές-ανωνυμου συντάκτη.φυσικα, ο γνωστός κομπάρσος της ζηνας κουτσελινη έτρεξε να αναδημοσιεύσει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οσο κ να σε ποναει κ.συντακτη η Δραση ηρθε για να μεινει..παπαγαλακι του Τσυριζα..