Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επαφές της Ένωσης Αχαΐας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση των Αστυνομικών Αχαΐας: Αντιπροσωπία της Ένωσης μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Τσίτσικα Χαράλαμπο και τον Γενικό Γραμματέα Μπαλάση Γεώργιο, παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Γρηγόρη Γερακαράκου, επισκέφτηκε χθές 19 Νοεμβρίου 2020 το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμοδίου για την αντεγκληματική πολιτική κ. Οικονόμου Ελευθέριο και πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.

Κατά την συνάντηση μας με τον κ. Υφυπουργό συζητήθηκε το θέμα της απεμπλοκής των Αστυνομικών δυνάμεων της Αχαΐας από το μέγα πάρεργο των μεταγωγών κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Πατρών, από και προς νοσηλευτικά ιδρύματα και δικαστικές αίθουσες και η ανάληψη αυτού του έργου από την αρμόδια ένστολή και ένοπλή υπηρεσία Εξωτερικής Φύλαξης Καταστημάτων Κράτησης (ΥΦΕΚΚ) για το οποίο και ιδρύθηκε. Αναφέρεται ότι μετά την ένταξη των Καταστημάτων Κράτησης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ένωση μας ξεκίνησε ακόμα πιο μαχητικά την προσπάθεια για την απεμπλοκή της Αστυνομίας από αυτό το πάρεργο, που καταλύει σε μεγάλο βαθμό το πλέγμα αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας και παρουσία βουλευτών της περιοχής αλλά και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της υπηρεσίας Εξωτερικής Φύλαξης, λάβαμε δέσμευση από την αρμόδια Γενική Γραμματεά του Υπουργείου κ. Νικολάου Σοφία για την απεμπλοκή μας στις αρχές του τρέχοντος έτους (2020) την οποία και δημοσιοποιήσαμε.

Ο κ. Υφυπουργός μας δήλωσε ότι παρόλο που αυτή η απεμπλοκή δεν έχει πραγματοποιηθεί, στόχος του Υπουργείου είναι η ανάληψη των μεταγωγών από την εν λόγω υπηρεσία στο άμεσο μέλλον, αφού λόγω της εξέλιξης της πανδημίας αλλά και άλλων διοικητικών διαδικασιών δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις Εξωτερικών Φυλάκων, που σύμφωνα με το Υπουργείο είναι απαραίτητες για την απεμπλοκή της Αστυνομίας στην Αχαΐα από τις μεταγωγές αυτές. Ο κ. Οικονόμου μας ενημέρωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι προσλήψεις αυτές και σταδιακά, αφού εκπαιδευτεί και κατανεμηθεί το προσωπικό και στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας, το πάρεργο αυτό θα αρχίσει να αναλαμβάνεται από την ΥΕΦΚΚ της Πάτρας από τον Μάρτιο τους 2021.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ πρότεινε επιπλέον την άμεση ανάληψη του έργου των έκτακτων μεταγωγών προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα από ολιγομελή ομάδα (3-4 ατόμων) της ήδη υπάρχουσας δύναμής της ΥΕΦΚΚ της Πάτρας σε πρώτη φάση, θέση και της Ένωσης μας, ζήτημα που ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι θα εξετάσει. Σε κάθε περίπτωση η Ένωση μας θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά με την στήριξή της Ομοσπονδίας, την προσπάθεια για την απεμπλοκή των Αστυνομικών από αυτό το μέγα πάρεργο, που είναι αρμοδιότητα καθαρά άλλης υπηρεσίας σύμφωνα με την νομοθεσία, εκτελείται σε όλη την επαρχιακή χώρα από αυτή, ενώ στην Αχαΐα με συνεχείς παρατάσεις εδώ και είκοσι (20) χρόνια φορτώνεται στην Αστυνομία και διαλύει την αστυνόμευση σε ολόκληρη την περιοχή.

Στην συνέχεια είχαμε επαφές με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου λάβαμε ενημέρωση και για τα άλλα δύο μείζονα θέματα που έχει αναδείξει η Ένωση μας και αποτελούν κύριες μας διεκδικήσεις. Ειδικότερα ενημερωθήκαμε ότι για το θέμα της ανέγερσης Νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα ασχολείται προσωπικά ο Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και μετά τα πλείστα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το χώρο που θα ανεγερθεί, τελικά προωθείται η λύση της ανέγερσης του σε χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Εγλυκάδα Πατρών, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και γι αυτό το σκοπό γίνονται επαφές με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τέλος για το ζήτημα της απεμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας από το πάρεργο της διακομιδής ατόμων προς ακούσια ψυχιατρική νοσηλεία και την ανάληψη τους από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με οχήματα του ΕΚΑΒ, ενημερωθήκαμε ότι αποτελεί ζήτημα προς νομοθετική επίλυση από το Υπουργείο και προς αυτό το σκοπό γίνονται επαφές με το Υπουργείο Υγείας. Βέβαια λόγω της πανδημίας και σε αυτό το ζήτημα οι εξελίξεις έχουν καθυστερήσει.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ                                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΣΗΣ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια