Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αστυνομίας και κοινωνίας..." Κείμενο του Μιχάλη Λώλη - Αυταρέσκεια και οίστρος


Ο Μιχάλης Λώλης, σίγουρα έχει δώσει λαβές κι αφορμές για αυστηρή έως σφοδρή κριτική σε βάρος του μέσα στο σώμα των αστυνομικών, δημιουργώντας συνθήκες εσωστρέφειας. Ουδείς όμως μπορεί ν' αμφιβάλλει πως έστω κι ιδιότυπα, η συμβολή του για την εξωστρέφεια της αστυνομίας προς την κοινωνία είναι σημαντική, ίσως κι εξαιτίας αυτής καθεαυτής της φαντασιακής για αρκετούς μέσα στην ΕΛΑΣ ιδιοτυπίας, που αμφισβητούν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. 

Οποιοσδήποτε όμως μπορεί ν' απομονώσει τους δικούς του ή του κ. Λώλη δαίμονες και ιδεοληπτικό εγωμονισμό, τότε και μόνο ίσως δει έστω και τα μικρά ψήγματα αυτής της ανεκτίμητης πρώτα και κύρια για το κύρος της αστυνομίας συνεισφοράς, πέρα και πάνω απ' οτιδήποτε άλλο συνθέτει κι ενίοτε αναθεματίζει το πρόσωπο και την οντότητα.

Κάπως έτσι αποτιμούμε το περιεχόμενο της ανάρτησης του στο facebook και κάπως, για όσους σπεύσουν να μας αφορίσουν, αναλύουμε το φαινόμενο Λώλη. Ως τον οίστρο στα πλευρά της ΕΛΑΣ με τα αρνητικά (εξαιτίας των δικών του αναθεμάτων κι ενίοτε αυτάρεσκων υπερβολών), αλλά και τα θετικά του.


 
Έχω τη χαρά προ ημερών να ξεκινήσω μια συνεργασία με το
Greek Forum of Migrants - Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών
και με διαδικτυακές, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, ενημερωτικές συναντήσεις/συζητήσεις με θέμα “Αντιμετωπίζουμε τα εγκλήματα μίσους, μαζί” που διοργανώνονται στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων του με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες και έχει την υποστήριξη του European Network Against Racism - ENAR.
 
Σκοπός είναι η ενημέρωση, αλλά και η ευαισθητοποίηση των ευάλωτων στο Ρατσισμό κοινωνικών ομάδων σε θέματα Ρατσιστικών Εγκλημάτων Μίσους και Ρητορικής Μίσους, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της υποκαταγραφής - undereporting των περιστατικών ρατσιστικής βίας, ώστε τα θύματα να γνωρίζουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και καταγγελίας στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, χτίζοντας έτσι μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Αστυνομίας και κοινωνίας. 
 











Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άσε μας ρε Μιχαλάκη με τις αμπελοφιλοσοφίες σου!!
Την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν αλλά τον ρουφιάνο κανείς.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα στη αυτοδιάθεση. Το αντίθετο συμβαίνει. Απλά έχει κούραση η διαφήμιση της αυτοδιάθεσης και η συνεχής, σκοπουμενη και κατάφορη "αδικία" που υφίστανται οι κύριοι αυτοί. Κανείς δεν ασχολείται μαζί τους και δεν ενοχλείται.
Στο θέμα μας, για άλλη μια φορά στις πλάτες των ταλαίπωρων μεταναστών, χτίζονται καριέρες...
Δεν βλέπω να κάνουν καμία συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων π.χ. για εξωστρέφεια και εκπαίδευση των νέων γενιών. Εκεί επιμονή με τους μετανάστες και την κακή αστυνομία.
Η ίδια ρητορική μίσους, εκ των έσω και όχι από τους αστυνομικούς.
Ο χρήστης Νίκος είπε…
Είναι ανεκτίμητη η προσφορά του στην αστυνομία, συνεχώς βλέπουμε αστυνομικούς στο δρόμο να φωνάζουν μες την καλή χαρά, ''είμαι γκέι, είμαι γκέι, είμαι γκέι''. Όχι σαν κάτι άλλους οπισθοδρομικούς που ασχολούνται με τις συλλήψεις εγκληματιών, με μεταγωγές, κάθε είδους αγγαρείες και σκοπιές στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και εγώ συνθέτω κι ενίοτε αναθεματίζω το πρόσωπο και την οντότητα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει στην προσωπική του ζωή.. Δεν μπορεί όμως να την χρησιμοποιεί ως απόδειξη ανωτερότητας, ως πιο ευαίσθητος από άλλους για την δική του ανέλιξη..
Αυτός έδωσε λαβές για αυστηρή κριτική μέσα στο σώμα, από τα μέλη του σώματος. Αυτός κατηγόρησε το σώμα ως καταπιεζομενος από αυτό όπως λέει, αυτός έβγαλε αυθαίρετα νούμερα που τον βολεύουν, αυτός στοχοποιησε ανθρώπους,αυτός "εκπροσωπούσε" την αστυνομία χωρίς να ρωτήσει την αστυνομία και άλλα πολλά. Το ρατσισμό δεν τον πολεμάς όπου θες αλλά παντού. Στον καθηγητή πανεπιστημίου που αποκαλεί "μπάτσο" τον αστυνομικό πατέρα φοιτήτριας μπορεί να παρέμβει ή εκεί δεν τον περνει; το σώμα έχει χώρο για όλους τους χαρακτήρες, κάποιοι χαρακτήρες όμως έχουν θέσει από μόνοι τους λόγω των "δαιμόνων" τους τον εαυτό τους εκτός σώματος.. Ας μην τους θυματοποιουμε αλλο..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αγαπητέ Μιχαήλ θα σου πρότεινα στα πλαίσια της ισονομίας την οποία πρεσβεύεις να ζητήσεις από την ηγεσία να σε στείλει σε κανένα Α.Τ να ασκήσεις διοίκηση και εσύ.........