Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γύρισαν στην Αλβανία δύο λεωφορεία με εργάτες γης – Ορισμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό


13 εργάτες γης που επέβαιναν σε λεωφορεία μαζί με συμπατριώτες του που σκόπευαν περάσουν τα σύνορα της Κακαβιάς και να έρθουν στην Ελλάδα βρέθηκαν θετικοί στα rapid test που τους υπέβαλαν συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σύνορα.

Είχαν στα χέρια τους έγγραφα τα οποία σύμφωνα με τα οποία είχαν κάνει τεστ και ήταν αρνητικοί ωστόσο όπως συμβαίνει από την Παρασκευή υποβλήθηκαν σε τεστ ανεξαρτήτως από το τί είχαν βεβαιώσει οι αλβανικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν στα λεωφορεία να μπουν στη χώρα και έτσι επέστρεψαν πίσω.

Το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής έχει κλείσει και η μοναδική πύλη εισόδου από την Αλβανία είναι η Κακαβιά όπου επιτρέπεται μόνο σε 750 άτομα περνούν τα σύνορα κάθε ημέρα με το τελωνείο να είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός αποκάλυψε κύκλωμα που διέθετε πλαστές φόρμες plf και αρνητικά τεστ κορονοϊου έναντι αμοιβής. 

Στις αρχές Νοεμβρίου οι αστυνομικοί στην Κοζάνη εντόπισαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο Αλβανοί που είχαν πάνω τους πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις με αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου για κορωνοϊό και συνέλαβαν τον οδηγό.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια