Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΟΝΤΡΑ: Αυτή είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ στη «Σωτηρία»


Ευτυχώς που του έχουμε σούρει τόσα του Πολάκη (και πρόσφατα μάλιστα) και δεν κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε φίλοι ή υποστηρικτές του, καταγγέλλοντας ότι σε βάρος του στήθηκε μια χοντροκομμένη προβοκάτσια, στην οποία συγχρονίστηκαν όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Αρχισαν να κραυγάζουν εν χορώ: «Ο Πολάκης χωρίς μάσκα έξω από τη ΜΕΘ της Σωτηρίας», ενώ από το βίντεο που γύρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται καθαρά ότι φοράει μάσκα, τη βγάζει και την κρατά στο χέρι για να μιλήσει στην κάμερα, χωρίς να υπάρχει κανένας δίπλα του. Εκανε αυτό που κάνουν όλοι, δηλαδή. Αυτό που έκανε, για παράδειγμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφωνώντας τον Σίσι στο επίσημο δείπνο του προεδρικού, παρουσία του Μητσοτάκη, του Τασούλα και άλλων. Εβγαλε τη μάσκα για να μιλήσει και μετά, προφανώς, τις έβγαλαν και οι υπόλοιποι, για να χλαπακιάσουν Δεν είδαμε οργισμένα δημοσιεύματα του τύπου «προκαλεί χωρίς μάσκα η Σακελλαροπούλου».

Εστησαν αυτόν τον γκεμπελίστικο χορό σε βάρος του Πολάκη, για να μη γίνει συζήτηση για την ουσία των καταγγελιών του. Γιατί ο Πολάκης έκανε αυτό που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που -δυστυχώς- δεν έκαναν τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών. Πήγε στη «Σωτηρία» και αποκάλυψε επιτόπου ότι από τις 50 κλίνες ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν με «δωρεά της Βουλής» λειτουργεί μόνο η μία υπομονάδα, με 12 κλίνες, στελεχωμένη μόνο από μετακινήσεις προσωπικού. Ολες δε οι κλίνες ήταν κατειλημμένες από ασθενείς με covid-19.

Γιατί πήγε ο Πολάκης αιφνιδιαστικά στη «Σωτηρία»; Γιατί προηγουμένως την ίδια μέρα το θέμα είχε απασχολήσει τη Βουλή. Ρώτησε ο Τσίπρας για τις συγκεκριμένες ΜΕΘ: «Πόσες λειτουργούν σήμερα;». «Και οι πενήντα!», πετάχτηκε σαν ελατήριο ο Μητσοτάκης. Ο Τσίπρας, εμφανώς απροετοίμαστος, αναφέρθηκε σε δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη την προηγούμενη εβδομάδα ότι «λειτουργούν οι εννέα. Και γιατί; Διότι το πρόβλημα είναι το προσωπικό». Αρχισε να τον διακόπτει ο Κικίλιας, ο Τζανακόπουλος -αντιλαμβανόμενος ότι ο Τσίπρας δεν «το ‘χει»- φώναζε στον Κικίλια «κάτσε κάτω!», ο Τσίπρας ζήτησε να μην τον διακόπτουν και το γύρισε στις γενικολογίες.

Ο Τασούλας έβαλε τον διοικητή του νοσοκομείου (τον κυβερνητικό υπάλληλο, δηλαδή) να του στείλει άρον-άρον επιστολή, στην οποία περιέγραφε τις «λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ» του νοσοκομείου, μεταξύ των οποίων και «50 κλίνες της Πολυδύναμης ΜΕΘ (νοσηλεύονται 15 ασθενείς)». Κατέθεσε την επιστολή στα πρακτικά και έδωσε πάσα στον Μητσοτάκη για τη δευτερολογία του: «Είπατε ότι λειτουργούν εννέα από τις πενήντα. Η δική μας ενημέρωση, από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, είναι ότι λειτουργούν όλες. Και αυτό ακριβώς μετέφερε και ο Πρόεδρος της Βουλής στην τοποθέτησή του. Δεν πήγε ο ίδιος να τις δει. Εκανε δήλωση ο Διοικητής του Νοσοκομείου και είπε ότι όλες δουλεύουν. Και τι έγινε μετά; Ο απών κ. Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο στο διαδίκτυο επιτέθηκε κατά του Προέδρου της Βουλής, κατά όλων ημών δηλαδή, με αχαρακτήριστες φράσεις ότι είναι ψεύτης γιατί είπε ότι λειτουργούν και οι πενήντα Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Ο Πολάκης είχε λόγο να πάει αυτοπροσώπως στη «Σωτηρία», γιατί έπρεπε να πάρει τη ρεβάνς από τον Μητσοτάκη και για όσα είπε στη Βουλή και για την ιστορία με το τσιμπούσι στα Χανιά, για το οποίο τον ξέσκισαν (και καλά του έκαναν, αφού επέλεξε να προκαλέσει όλο τον κόσμο). Και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την άλλη μέρα αναγκάστηκε να στείλει τον Τζανακόπουλο με τη Γεροβασίλη στη «Σωτηρία», οι οποίοι δήλωσαν ότι ο διοικητής του νοσοκομείου αρνήθηκε να τους δείξει λίστα προσωπικού και επιβεβαίωσαν ότι τα 25 από τα 50 κρεβάτια δεν είναι λειτουργικά (λάθος έκαναν και σ’ αυτό, όπως και ο Πολάκης, γιατί λειτουργικά δεν είναι τα 38 από τα 50 κρεβάτια, όπως θα δούμε παρακάτω).

Οπως αντιλαμβάνεστε, ο Μητσοτάκης στήριξε την προπαγάνδα του σ’ ένα παιχνίδι με τις λέξεις «λειτουργικές κλίνες». Τι θα πει «λειτουργικές»; Με τα κρεβάτια, τα μηχανήματα και τα μόνιτορ, αλλά χωρίς προσωπικό;

Το ζήτημα δεν είναι καινούργιο. Γράψαμε ξανά στις 25 Οκτώβρη. Αρχικά προσπάθησαν να μετακινήσουν 25 γιατρούς από άλλα νοσοκομεία, μετά τις διαμαρτυρίες μετακίνησαν 16. Στη λίστα περιλαμβάνονταν πολλοί γιατροί χωρίς εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία (μια εξειδίκευση που θέλει δυο χρόνια υπηρεσίας σε ΜΕΘ για να αποκτηθεί από έναν ειδικευμένο γιατρό, δεν την παίρνεις σε καμιά βδομάδα).

Ετσι, κατάφεραν ν’ ανοίξουν μόνο τη μία από τις τέσσερις υπομονάδες, με 12 κλίνες. Με το ίδιο προσωπικό, το οποίο έχει φτάσει σε κατάσταση απελπισίας, καθώς -όπως είπαμε- οι εντατικολόγοι είναι λίγοι. Η «Σωτηρία» είχε 28 κλίνες ΜΕΘ. Ανοιξαν και 12 από τις 50 της «δωρεάς» της Βουλής και έφτασαν τις 40. Απ’ αυτές τις 40 κλίνες ΜΕΘ, στις 12 Νοέμβρη ήταν κατειλημμένες οι 32. Δεν είχαν κανένα λόγο, λοιπόν, να ανοίξουν και δεύτερη υπομονάδα της νέας ΜΕΘ (13 κλινικών), γιατί απλούστατα δεν υπήρχε προσωπικό. Αφού δεν πιέζονταν, δεδομένου ότι είχαν 8 κενές κλίνες ΜΕΘ, δεν είχαν λόγο ν’ ανοίξουν τη δεύτερη υπομονάδα, με το ίδιο προσωπικό που λειτουργούσε την πρώτη.

Για του λόγου το αληθές, ιδού τα επίσημα Στατιστικά Στοιχεία της 12ης του Νοέμβρη (8 το βράδυ), που δείχνουν την κατάσταση στις ΜΕΘ της «Σωτηρίας».



 

Τώρα, όμως, καθώς καθημερινά προκύπτουν ανάγκες για νέες διασωληνώσεις, διατάζουν το ίδιο λειψό προσωπικό να φροντίζει και τις υπόλοιπες 38 κλίνες των τρίων άλλων υπομονάδων! Ακόμα κι αν μεταφέρουν υποχρεωτικά στη «Σωτηρία» μερικούς ακόμα γιατρούς από άλλα νοσοκομεία (για ιδιώτες δεν το συζητάμε καν, γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στις ΜΕΘ), μιλάμε για έγκλημα. Τι θα κάνουν οι λιγοστοί γιατροί και νοσηλευτές, που ήδη έχουν φτάσει στα όριά τους; Θα κυκλοφορούν με πατίνια από Μονάδα σε Μονάδα; Αλλά και πάλι, δε θα προλάβαιναν να κάνουν τη δουλειά τους στοιχειωδώς όπως πρέπει. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε ποιος πήρε αυτήν την άκρως επικίνδυνη απόφαση για την υγεία των γιατρών, των νοσηλευτών και των ασθενών φυσικά.

Γι’ αυτό λέμε ότι θα περιμέναμε από τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών, την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ, να παρέμβουν άμεσα και να τοποθετηθούν δημόσια, αποκαλύπτοντας την αλήθεια. Από τα μέσα Οκτώβρη που η ΟΕΝΓΕ κατήγγειλε τα τεκταινόμενα σχετικά με τις 50 ΜΕΘ στη «Σωτηρία», πέρασε σχεδόν ένας μήνας. Ελάχιστοι πληροφορήθηκαν τότε το περιεχόμενο της καταγγελίας της. Τώρα, που δημιουργήθηκε πολιτικό ζήτημα, ο λόγος των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών θα ακουγόταν σε όλο τον κόσμο.

Γιατί σιώπησαν; Ας απαντήσουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Οι γιατροί δεν έχουν καμιά ανάγκη να παρέμβουν στην πολιτικάντικη διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Δε χρειάζεται να πάνε ούτε με τον Τασούλα ούτε με τον Πολάκη. Την αλήθεια στον ελληνικό λαό οφείλουν να πουν, αλλά δυστυχώς σιωπούν κι αφήνουν το λαό έρμαιο στην παραπειστική προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ.

ΥΓ. Μιλώντας χθες στο σόου της «ενημέρωσης», ο υφυπουργός Υγείας Κοντοζαμάνης μίλησε για «σχέδια» που «υλοποιούνται», ώστε «να χρησιμοποιήσουμε, εξοπλισμό και χώρους όπου μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και να παρασχεθεί τεχνητή υποστήριξη της αναπνοής». Στους διαδρόμους ή σε αποθήκες, με έναν αναπνευστήρα, αυτό σημαίνει «συνθήκες ΜΕΘ». Γι’ αυτό γράψαμε προηγουμένως ότι το Μπέργκαμο είναι πολύ κοντά…


https://eksegersi.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια