Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Πειραιά για την Βία κατά των Γυναικών


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, καλεί ΟΛΕΣ τις γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας να υπερβούν τον φόβο τους και να σπάσουν την σιωπή τους.

To κυρίαρχο μήνυμα που χρειάζεται να διατυπωθεί με κάθε τρόπο είναι:

 

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ H ΜΟΝΗ –ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ–ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΙΩΠΗ.

 

Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρότι οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν εξελιχθεί και οι έμφυλες ανισότητες έχουν εξασθενήσει σε αρκετούς τομείς, η βία κατά των γυναικών εξακολουθεί και αυξάνεται μη ΄΄αναγνωρίζοντας΄΄ σύνορα, φυλή, κοινωνική τάξη, ηλικία.

Πρέπει να γίνει ευρέως κατανοητό και αποδεκτό ότι η βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. H ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική και λεκτική βία κατά των γυναικών, συνιστά σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που δεν σχετίζεται με κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές διαφορές, αλλά αφορά κάθε γυναίκα ξεχωριστά μα και όλες τις γυναίκες, ως φύλο.

Αν είστε θύμα:

• Καλέστε το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης ή επικοινωνήστε με το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

• Λάβετε άμεσα ιατρική φροντίδα και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις. Πείτε την αλήθεια στο γιατρό για το τι σας συνέβη.

• Καλέστε την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 και απευθυνθείτε στις ειδικές υπηρεσίες για κακοποιημένες γυναίκες, οι οποίες παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες.

 

Βοηθάμε όλες και όλοι να σπάσει η σιωπή των θυμάτων.

Δεν ξεχνάμε ότι «Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ».

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΟΤΣΟΣ                                      ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΛΑΧΙΑ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια