Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Αστυνομία καταστρέφει τα παιδιά της - άποψη δοκίμου


Παραθέτουμε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr: Ποινή στερητική της ελευθερίας … άνευ εγκλήματος.

Ή μάλλον κάναμε το έγκλημα να περάσουμε σε αυτή τη σχολή.

 

Τα πρωινά μας κλεισμένοι σε 4 τοίχους με διαλλείματα για «προαυλισμό». Το απόγευμα κλεισμένοι στο δωμάτιο. «Μην πηγαίνετε σε άλλου θαλάμους» «μη συνωστίζεστε» «φορέστε μάσκες» … ο Υπαστυνόμος σε χρέη τροχονόμου να ρυθμίζει την κυκλοφορία των δοκίμων.

«Όλα γίνονται για την υγεία μας, μέχρι να περάσει η καταιγίδα». Από κορονοϊό ίσως και να γλυτώσουμε (πράγμα δύσκολο αφού τα κρούσματα  πολλαπλασιάζονται), αλλά τα ψυχολογικά δεν τα γλυτώνουμε! Ψυχική πίεση, ανύπαρκτος ελεύθερος χρόνος, χρόνος για γυμναστική ελάχιστος, κοινωνική απομόνωση, γενική αποξένωση, «μη αυτό» «μη εκείνο», ρομποτάκια επί 24ωρου!

Με μια ηγεσία να συμπεριφέρεται σαν όλα να δουλεύουν ρολόι, σα να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Για την ψυχική μας υγεία ενδιαφέρεται κάποιος; Η κατάσταση τείνει να γίνει ανυπόφορη! Όποιος είναι υπεύθυνος ας κάνει κάτι επιτέλους! ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΜΕ!









Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δώστε 5 μέρες βραχεία στο βουτυρομπεμπε που το έγραψε όλο αυτό... Μην μας πάθει τίποτα, παρατήσει καμία σχολή και χάσει το σώμα τέτοιο παληκάρι.
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Άμα ζοριζεσαι ψυχολογικά εσύ και άλλοι εκεί μέσα στη σχολή καλύτερα να φύγετε να πατέρα άλλη σχολή, θα βγείτε υπαστυνόμοι και θα ξεπεράσετε τα ψυχολογικά σας σε συναδέλφους με 20 και 25 χρόνια υπηρεσίας οικογενειάρχες και με τα δίπλα σας χρόνια ηλικιακά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους, αγαπητέ δόκιμε! Όλοι πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Κάποιοι από εμάς, πρέπει όχι μόνο να σταθούμε δυνατοί για τον εαυτό μας, αλλά να στηρίξουμε τα ανήλικα παιδιά μας, που καλούνται στην πιο τρυφερή τους ηλικία να αντιμετωπίσουν αυτόν τον εγκλεισμό, αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Το καλό με τη δική σου περίπτωση, είναι ότι μπορείς ναι παραιτηθείς, αν δε μπορείς να το διαχειριστείς - εφόσον βέβαια πιστεύεις ότι εκεί έξω είναι καλύτερα τα πράγματα, παρά στο ασφαλές περιβάλλον της σχολής σου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οποιος δεν εχει ψυχικο σθενος παραιτειται και παει αλλου οπου θα ειναι καλυυερα ψυχολογικα. Σε στρατιοτηκοποιημενο σωμα μπηκε.
Ο χρήστης ΜΥΘΟΣ είπε…
Δόκιμε εαν σου πέφτει βαρύ το πρόγραμμα μπορείς να πας προς Βάρη μεριά. Η Ευελπίδων σε περιμένει. Πού νομίζεις ότι μπήκες ; Στο ΠΑΠΕΙ;; Κάθε μεσημέρι καφεδάκι μικρολίμανο;
Ο χρήστης Δημήτρης τ. είπε…
Πολύ ειδήμονες έχετε γίνει ολοι εδώ μεσα.... βλέπω σχόλια βουτυρομπεμπε και κτλπ Εγώ είμαι σίγουρος ότι εσείς που γράφεται τέτοια σχόλια είσασταν τα μεγαλύτερα μπορδελα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όντως τώρα? Κ αυτός αυριο μεθαύριο θα είναι υπαστυνομος και έχουμε την απαίτηση να συντονίσει του αστυφυλακες και να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε από ποτέ οι νέοι έχουν άποψη. Πέσε και περνε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δημητράκη όταν δήλωνε ΣΑΕΑ (ή μήπως καλύτερα.. δηλώνατε;) τι νόμιζε; Ότι θα του φέρουν και πουτ@νες για τις κρύες νύχτες του χειμώνα; Και επίσης σ όποιον δεν αρέσει το εσώκλειστο ας πάει γραφείο προσωπικού πρωινές ώρες Δευτέρα με Παρασκευή, υποβολή παραίτησης και σπίτι του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μετά από πόσες ημέρες υπηρεσιακής εμπειρίας δήλωσε 'ότι η αστυνομία καταστρέφειτα παιδιά της, δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναιαπό αυτούς που νομίζουν ότι πέρασαν στην ΔΕΗ ή στην Τράπεζα ή στον Δήμο και θα τους δώσουν μια καρεκλίτσα να βάλουν πάνω το κwlaraki τους ,ενώ θα πληρώνονται κιόλας και θα διοικούν !!! Μπόμπο ρούφα το αβγό σου , να μεγαλώσεις.
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Ναι έτσι ακριβώς! Το βρήκες! Δηλαδή ο κ. Δόκιμος θέλει να βγει από τη Σχολή που τον έχουν κλεισμένο λόγω covid, να πάει που δηλαδή? Που ζει εκτός πραγματικότητας?Εμεις δηλασή οι υπολοιποι που ήμαστε δουλεια σπιτι παμε πουθενα αλλου αυτό το διαατημα?Δεν τους θέλουμε τέτοιους ανεγκέφαλους στο σώμα , γιατί για να λες τέτοια στερήσε νοημοσύνης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαβάζοντας τα σχόλια κατάλαβα ότι η λύση είναι μια.. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ !! Δεν σου αρέσει η σχολή, παραιτήσου.. Αντίστοιχα, δεν σου αρέσει η κατάσταση στην Υπηρεσία σου και πως διαχειρίζονται τα πράγματα οι προϊστάμενοι σου, παραιτήσου! Όλοι εδώ μάγκες απ το πληκτρολόγιο.. τι έγινε συνάδελφε νομίζεις ότι τα χρόνια υπηρεσίας και τα παιδιά που έκανες σου δίνουν προνόμιο σε σχέση με τους υπόλοιπους.. να έβαζες προφυλακτικό η να παραιτηθεις τώρα αν δεν σου αρέσει.. Τη νοοτροπία του γράφω ένα άρθρο και παραπονιέμαι περιμένοντας να αλλάξει κάτι δεν την εφηύρε κανένας δόκιμος, το έμαθαν απ τους παλιότερους! Όταν γράφει κάποιος συνάδελφος ότι δεν παίρνει 2 βδομάδας ρεπό έχει δίκιο κι όταν βρίσκουμε δόκιμο βγάζουμε τα κόμπλεξ μας, ενώ το πρόβλημα είναι ακριβώς το ίδιο.. πρόβλημα νοοτροπίας! Πιέζουμε συναδέλφους χωρίς λόγο! Νοοτροπία πρέπει να αλλάξει και όχι απλά πρόσωπα, όποτε σταματήστε όλοι οι μάγκες να μιλάτε για παραιτήσεις και κοιτάξτε την ουσία!
Ο χρήστης Σειρά 9-13 είπε…
Θυσιάζεις τις προοπτικές σου για να μην βιώσεις το άγχος της ανεργίας, να δουλεύεις για 50 λεπτά την ώρα ή να ξενητευτείς. Σου αρέσει να υπηρετείς το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους; Αυτό θα κάνεις για το υπόλοιπο της παραγωγικής σου ζωής στο σώμα. Το επάγγελμα περιλαμβάνει ψυχοσωματική βία. Θα δέχεσαι βία από ανθρώπους που έζησαν στην πιάτσα και από συναδέλφους σου που θα είναι πιο σκληρόψυχοι από σένα. Σε κάθε περίπτωση δυνάμωσε το σώμα σου να αντέχει την κούραση και σκλήρυνε το χαρακτήρα σου με το να εστιάζεις τις σκέψεις σου σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία. Τι είναι αυτό; Εσύ και οι στόχοι σου. Αν φτάσεις στα όριά σου, τότε ζήτα βοήθεια από το διοικητή σου. Μάθε να πειθαρχείς το εαυτό σου για να μπορέσεις να πειθαρχήσεις και τους άλλους. Μάθε πειθαρχικό δίκαιο. Τι δικαιούσαι και τι υποχρεούσαι να κάνεις. Προσαρμόσου στις συνθήκες που έχεις να αντιμετωπίσεις. Θα σου χρειαστεί σε όλες τις πτυχές της ζωής σου. Θα δεις παράδειγματα προς μίμηση και παραδείγματα προς αποφυγή, εσύ κρίνεις τι δρόμο θα ακολουθήσεις. Φαίνεσαι ευαίσθητο άτομο, με την καλή έννοια. Αλλά η πιάτσα δε θέλει ευαίσθητους, όποτε φρόντισε όταν βγεις να είσαι έτοιμος. Μην απομονωθείς και μίλα με φίλους σου και κοντινά σου πρόσωπα. Όταν ξεπερνάς μια δύσκολη φάση, βγαίνεις πιο δυνατός. Όσοι σου απαντούν να ξέρεις δε δουλεύουν σε μάχιμες υπηρεσίες. Ούτε και γω, αλλά έχω δουλέψει Ομόνοια. Καλή δύναμη.
Ο χρήστης ??? είπε…
???
Ο χρήστης Alex m είπε…
Διαβάζοντας τα σχόλια διαπιστώνω ότι είμαι λάθος . Πίστευα ότι οι αξιωματικοί είναι γεμάτοι κόμπλεξ και τα εκφράζουν στο κατώτερο προσωπικό. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι εμείς είμαστε γεμάτοι κόμπλεξ . Πως γίνεται συνάδελφοι να παρακαλάνε να ζουν έγκλειστοι κάποιοι άλλοι ; Πως είναι δυνατό να παρακαλάμε να βγάζει η σαεα νορμάλ αξιωματικούς και να επιθυμούμε τον ολικό εγκλεισμό τους λες και είναι σε φυλακή .Ποιο ευήθης δεν αντιλαμβάνεται ότι κάποιο μέρος απο αυτούς θα βγει με ψυχολογικά ; Και αν η σαεα γίνει Ευελπίδων θα μας φέρονται σαν φαντάρους ; Παρακαλάω επιτέλους να τελειώσει ολο τα αστείο με την παράνομη κράτηση που ζει ο κάθε δόκιμος υπαστυνόμος και να πάνε σύντομα σπίτια τους υγιής τόσο σωματικά όσο και στην ψυχή . Γιατί νοιάζομαι για τον κάθε συνάδελφο σωματικά και ψυχικά και όσο για τους μάχημους με 30 χρόνια υπηρεσία να μας δηλώσουν πόσα μπλε βιβλία γέμισαν μονο και μονο επειδή δεν πήραν άδεια πρωτοχρονιά .
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Όπως ακριβώς δεν εφηύρε ο δόκιμος τη νοοτροπία γράφω ένα άρθρο και λέω τα παράπονα μου έτσι δεν εφηύρα και εγώ αυτό που λέω για τα χρόνια υπηρεσίας και τα παιδιά. Είκοσι χρόνια στην αστυνομία όλα μαχιμα ξέρω πολύ καλά πλέον πως δουλεύει και τι κόμπλεξ βγάζουν ορισμένοι υπαστυνόμοι απόφοιτοι της σχολής αξιωματικών τους οποίους είχα την τύχη η μάλλον την ατυχία να τους έχω διοικητές τα τελευταία χρόνια καθοτι νομίζουν οτι η ζωή τους έχει μεγαλύτερη αξία απο τη δική μας. Άβουλα παιδιά χωρίς πυγμή, χωρίς θαρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά κατά τα άλλα απαιτούν το σεβασμό από εμάς με λάθος τρόπους μη σεβόμενοι κ. Συνάδελφε ούτε τα χρόνια υπηρεσίας ούτε τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Τώρα λοιπόν ο κ. Δόκιμος Υπαστυνόμος έρχεται να γράψει ένα άρθρο να μας πει τι? Ότι είναι σε καραντίνα? Δεν βλέπει τι γίνετε σε ολο τον κοσμο, αυτός γιατί θέλει προνομιακή μεταχείριση? Αυτός τουλάχιστον ειναι μέσα στη σχολή του και δεν περνάει αυτό που καθημερινά περνούν χιλιάδες συναδέλφοι στο δρόμο και ναι αν δεν του αρέσει υπάρχουν και άλλες σχολές να κάνει τηλεεκπαιδευση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάλι τα ίδια.. είμαι μάχιμος, δεν μου συμπεριφέρονται καλά οι αξιωματικοί, έχω χρόνια υπηρεσίας, έχω υποχρεώσεις, προτείνω σε άλλους να παραιτηθούν αν δεν τους αρέσει η δουλειά τους κι εγώ που δεν μου αρέσει η δουλειά μου δεν παραιτούμαι... υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη ρητορική σου συνάδελφε! Ξέρεις υπάρχουν εκεί έξω δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που σέβονται τις υποχρεώσεις σου και προσαρμόζουν το ωράριο ανάλογα με το ποτέ σχολάνε τα παιδιά απ το σχολείο ή αν μπορεί να τα κρατήσει η πεθερά σου.. η τώρα που το ξανασκέφτομαι μπορεί και να μην υπάρχουν!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΧΑΧΑΧΑΧ ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ;
ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ;
ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ!
ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΣΕ!
ΑΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ...ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ!
Ο χρήστης Δόξα Καλαμάτας είπε…
Με ολο το σεβασμό αμα άμα θεωρείς αυτο ψυχολογικα ανυπόφορο συγνώμη αλλα δεν κάνεις για εκει μεσα. Δεν αξίζει να συνεχίσεις κακο στον εαυτό σου κάνεις καθως είναι σαφες οτι δεν θα σου αρέσει η ζωή του ένστολου... Η ζωή θα είναι δύσκολη όχι στρωμένη με ροδοπέταλα οπως το φανταστηκες ή σου περασαν στο μυαλό κάποιοι άλλοι πριν τη δηλώσεις στο μηχανογραφικό.
Οσο για αυτούς που σε είπαν να γράψεις στο άρθρο αντι να παράπονα σού να τα κάνεις με το σωστο τρόπο, αυτοί θα είναι και που αμα τελειώσεις τη σχολή (ελπίζω οχι) θα σου πετάνε τις πέτρες όταν περπατάς με τη στολή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αχαχαχα τι ειναι αυτα που διαβάζουμε