Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου


Aπορρίφθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος το αίτημα του κόμματος «ΜέΡΑ25», καθώς και του Σωματείου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, για αναστολή της απόφασης απαγόρευσης εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαρία Σάρπ, απέρριψε την αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημοσίας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του Covid-19.

Κατά συνέπεια, θεωρείται συνταγματική η απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων για τον αυριανό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Οι προσφευγοντες είχαν καταθέσει αίτηση  ακύρωσης, αίτηση αναστολής και είχαν υποβάλει αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύθηκαν όλες οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00 μέχρι 18 Νοεμβρίου και ώρα 21.00. Παράλληλα, στρεφόντουσαν και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Όπως υποστήριξαν, η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος  που αφορά στο δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια