Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Κώστας Πάσσαρης ζητεί ελαφρυντικό υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης από τον Άρειο Πάγο


Τα ελαφρυντικά που δεν του αναγνώρισε η δικαστική απόφαση του Εφετείου, διεκδικεί με αναίρεση του στον Άρειο Πάγο, ο άνθρωπος που σκόρπισε τον τρόμο στο διάβα του , Κων/νος Πάσσαρης.

Με «όπλο» πλέον την μεταμέλεια που καταθέτει σε όλους τους τόνους στα ελληνικά δικαστήρια αλλά και με δημόσιες παρεμβάσεις του επιχειρεί να βελτιώσει την θέση του και να μειώσει την ποινή του μέσα από τις φυλακές της Ρουμανίας που κρατείται.


Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην έναρξη της δίκης του στο Εφετείο, ο συνήγορός του Ανδρέας Ταγαράκης, αφού εξέφρασε την επιθυμία του εντολέα του να έρθει να δικαστεί στην Ελλάδα, δήλωσε ότι ο Πάσσαρης ομολογεί όσα έχει διαπράξει και για αυτά ζητεί συγγνώμη, αλλά υπάρχουν και πράξεις που δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος.




Αναίρεση για ελαφρυντικά

Στο Εφετείο ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης, καταδικάστηκε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε συνολική ποινή τεσσάρων (4) ισοβίων και 49 χρόνων κάθειρξης, για τέσσερις (4) ανθρωποκτονίες με πρόθεση, επτά (7) απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, τρείς (3) ληστείες κατά συρροή κλπ.

Η εκδίκαση της αναίρεσης πιθανόν πρέπει να γίνει παρά μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς οι περισσότερες από τις κακουργηματικές πράξεις της υπόθεσης βρίσκονται στα όρια της παραγραφής.

Με την αίτηση του, ο Πάσσαρης ζητά την αναίρεση της Απόφασης, ισχυριζόμενος ότι δεν του επετράπη να παραστεί αυτοπροσώπως στο Δικαστήριο και γιατί δεν του δόθηκαν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης, που ζήτησε δια του συνηγόρου του στο ακροατήριο.

Η απόφαση αναμένεται σε λίγους μήνες μετά τη συζήτηση.

Η Απόφαση κρίνεται ως πολύ σημαντική διότι σε περίπτωση που η Αναίρεση γίνει δεκτή θα επαναληφθεί η Δίκη στο Εφετείο και θα ανοίξει ο δρόμος για την παραγραφή και τη μείωση της ποινής που του επιβλήθηκε, με ορίζοντα αποφυλάκισης.

Απέναντι στο διαβόητο κακοποιό θα βρεθούν ως πολιτική αγωγή οι δικηγόροι Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης από την οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού Διονύσιου Αλεβιζόπουλου, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του κακοποιού, κατά την απόδραση στο Γενικό Κρατικό τον Φεβρουάριο του 2001. 






Η οικογένεια Αλεβιζόπουλου είναι η μόνη οικογένεια εκ των θυμάτων του κακοποιού, που παρίσταται ως πολιτική αγωγή σε βάρος του, κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια