Σχετικά με την απεργία πείνας και δίψας του Κ.Σακκά


Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο: Ο Κων/νος Σακκάς βρίσκεται ήδη στην 4η ημέρα απεργίας πείνας ενώ έχει ανακοινώσει πως στις 14/11 – αν το αίτημα του δεν έχει ικανοποιηθεί – θα περάσει και σε απεργία δίψας. Ο Κώστας Σακκάς ζητάει το αυτονόητο : την επαναμεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να καταφέρει να διεκπεραιώσει τις σπουδές του με ομαλό τρόπο. Είναι εντελώς προκλητικό και ανήθικο από την πλευρά του Υπουργείου και της Γ.Γ.Α. Πολιτικής, ξαφνικά και αναίτια, ξημερώματα εν μέσω πανδημίας ο Σακκάς να μετάγεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα την στιγμή μάλιστα που δεν έχει δημιουργηθεί η παραμικρή αφορμή.

 

Ως πρώην σπουδαστές και φοιτητές κρατούμενοι του Κορυδαλλού, μπορούμε να καταδείξουμε απερίφραστα πως η συγκεκριμένη μεταγωγή είναι παράλογη, παράνομη και βάζει εμπόδια στην μετέπειτα φοιτητική πορεία του Σακκά. Είναι εν ολίγης ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, σε αντίθεση με ότι υποστήριξε η ίδια η Σοφία Νικολάου, επιδιδόμενη σε ανακρίβειες και ψεύδη.

 

1. Ο Σακκάς δεν έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΙΕΚ Κορυδαλλού καθώς εκκρεμεί η πρακτική άσκηση που εδώ και χρόνια πραγματοποιείται στο τυπογραφείο των φυλακών Κορυδαλλού. Έχει συμπληρώσει απλά τα 2 χρόνια φοίτησης ΧΩΡΙΣ να ολοκληρώσει την συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία.

 

2. Ας τελειώσει εδώ ο μύθος της εξ’ αποστάσεως φοίτησης για σχολές με πληθώρα εργαστηριακών μαθημάτων. Πώς είναι δυνατόν να υποστήριξε η κυρία Νικολάου Δημόσια και με ευθύνη των λεγομένων της ότι στην Νιγρίτα Σερρών είναι εφικτή η εξ’ αποστάσεως φοίτηση για εργαστήρια σχολής σαν την Γεωπονική. Για να μην μπούμε σε ζητήματα ελλείψεων υλικοτεχνικών υποδομών κτλ, θα υπενθυμίσουμε πως εμείς οι ίδιοι στο παρελθόν καταφέραμε από τις φυλακές Κορυδαλλού να σημειώσουμε μέσω ΦΥΣΙΚΩΝ παρακολουθήσεων των μαθημάτων αξιοσημείωτες επιτυχίες σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον όπως είναι αυτό της φυλακής.

 

3. Η διαβεβαίωση της ίδιας για τις φυλακές Νιγρίτας και γενικότερα για τα μέτρα προφύλαξης των κρατουμένων εν μέσω πανδημίας προκαλεί οργή. Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή έγνοια για τις ζωές των κρατουμένων θα είχαν προβεί σε πολύ δραστικότερα μέτρα, όπως η μερική αποσυμφόρηση, που τόσο ευαγγελίζονταν και που στο τέλος αποδείχθηκε ένα ακόμη ψέμα και ένας ακόμα κραυγαλέος εμπαιγμός των κρατουμένων. Ας σταματήσουν λοιπόν να ψεύδονται με φαρισαϊκές ανακοινώσεις που δεν πείθουν κανέναν.

 

Ο Σακκάς να επιστρέψει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στις φυλακές Κορυδαλλού για να συνεχίσει τις σπουδές του, όπως και εμείς τα προηγούμενα χρόνια – κόντρα σε εμπόδια και δυσκολίες καταφέραμε.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

 

Πρώην Κρατούμενοι – Φοιτητές των Φυλακών Κορυδαλλού

 

Υ.Γ Ενώ γράφονται αυτές οι γραμμές είδη υπήρξε ο πρώτος νεκρός κρατούμενος από Covid -19 στις φυλακές Διαβατών.

Η μόνη λύση στην εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία του Υπουργείου είναι ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ. Γιατί οι ζωές των κρατουμένων μετράνε.