Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για της Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων


Διαβάστε την ανακοίνωση

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης έχει ιδιαίτερη σημασία να προστατευτεί η υγεία των στρατευμένων νέων και του μόνιμου προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων από την εξάπλωση του κορονοϊού.

 

Ιδιαίτερα μπροστά στη κατάταξη της νέας ΕΣΣΟ να αναλάβει τώρα η κυβέρνηση μέτρα για την ασφαλή, χωρίς συγχρωτισμό και δωρεάν μετακίνηση των νεοσύλλεκτων στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ). Με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας τους για την κατάταξη και κατά τη διάρκεια της θητείας.

 

- Να εξασφαλίσει το κράτος για όλους τους νεοσύλλεκτους δωρεάν διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό έως 48 ώρες πριν την κατάταξή τους.

 

- Εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης προς τα ΣΥΠΟ, με αύξηση δρομολογίων όλων των Μέσων Μεταφοράς που εξυπηρετούν την μετακίνηση των νεοσύλλεκτων.

 

- Με την τοποθέτηση στην μονάδα τους να επαναληφθεί δεύτερο διαγνωστικό τεστ.

 

- Κατά την είσοδο στο ΣΥΠΟ να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να χορηγηθούν δωρεάν σε όλους τους νεοσύλλεκτους τα απαραίτητα μέσα προστασίας (μάσκες προστασίας, αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσης) για όλη την περίοδο που θα μείνουν εκεί.

 

- Κάθε ΣΥΠΟ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός σε όλους τους χώρους των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και τα στρατιωτικά μέσα μεταφοράς.

 

- Να εξασφαλιστεί η τακτική απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων από εξειδικευμένα συνεργεία.

 

- Να εξασφαλιστεί στα ΣΥΠΟ ειδικός κατάλληλος και ασφαλής χώρος για την απομόνωση κάθε ύποπτου κρούσματος σύμφωνα με τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

-Να εξασφαλιστεί σε κάθε ΣΥΠΟ το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό με άμεση κάλυψη των κενών με ευθύνη της κυβέρνησης.

 

- Να εμβολιαστεί το σύνολο των υπηρετούντων, μονίμων και εφέδρων στις Ένοπλες Δυνάμεις με το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης.

 

Ευχόμαστε στους νεοσύλλεκτους καλή θητεία με υγεία και δύναμη.

 

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια